[EAH] Seria basic

Wszystko o Everkach
Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Re: [EAH] Seria basic

Post autor: EvilCupcake »

Czy ktoś z forumowiczów posiada Ginger? Potrzebne mi porównanie jej koloru z kolorem Nefery.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Oglądałam Syrenkę Everkową i to w sumie pierwsza lalka z tej serii, którą niemal kupiła, a tak szczerze to właściwie wpisałam ją na wishlistę, bardzo przypadła mi do gustu, szkoda tylko, że nie dodali stojaka. Ogólnie cena everek jest dość przystępna, nowe lalki są dość zróżnicowane i mało liniowe, gdybym miała więcej funduszy i miejsca na zbiór, to pewnie zaczęłabym je sukcesywnie zbierać, ale dzisiaj najbardziej zainteresowała mnie Syrenka, chociaż domyślam się, że wielu fanów i miłośników tematu pewnie rozczarowała.

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Syrenka ma najładniejszy pyszczek z nowych everek. Jedyne co mnie nie przekonuje, to ta ceratka na spódnicy. :)

Swoją drogą jak już mowa o serii basic, to po internecie znowu krąży teoria dotycząca przeznaczenia Apple. Teoretycznie w dragon games historia Śnieżki zatoczyła koło, ale Apple od początku nie do końca na śnieżkę pasowała. Blond włosy? Coś niebardzo. Dlatego na tapetę trzeba wziąć baśń Snow White i Rose Red, gdzie SW miała jasne włosy (i lubiła się uczyć). Bez zbędnego rozpisywania się o fabule, dodam, że Śnieżka wychodzi za księcia który przez klątwę był zamieniony w niedźwiedzia, a Rose Red za jego brata.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

O ile na Monsterkach znam się niemal perfekcyjnie i wręcz doskonale kojarzę, kto z kim gdzie i kiedy, to o Everkach niestety nie mogę tego powiedzieć. Ogólnie oglądałam trochę epizodów z Everkami, znam rdzeń historii jako taki i orientuję się w motywach, ale lalki są dla mnie bardziej dziewicze. Gdy patrzę na Monsterkową bohaterkę, to szybciej łączę ją z jakąś historią medialną, gdy patrzę na Everki, to bardziej widzę po prostu lalki, szczególnie te nowe, o których literackim życiorysie wiem w sumie tyle, co nic. Syrenka spodobała mi się jako projekt, nie wiem jaki ma bajkowy charakter i czy za charakter polubiłabym ją bardziej, czy też mniej, ale już sam jej wygląd oraz buźka są w jakiś sposób ujmujący.

Jeżeli chodzi o jej strój, to tak, buty mógłby być bardziej fikuśne, a tiara faktycznie miejscami przypomina jajko sadzone, ubranko, to rzecz jasna dederon, z przodu trochę bardziej udekorowany motywem łusek. Nie jest jednak źle, lala ma przyjemną buzię, bardzo ładne długie włosy, trochę dodatków, przyjemne zestawienie kolorów i całość do mnie przemawia, szczególnie w nieprzesadzonej cenie 50-60zł (może trafiłaby się jeszcze taniej :hyhy: )

Awatar użytkownika
Arima
Kontakt:

Post autor: Arima »

Khem, khem, buzie wporzo, ale te torsy i nogi to zdecydowanie nie mój gust. Wolę normalne, cieliste.

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Wstawiałam link do zdjęć w nowościach, ale oczywiście skleiło mi posty. :')
Lalki to totalna klapa. Mattel zabił cały urok tej serii.

oristiel
Kontakt:

Post autor: oristiel »

Jedyne, co mi się tu podoba to buty herbatkowej Raven. :/

rafau-der-schlimmste

Post autor: rafau-der-schlimmste »

Więcej w kieszeni zostanie. Co im szkodzi zostawić te nogi w spokoju. Przez to już taniej by nie wyglądały, więc w czym problem. Wczoraj kupiłem Epic Winter Blondie, bo to jedyna w tej serii bez pomalowanych nóg. Nie przekonam się tak prędko. O malowanych topach to chyba sobie wiązankę odpuszczę. Gdzieś ktoś napisał, że Darling wygląda jak trenerka do tenisa :rotfl:

Awatar użytkownika
Preity
Kontakt:

Post autor: Preity »

Brak artykulacji jeszcze bym przeżyła, ale kolorowe nogi są nie do przyjęcia. I w ten sposób Mattel skutecznie leczy mnie z chęci zbierania Everek.
Każdy ma swą przystań,
taki mały port.
I na jawie i we śnie,
musi tylko wierzyć, że dopłynie tam.

Tercet Egzotyczny - Noc w Ekwadorze

Awatar użytkownika
takes
Kontakt:

Post autor: takes »

EvilCupcake pisze:Wstawiałam link do zdjęć w nowościach, ale oczywiście skleiło mi posty. :')
Lalki to totalna klapa. Mattel zabił cały urok tej serii.
ojeeeej racja pomyliłam całkiem wątki! Przepraszam, jak coś to proszę o przeniesienie :o

emry
Kontakt:

Post autor: emry »

Ratuńku. Baletnice to mnie już dobiły i pogrzebały. Nie ma nawet z czego wishlisty robić... A i co do dzieci wątpię, żeby były szczęśliwsze z lalkami-sztywniarami-szamponbutelkami. Może teraz targetem są nie dzieci, tylko rodzice ;)
"Wątpienie jest moją religią."
~Carlos Ruiz Zafón, "Gra anioła"

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

dzięki że wstawiłaś/wstawiłyście, mignął mi kawałek na fb, więc próbowałam wbić albo tam, albo na tumblera, ale komputer nie dał rady tak skomplikowanej stronie :/
tylko to nie jest basic :D

jak na nie patrzę, to zastanawiam się jaka siła kazała mi je zbierać, ale później przypominam sobie, że starsze serie wyglądały inaczej :D
syf straszny z tymi lalkami, nie wiem dlaczego tak mocno uprościli artykulację, skoro sposób zabawy lalkami ostatnio się zmienił, i teraz nawet młodsze dzieci kręcą filmy/robią zdjęcia. A co można zrobić z taką sztywniarą? :/

Roszpunkę odpuścili sobie po całości, pozostałe lalki z tej serii wyglądają jak wcześniejsze wąskopudełkowe :/ Pewnie zawołają za nie 100 złotych, kupa. (widziałam nowe MH, kosztują tyle samo, albo i więcej niż starsze-bardziej dopracowane).

już chyba bardziej nie dało się rozciągnąć uśmiechu Darling :P Za to Raven mnie przeraża.

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

rafau-der-schlimmste pisze:Gdzieś ktoś napisał, że Darling wygląda jak trenerka do tenisa :rotfl:
Chodziło o to, że na amazonie była wstawiona pod barbi tennis coach lub coś w tym stylu. ;)

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

EvilCupcake pisze:
rafau-der-schlimmste pisze:Gdzieś ktoś napisał, że Darling wygląda jak trenerka do tenisa :rotfl:
Chodziło o to, że na amazonie była wstawiona pod barbi tennis coach lub coś w tym stylu. ;)
mimo wszystko skojarzenie słuszne :D

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Ja ją widzę trochę inaczej, głównie ze względu na twarz. :>
Obrazek

ODPOWIEDZ