Mam tę Draculaurę i jestem zadowolona. Buciki pasują na Operettę. Nie mam możliwości sprawdzić jak leżą na innych monsterach, ale przypuszczam, że równie dobrze, bo z tego co wiem wszystkie w standardowym rozmiarze mają takie same stopy. Żółte buty leżą świetnie - nie spadają itp. - ale lalka w nich nie ustoi bez stojaka. Różowe trochę odstają na lewej stopie (albo moje są felerne), ale lalka może w nich stać bez "wspomagania". Czarne to zdecydowanie moje ulubione, chociaż trudno się je zakłada/zdejmuje. Nie pamiętam czy lalka w nich ustoi, ale chyba nie... Nie bardzo mogę sprawdzić, bo obecnie mam utrudniony dostęp do gablotki i boję się, że uszkodzę Operettę, która ma buty na sobie, jeśli zacznę ją wyciągać (a tego bym nie przeżyła

). Kolczyki również da się przełożyć innym lalką, rękawiczki (dłonie) też.
Draca sama w sobie też jest spoko. Niezbyt rozklekotana w stawach. Zauważyłam też, że jest bardziej matowa od Operetty (picture day). Ciuszki też są całkiem - całkiem. Bardzo podobają mi się okulary - kokarda C:
Ogólnie polecam jeśli jest na promocji. Swoją upolowałam dość tanio, a ma sporo dodatków i stojak

. Moim zdaniem warto.