Znaleziska dla lalek
- Manhamana
- Kontakt:
Re: Znaleziska dla lalek
Genialnie wygląda!
- astridnat
- Kontakt:
Znalezione w kiosku za 5 zł. Co prawda mają koszmarne kolorki, ale zamierzam je przemalować. Za to naprawdę wydają dźwięki:) Co prawda wszystko w jednym tonie, a saksofon bardziej gwiżdże, ale co tam:)
- sowa58
- Kontakt:
Buuu, u mnie w Pepco maszyny nie było. Panienka powiedziała, że zdaje się były, ale to już dawno. Buuu
- Mangalarga
- Kontakt:
Mi do Pepco było ostatnio nie po drodze. Zajrzę jutro, może będzie coś innego ciekawego, jeśli nie będzie takich maszyn ![uśmiech :]](./images/smilies/kwadr.gif)
- Leela
- Kontakt:
Jeśli ktoś szuka dywanów do lalkowych pokoików to polecam wycieraczki, zwykłe lub samochodowe.
Jeden z fajniejszych dywanów (odpowiednio mały wzorek dla lalek) mam z Lidla za 8pln (dywanik samochodowy).
Ten oto pochodzi z Leroy Merlin, też chyba 8pln, sprzedawany jako wycieraczka:

Były też inne wzorki, w tym taki klasycznie ludzki

Natomiast doskonałym źródłem wykładzin gładkich, jak i we wzorki są sklepy Komfort. Kupiłam tam kiedyś fajną jasną wykładzinę za 5pln, teraz zajrzałam ponownie i cena się zmieniła na 2pln
(to nie promocja). To są kawałki wykładzin z ekspozycji więc można znaleźć prawie wszystkie możliwe wzory, także sztuczną trawę (niestety przegapiłam).
Teraz przywlokłam niebieskawą we wzorki:

Polecam te z krótkim twardym włosiem, żeby lalka mogła stać. Puszyste też są. Wymiary ok. 44x61cm. Wprawdzie nie są obszyte na brzegach, ale nawet wolę takie, bo obszycie jest nie w skali przy lalce.
Jeden z fajniejszych dywanów (odpowiednio mały wzorek dla lalek) mam z Lidla za 8pln (dywanik samochodowy).
Ten oto pochodzi z Leroy Merlin, też chyba 8pln, sprzedawany jako wycieraczka:

Były też inne wzorki, w tym taki klasycznie ludzki

Natomiast doskonałym źródłem wykładzin gładkich, jak i we wzorki są sklepy Komfort. Kupiłam tam kiedyś fajną jasną wykładzinę za 5pln, teraz zajrzałam ponownie i cena się zmieniła na 2pln
Teraz przywlokłam niebieskawą we wzorki:

Polecam te z krótkim twardym włosiem, żeby lalka mogła stać. Puszyste też są. Wymiary ok. 44x61cm. Wprawdzie nie są obszyte na brzegach, ale nawet wolę takie, bo obszycie jest nie w skali przy lalce.
- Mangalarga
- Kontakt:
U mnie w Pepco była tylko jedna maszyna, niestety z utrąconym kawałkiem... Mówi się trudno.
- sowa58
- Kontakt:
Muszę zajrzeć u nas do Komfortu, może uda mi się dostać jakiś ciekawy kawałek.
- Soul
- Kontakt:
Kilka miesięcy temu kupiłam segregator/pudełko na torebki herbaty, i .. zapomniałam
Wczoraj wyciągnęłam to z szafy prz okazji szukania czegoś, i zdębiałam z radochy
po postawieniu tego pionowo - voila! jaka piękna szafa, gablotka na książki!!!!!

i tu w środku

jest minimalnie niższa niż 30 cm, ale wygląda super - bardzo realistycznie, jednak plastik wysiada przy takim drewnianym mebelku
po postawieniu tego pionowo - voila! jaka piękna szafa, gablotka na książki!!!!!

i tu w środku

jest minimalnie niższa niż 30 cm, ale wygląda super - bardzo realistycznie, jednak plastik wysiada przy takim drewnianym mebelku
- astridnat
- Kontakt:
- Mangalarga
- Kontakt:
Świetna witrynka! Aż zaczęło mnie kusić, żeby samej skombinować pokoik w skali 1:6 ![uśmiech :]](./images/smilies/kwadr.gif)
- reiha
- Kontakt:
jaka świetna! 
- Leela
- Kontakt:
Gablotka książkowa super, tak jak przede wszystkim zawartość. Jeśli wydaje ci się za niska to doczep jej nogi z kawałków drewna, wtedy też będzie jeszcze bardziej realistyczna.
- niuniek
- Kontakt:
- Soul
- Kontakt:
Dzięki!!Leela pisze:Jeśli wydaje ci się za niska to doczep jej nogi z kawałków drewna, wtedy też będzie jeszcze bardziej realistyczna.
- Mono
- Kontakt:
Słyszeliście kiedyś o Bakusiu do kieszonki? Jeśli kupujecie takie swoim dzieciom, nie wyrzucajcie nakrętki: po przemalowaniu świetnie nadaje się jako doniczka do kwiatów dla lalek w skali Barbie