[EAH] Seria basic

Wszystko o Everkach
Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Re: [EAH] Seria basic

Post autor: Szklanooka »

Moja czwórka już się u mnie zadomowiła, więc dorzucę mini-recenzję:

Ogólnie:
• Włosy nie są tłuste od kleju co u Monsterek często się zdarzało, (ale może to też dlatego, że lalki są świeżo wyprodukowane).
• Każda lalka ma opaskę/koronę/okulary na głowie i w tym miejscu włosy są rzadsze, ale ogólnie są gęste.
• Do wykonania makijażu nie mam się do czego przyczepić, Briar miała tylko trochę kleju na twarzy. Żadna nie ma zeza.
• Nie mają luźnych stawów, są naprawdę sztywne i świetnie pozują
• Wszystkie ubranka są porządnie uszyte, nie pożałowali materiału i spódniczki są fajnie pufiaste
• Pierścionki są luźne i łatwo się zsuwają, więc pewnie kupienie używanej lalki z kompletem dodatków będzie ciężkie
• Stojaki mają grubszą podstawkę i są trochę stabilniejsze niż monsterkowe.
• Są super!

♔ Apple
Jabłuszko ma śliczny kolor skóry - jest najjaśniejsza ze wszystkich. Jedyną rzeczą która mi u niej nie pasuje to różowe usta, które odcieniem nie pasują do niczego - przecież córka Śnieżki musi mieć usta "czerwone jak krew"! Ale i tak jest na razie moją ulubienicą.
♛ Raven
Jedne z najciekawszych akcesoriów to kołnierz i pasek Raven, które są pomalowane dając złudzenie oksydowanego metalu - super! Jako jedyna z całej czwórki trafiła mi się z trochę asymetrycznie umieszczonymi oczami (jedno wyżej, drugie niżej), ale jakoś jej to nie odbiera urody.
♚ Briar
Cieszę się, że ją jednak wzięłam, bo podobała mi się najmniej - a na żywo jest prześliczna. Rozplotłam jej tylko bulwę, która miała udawać koczek w kształcie róży na włosach. Jak wspominała Lukrecja ma bardzo ładny naturalny brązowy kolor włosów.
♕ Maddie
Pierwsze wrażenie jeszcze w pudełku - "rety, ale paskudny kolor skóry!" Po wyjęciu z pudełka - "Jaki ona ma piękny kolor skóry, tylko te włosy są paskudne!" Po bliższym zbadaniu włosów "Podoba mi się ten blady turkus, kolor skóry też jest śliczny, tylko nic tu do siebie nie pasuje." Nadal nie mogę się zdecydować co zrobić z Kapeluszniczką. Wydaje mi się, że do takich jasnych chłodnych loków powinna mieć bledszą karnację, bo kolory się gryzą. Za to jej buty i czajniczkowa torebka są cudne! Brakuje tylko gryzonia Obrazek, ale jest zarejestrowany jako znak towarowy na figurkę, więc może go jeszcze zrobią.

Obrazek

Obrazek

Więcej fotek na blogu

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Oj, uważaj, bo dowiem się, gdzie mieszkasz i je ukradnę! :serducho:
Obrazek

Crystal46
Kontakt:

Post autor: Crystal46 »

Mangalarga pisze:Oj, uważaj, bo dowiem się, gdzie mieszkasz i je ukradnę! :serducho:
Dołączam się ^^
Jako, że jestem chłopakiem to rodzice zabraniają mi kupować lalki (''wstyd'' bo przecież mam ''całe'' 12 lat). Tak więc skoro nie mogę mieć własnych ukradnę twoje :happy:
A na serio to na prawdę są śliczne. Choć mimo, iż Maddie to moja ulubiona postać, mam wrażenie, że Apple prezentuje się najlepiej (co nie oznacza, że reszta jest brzydka, choć na początku mnie nie zachwycały-teraz, wręcz przeciwnie).

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Oj Crystal46, pisałam takiego ładnego posta w twoim wątku powitalnym, co się z nim stało? :|

Kreskówkowa Maddie też mi się podoba, z jej lalkowym odpowiednikiem mam jakiś problem.

Mam jeszcze jedno spostrzeżenie, bo Everki właśnie zostały wykąpane i lepiej widać na mokrych prostych włosach, że Maddie jest najbujniej owłosiona, tuż za nią jest Brair. Raven już ma wyraźnie mniej włosów a Apple ma najrzadsze (chyba będę musiała jej trochę dosztukować grzywkę)

Crystal46
Kontakt:

Post autor: Crystal46 »

Nie wiem co z nim się stało...A! Zeedytowałem go troszkę i może dlatego się ''usunął''. Tak więc przepraszam za utrudnienia ^^ A z tymi włosami to faktycznie, według mnie i bez kąpania widać, że Maddie ma najwięcej włosów (loki). Czasem drażnią mnie bujne loki u lalek-ładne, ale po pewnym czasie rozczochrane i trudne do wyprostowania (przynajmniej dla mnie).

Awatar użytkownika
Ina
Kontakt:

Post autor: Ina »

Zdecydowanie bardziej podoba mi się ciałko everkowych :)
http://mouse-must-die.blogspot.com/ -----> trochę kocio, ciut lalkowo :)

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Ina pisze:Zdecydowanie bardziej podoba mi się ciałko everkowych :)
Mnie tak samo. Te bioderka :serducho:

Dużo fotek ciałka i porównawczych na flickerze u zireael2005:
Obrazek
Raven Queen 73 by zireael2005, on Flickr

Obrazek
Raven Queen 82 by zireael2005, on Flickr

-- 5 sie 2013, o 10:11 --

Tabelka z wymiarami:
Obrazek
Monster High & Ever After High Measurements by RequiemArt.com, on Flickr

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Post autor: Only NM »

Ich ciałka są takie śliczne i przypominają mi nieco pure neemo! To takie słodkie i kluseczkowate, wydaje mi się że ta MH dyrektorki ma takie ciałko jak EAH :)
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Only NM pisze:wydaje mi się że ta MH dyrektorki ma takie ciałko jak EAH :)
Dyrektorka ma takie ciałko, jak Nefera :)
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Kopciuszka i Hunter w pudełku:
Obrazek

I promo (wydaje mi się, że go jeszcze nie było...)
Obrazek

A te były? :P Przekopiuję cały tumblr, jak szaleć to szaleć! :P
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Hunter na pudełkowej fotce ma jakąś taką płaską twarz... Chyba jednak podziękuję za everkowych facetów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Post autor: Only NM »

A mi Hunter podoba się niesamowicie, i tylko z jego powodu zakupiłabym ten zestaw! Jestem ciekawa jakie kreatywne nazwy będą miały te everkowe serie w Polsce...
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Post autor: mobe »

Hunter jakie ma miodne usteczka.

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Mnie też się Hunter podoba :zawstydzony: Nie dość, że uwielbiam ten typ fryzury, to jeszcze jest nieźle ubrany! Druga lalka z zestawu wydaje mi się jednak nijaka.
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Dzisiaj/jutro możemy się już spodziewać zdjęć właścicieli i recenzji na youtube :D Dwupak jest w sklepach!
Obrazek
z thedollnerd.tumblr.com

ODPOWIEDZ