[EAH] Seria basic
- EvilCupcake
- Kontakt:
Re: [EAH] Seria basic
Czy ktoś z forumowiczów posiada Ginger? Potrzebne mi porównanie jej koloru z kolorem Nefery.
- ingrid
- Kontakt:
Oglądałam Syrenkę Everkową i to w sumie pierwsza lalka z tej serii, którą niemal kupiła, a tak szczerze to właściwie wpisałam ją na wishlistę, bardzo przypadła mi do gustu, szkoda tylko, że nie dodali stojaka. Ogólnie cena everek jest dość przystępna, nowe lalki są dość zróżnicowane i mało liniowe, gdybym miała więcej funduszy i miejsca na zbiór, to pewnie zaczęłabym je sukcesywnie zbierać, ale dzisiaj najbardziej zainteresowała mnie Syrenka, chociaż domyślam się, że wielu fanów i miłośników tematu pewnie rozczarowała.
- EvilCupcake
- Kontakt:
Syrenka ma najładniejszy pyszczek z nowych everek. Jedyne co mnie nie przekonuje, to ta ceratka na spódnicy.
Swoją drogą jak już mowa o serii basic, to po internecie znowu krąży teoria dotycząca przeznaczenia Apple. Teoretycznie w dragon games historia Śnieżki zatoczyła koło, ale Apple od początku nie do końca na śnieżkę pasowała. Blond włosy? Coś niebardzo. Dlatego na tapetę trzeba wziąć baśń Snow White i Rose Red, gdzie SW miała jasne włosy (i lubiła się uczyć). Bez zbędnego rozpisywania się o fabule, dodam, że Śnieżka wychodzi za księcia który przez klątwę był zamieniony w niedźwiedzia, a Rose Red za jego brata.
Swoją drogą jak już mowa o serii basic, to po internecie znowu krąży teoria dotycząca przeznaczenia Apple. Teoretycznie w dragon games historia Śnieżki zatoczyła koło, ale Apple od początku nie do końca na śnieżkę pasowała. Blond włosy? Coś niebardzo. Dlatego na tapetę trzeba wziąć baśń Snow White i Rose Red, gdzie SW miała jasne włosy (i lubiła się uczyć). Bez zbędnego rozpisywania się o fabule, dodam, że Śnieżka wychodzi za księcia który przez klątwę był zamieniony w niedźwiedzia, a Rose Red za jego brata.
- ingrid
- Kontakt:
O ile na Monsterkach znam się niemal perfekcyjnie i wręcz doskonale kojarzę, kto z kim gdzie i kiedy, to o Everkach niestety nie mogę tego powiedzieć. Ogólnie oglądałam trochę epizodów z Everkami, znam rdzeń historii jako taki i orientuję się w motywach, ale lalki są dla mnie bardziej dziewicze. Gdy patrzę na Monsterkową bohaterkę, to szybciej łączę ją z jakąś historią medialną, gdy patrzę na Everki, to bardziej widzę po prostu lalki, szczególnie te nowe, o których literackim życiorysie wiem w sumie tyle, co nic. Syrenka spodobała mi się jako projekt, nie wiem jaki ma bajkowy charakter i czy za charakter polubiłabym ją bardziej, czy też mniej, ale już sam jej wygląd oraz buźka są w jakiś sposób ujmujący.
Jeżeli chodzi o jej strój, to tak, buty mógłby być bardziej fikuśne, a tiara faktycznie miejscami przypomina jajko sadzone, ubranko, to rzecz jasna dederon, z przodu trochę bardziej udekorowany motywem łusek. Nie jest jednak źle, lala ma przyjemną buzię, bardzo ładne długie włosy, trochę dodatków, przyjemne zestawienie kolorów i całość do mnie przemawia, szczególnie w nieprzesadzonej cenie 50-60zł (może trafiłaby się jeszcze taniej
)
Jeżeli chodzi o jej strój, to tak, buty mógłby być bardziej fikuśne, a tiara faktycznie miejscami przypomina jajko sadzone, ubranko, to rzecz jasna dederon, z przodu trochę bardziej udekorowany motywem łusek. Nie jest jednak źle, lala ma przyjemną buzię, bardzo ładne długie włosy, trochę dodatków, przyjemne zestawienie kolorów i całość do mnie przemawia, szczególnie w nieprzesadzonej cenie 50-60zł (może trafiłaby się jeszcze taniej
- Arima
- Kontakt:
Khem, khem, buzie wporzo, ale te torsy i nogi to zdecydowanie nie mój gust. Wolę normalne, cieliste.
- EvilCupcake
- Kontakt:
Wstawiałam link do zdjęć w nowościach, ale oczywiście skleiło mi posty. :')
Lalki to totalna klapa. Mattel zabił cały urok tej serii.
-
oristiel
- Kontakt:
Jedyne, co mi się tu podoba to buty herbatkowej Raven. 
-
rafau-der-schlimmste
Więcej w kieszeni zostanie. Co im szkodzi zostawić te nogi w spokoju. Przez to już taniej by nie wyglądały, więc w czym problem. Wczoraj kupiłem Epic Winter Blondie, bo to jedyna w tej serii bez pomalowanych nóg. Nie przekonam się tak prędko. O malowanych topach to chyba sobie wiązankę odpuszczę. Gdzieś ktoś napisał, że Darling wygląda jak trenerka do tenisa 
- Preity
- Kontakt:
Brak artykulacji jeszcze bym przeżyła, ale kolorowe nogi są nie do przyjęcia. I w ten sposób Mattel skutecznie leczy mnie z chęci zbierania Everek.
Każdy ma swą przystań,
taki mały port.
I na jawie i we śnie,
musi tylko wierzyć, że dopłynie tam.
Tercet Egzotyczny - Noc w Ekwadorze
taki mały port.
I na jawie i we śnie,
musi tylko wierzyć, że dopłynie tam.
Tercet Egzotyczny - Noc w Ekwadorze
- takes
- Kontakt:
ojeeeej racja pomyliłam całkiem wątki! Przepraszam, jak coś to proszę o przeniesienieEvilCupcake pisze:Wstawiałam link do zdjęć w nowościach, ale oczywiście skleiło mi posty. :')
-
emry
- Kontakt:
Ratuńku. Baletnice to mnie już dobiły i pogrzebały. Nie ma nawet z czego wishlisty robić... A i co do dzieci wątpię, żeby były szczęśliwsze z lalkami-sztywniarami-szamponbutelkami. Może teraz targetem są nie dzieci, tylko rodzice 
"Wątpienie jest moją religią."
~Carlos Ruiz Zafón, "Gra anioła"
~Carlos Ruiz Zafón, "Gra anioła"
- reiha
- Kontakt:
dzięki że wstawiłaś/wstawiłyście, mignął mi kawałek na fb, więc próbowałam wbić albo tam, albo na tumblera, ale komputer nie dał rady tak skomplikowanej stronie 
tylko to nie jest basic
jak na nie patrzę, to zastanawiam się jaka siła kazała mi je zbierać, ale później przypominam sobie, że starsze serie wyglądały inaczej
syf straszny z tymi lalkami, nie wiem dlaczego tak mocno uprościli artykulację, skoro sposób zabawy lalkami ostatnio się zmienił, i teraz nawet młodsze dzieci kręcą filmy/robią zdjęcia. A co można zrobić z taką sztywniarą?
Roszpunkę odpuścili sobie po całości, pozostałe lalki z tej serii wyglądają jak wcześniejsze wąskopudełkowe
Pewnie zawołają za nie 100 złotych, kupa. (widziałam nowe MH, kosztują tyle samo, albo i więcej niż starsze-bardziej dopracowane).
już chyba bardziej nie dało się rozciągnąć uśmiechu Darling
Za to Raven mnie przeraża.
tylko to nie jest basic
jak na nie patrzę, to zastanawiam się jaka siła kazała mi je zbierać, ale później przypominam sobie, że starsze serie wyglądały inaczej
syf straszny z tymi lalkami, nie wiem dlaczego tak mocno uprościli artykulację, skoro sposób zabawy lalkami ostatnio się zmienił, i teraz nawet młodsze dzieci kręcą filmy/robią zdjęcia. A co można zrobić z taką sztywniarą?
Roszpunkę odpuścili sobie po całości, pozostałe lalki z tej serii wyglądają jak wcześniejsze wąskopudełkowe
już chyba bardziej nie dało się rozciągnąć uśmiechu Darling
- EvilCupcake
- Kontakt:
Chodziło o to, że na amazonie była wstawiona pod barbi tennis coach lub coś w tym stylu.rafau-der-schlimmste pisze:Gdzieś ktoś napisał, że Darling wygląda jak trenerka do tenisa
- reiha
- Kontakt:
mimo wszystko skojarzenie słuszneEvilCupcake pisze:Chodziło o to, że na amazonie była wstawiona pod barbi tennis coach lub coś w tym stylu.rafau-der-schlimmste pisze:Gdzieś ktoś napisał, że Darling wygląda jak trenerka do tenisa
- EvilCupcake
- Kontakt:
Ja ją widzę trochę inaczej, głównie ze względu na twarz.