Znaleziska dla lalek

Nasze znaleziska dla lalek- meble, ubrania, itp. znanych i nieznanych firm.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Re: Znaleziska dla lalek

Post autor: Ania_DollSecondHand »

W Empiku mają ciekawe drewniane kuferki i komódki (z surowego drewna, nielakierowane). Komódki z dwoma szufladkami całkiem fajne i jeszcze z obniżką 20% (pytanie, ile kosztują, bo zobaczyłam tylko przez szybę :D ).

Awatar użytkownika
Zyzka
Kontakt:

Post autor: Zyzka »

Kupowałam takie komody z dwoma szufladami.
Fotka http://dalpanna.blogspot.com/2013/02/fotele.html
W normalnej cenie były po 14.99
Zapraszam do siebie http://dalpanna.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Prawie zapomniałam :P W Pepco widziałam zaparzaczki do herbaty na łańcuszkach - do drugiego końca łańcuszka przyczepiony jest czajnik/imbryk wielkością pasujący do Barbie i innych lalek podobnej wielkości.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

W Pepco są też portmonetki, które wyglądają jak miniaturowe torebki zapinane ta takie dwie kuleczki (nie wiem jak to nazwać). Wielkością pasowałyby pewnie do Tonner, bo dla barbiowatych raczej za duże.
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

No, to ja też dodam kilka drobiazgów - w Rossmanie są kolczyki w kształcie bucików - szpilek, ale strasznie wąziutkie :) Jest też naszyjnik z wisiorkiem, którego jednym z elementów jest urocze, stylizowane na stare, lustereczko z rączką - w sam raz dla Barbie chyba by było :)

czapka38
Kontakt:

Post autor: czapka38 »

Ja właśnie chcę sobie kupić ten regalik na biżuterię w Empiku ;3 Kosztuje on 14 zł.

-- 24 mar 2013, o 10:13 --

Polecam sklepikdlawas ;) Tam można dostać za 1,30 zł butelki Coli i Pepsi ! ;) Są tam jeszcze piwo Heinken xd i miniaturowe syropy no i oczywiście talerzyki itp.
meandemilyland.blogspot.com

Awatar użytkownika
MaRaKla
Kontakt:

Post autor: MaRaKla »

Już napisałam wątek...nie wiem, czy w dobrym miejscu, poniewaz dopiero się tutaj odnajduję...
Ale znalazłam ten temat, wiec się powielę...Zapraszam serdecznie na moją stronę na fb. Robimy z mężem mebelki oraz domki dla lalek wielkosci Barbie, ale nie tylko. Zerknijcie, moze coś się spodoba?

https://www.facebook.com/pracowniamarak ... ts&fref=ts

Marzena :)

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Post autor: nmin »

czapka38 pisze:Ja właśnie chcę sobie kupić ten regalik na biżuterię w Empiku ;3 Kosztuje on 14 zł.
Mówisz o mebelkach do decoupage? Nie wiem, jak w innych Empikach, ale w moim (Megastore Poznań) większość tych drewienek była dziś przeceniona o 20% i kupiłam komódkę z dwiema szufladami za 7,99 :D Dużej Dal sięga do pasa, a małym (na obitsu) do oczu.
Dolls Around The Corner [Blog] [Facebook]

Awatar użytkownika
MaRaKla
Kontakt:

Post autor: MaRaKla »

Ja kiedyś w sklepie typu Wszystko po kupiłam brelok w kształcie małej kosmetyczki za 1,50 chyba. Moja córka ma teraz kosmetyczkę dla lalek, w dodatku jest rozpinana i można do niej drobiazgi wrzucić :)

Była tez kiedyś taka lalka jak pajac na koniku na biegunach, cieżka, porcelanowa. Odczepiłam lalkę i dla dzieci Barbie do pokoiku jak znalazł :)

Empiku u mnie w miescie nie ma...ale aż żałuję, gdy czytam o skarbach, które się tam znajdują.

Awatar użytkownika
aszeko
Kontakt:

Post autor: aszeko »

W Pepco są drewniane pudełka/szkatułki z 6 przegródkami i zamknięciem z szybką - po postawieniu mogą robić za witrynę dla lalek, wysokość wtedy wyjdzie chyba 20-25 cm.
lalkowydomek.blogspot.com

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

ostatnio w brico marshe widziałęm drabiny idealny dla lalek ;D i małe Eco - ognisko :D

menime
Kontakt:

Post autor: menime »

wczoraj we Flo widziałam magnesy półeczki rozmiarowo idealne na Barbie
menime.pinger.pl

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Post autor: nmin »

Gdyby ktoś zastanawiał się, czy rowerki Fingerbike są dobre dla obitsu 11, to potwierdzam, że są. Kupiłam wczoraj taki w angielskim hipermarkecie (słono przepłaciłam, ale Cielaczek jest tu ze mną i chciałam, żeby przywiózł sobie jakąś pamiątkę :facepalm: ). Obfocę w wolnej chwili i na pewno po weekendzie wrzucę na bloga, jeśli ktoś jest zainteresowany zobaczeniem wielkości.

Można toto kupić na Allegro ;)
Dolls Around The Corner [Blog] [Facebook]

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Widziałam w Inmedio magnesy w kształcie jedzenia, pudła powinny być dobre dla barbiowego rozmiaru, nie wiem jak z resztą, ale może nadałyby się dla większych lalek. Obok dyndała cena 6,99. Zrobiłam zdjęcie telefonem, ale jest tragiczne :P

Obrazek

Obrazek
W "fruit boxie" :P są gruszki.

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

Ładne, ale drogie. Oblukam przy najbliższej okazji, dzięki za info i zdjęcia. Podoba mi się kanapka z kawą i rogalik.
Tylko już raz tak nakupowałam magnesy i z części do tej pory nie potrafię ich oderwać, przyklejone tak, że przetrwałyby meteoryt z Czelabińska.

ODPOWIEDZ