Ogólnie:
• Włosy nie są tłuste od kleju co u Monsterek często się zdarzało, (ale może to też dlatego, że lalki są świeżo wyprodukowane).
• Każda lalka ma opaskę/koronę/okulary na głowie i w tym miejscu włosy są rzadsze, ale ogólnie są gęste.
• Do wykonania makijażu nie mam się do czego przyczepić, Briar miała tylko trochę kleju na twarzy. Żadna nie ma zeza.
• Nie mają luźnych stawów, są naprawdę sztywne i świetnie pozują
• Wszystkie ubranka są porządnie uszyte, nie pożałowali materiału i spódniczki są fajnie pufiaste
• Pierścionki są luźne i łatwo się zsuwają, więc pewnie kupienie używanej lalki z kompletem dodatków będzie ciężkie
• Stojaki mają grubszą podstawkę i są trochę stabilniejsze niż monsterkowe.
• Są super!
♔ Apple
Jabłuszko ma śliczny kolor skóry - jest najjaśniejsza ze wszystkich. Jedyną rzeczą która mi u niej nie pasuje to różowe usta, które odcieniem nie pasują do niczego - przecież córka Śnieżki musi mieć usta "czerwone jak krew"! Ale i tak jest na razie moją ulubienicą.
♛ Raven
Jedne z najciekawszych akcesoriów to kołnierz i pasek Raven, które są pomalowane dając złudzenie oksydowanego metalu - super! Jako jedyna z całej czwórki trafiła mi się z trochę asymetrycznie umieszczonymi oczami (jedno wyżej, drugie niżej), ale jakoś jej to nie odbiera urody.
♚ Briar
Cieszę się, że ją jednak wzięłam, bo podobała mi się najmniej - a na żywo jest prześliczna. Rozplotłam jej tylko bulwę, która miała udawać koczek w kształcie róży na włosach. Jak wspominała Lukrecja ma bardzo ładny naturalny brązowy kolor włosów.
♕ Maddie
Pierwsze wrażenie jeszcze w pudełku - "rety, ale paskudny kolor skóry!" Po wyjęciu z pudełka - "Jaki ona ma piękny kolor skóry, tylko te włosy są paskudne!" Po bliższym zbadaniu włosów "Podoba mi się ten blady turkus, kolor skóry też jest śliczny, tylko nic tu do siebie nie pasuje." Nadal nie mogę się zdecydować co zrobić z Kapeluszniczką. Wydaje mi się, że do takich jasnych chłodnych loków powinna mieć bledszą karnację, bo kolory się gryzą. Za to jej buty i czajniczkowa torebka są cudne! Brakuje tylko gryzonia

Więcej fotek na blogu