Nieprzyzwoite pytanie: ile macie lalek?
- Neytiri
- Kontakt:
Re: Nieprzyzwoite pytanie: ile macie lalek?
Przy okazji ostatniego zdjęcia grupowego mojej ferajny miałam okazję zrobić spis powszechny i wyszło mi 45 lalek (w tym 8 Kenów) + nowo kupione 2 w drodze. Nie liczę tych w częściach, gdzie główki i ciałka leżą oddzielnie, tam z 10 się też znajdzie. Moim zdaniem to już sporo jak na moje warunki mieszkaniowe i teraz chcę przyhamować.
- kiankali
- Kontakt:
2 Moxie (trzecia w drodze
),po jednej Basi i Super Model, 2 My Scene, 2 kloniki Moxie, 2 małe porcelanowe i jedna duża, 2 bobasy (Chyba Shou- Shou czy coś takiego), jeden klonik Fleur i 3 Evi love Daje to 15 lalek 
- Blu Nectarine
- Kontakt:
8 monsterek w dwa miesiące 
- MPdoll
- Kontakt:
Tylko 7 lalek. Jak pomyślę ile mogę jeszcze dokupić by Was doścignąć... 
- dollbby
- Kontakt:
heh czasem sam wolał bym mieć 7... teraz coś czuję że dobiłem setki i wcale to nie takie radosne.... 
- niuniek
- Kontakt:
dollbby pisze:heh czasem sam wolał bym mieć 7... teraz coś czuję że dobiłem setki i wcale to nie takie radosne....
Ale wiecie - ja to uwieeelbiam. i nic mnie tak nie kręci jak trupki, którym trza nadać nieco blasku:) Pytanie brzmi: czy przed śmiercią spisać testament i przepisać na córkę? Czy żeby mnie z nimi pochowali??? Tyle że mój wypoczynek musiałby być solidnie szeroki
- dollbby
- Kontakt:
niuniek... nie wiem co palisz ale chce to samo 
Ja bym się kazał z nimi pochować
- niuniek
- Kontakt:
HA!HA!HA!dollbby pisze:niuniek... nie wiem co palisz ale chce to samo
Nic nie jaram, nawet nie wiem jak porządny skręt wygląda - ale za to jestem pod wpływem czekoladowych batoników za 9 zeta z biedronki! Może to to??? Popijam surowym zimnym mlekiem - p o l e c a m !!!!
ps. a wspomniałam, że uwieeeelbiam moje pianko??? na 165 wysokie:):):) Poniemieckie - to chyba też zabiorę
Gdy byłam w ciąży z Mariuszkiem to wtedy się wszystko zaczęło i gdy już miałam wręku kilkanaście egzemplaży i jednego konia - zadzwoniła do mnie siostra. A że nie mogłam podejść do telefonu, siedziałam z grzebieniem w kuchni - mama powiedziała do słuchawki - Agnieszka nie podejdzie - konia czesze!
- MPdoll
- Kontakt:
Ale przecież te 7 i tak wkrótce by zaczęło rosnąć... i rosnąć... do 100. Bądźmy szczerzy, nigdy nie kończy się na planowanej liczbie lalek. Ja mam w pudle jeszcze 4 głowy lalek BJD czekających na ciałka... i dłuuugą wish-listę. Tak więc moja gromada rośnie w siłędollbby pisze:heh czasem sam wolał bym mieć 7... teraz coś czuję że dobiłem setki i wcale to nie takie radosne....
niuniek - Ubawiłam się z rana czytając twoje komentarze... Dobrze, że kawę wcześniej odstawiłam, bo inaczej to monitor byłby zapaćkany
- Medithanera
- Kontakt:
Trawa jest dla mięczaków. Twardziele jarają się winylemniuniek pisze:Nic nie jaram, nawet nie wiem jak porządny skręt wygląda
Czuję się kompletnym wariatem, ale przekładam wszystko w szafkach i staram się zmienić porządek chronologiczny w tematyczny. Zrobiłabym zdjęcie, ale boję się, że ktoś mógłby paść na zawał. Wszystko powyciągałam, WSZYSTKO (teraz już trochę poukładałam i efekt nie jest już tak piorunujący) i lalki były wszędzie, dwa pełne pokoje, wszystkie blaty zajęte, ze czydzieści pudeł z supermarketu po pomidorach, które znosiłam mniej więcej w tym celu też, w pewnym momencie siadłam sobie w samym środku tego cyrku i aż mi się coś w środku robiło z radości.
Z jednej strony to mordęga bo przez to przekładanie większość fryzur się burzy i muszę je od nowa układać, część przy okazji przebieram, a po paru godzinach takiej roboty czuję się jak po sesji na siłowni i to tej dla koksów, nie fitnessowej, ale boszszesz cóż to za radość móc się na to pogapić.
Marzyłam o pokoju pełnym lalek i MAM pokój pełen lalek, i to samych fajnych.
(trochę psuje mi tą radość to, że muszę wyjechać i wszystkie je zostawić na czas długi, nieokreślony ale niech tam...)
- Manhamana
- Kontakt:
Meddi poka zdjęcie - nikt nie padnie! Pokój dla lalek to jest to
ja się usiłuję sprowadzić z całym majdanem do swojego pokoju, w salonie jedynie zostawić witrynę z porcelaną bardziej wytrawną - niestety mój kochany stolarz zawala terminy i siedzę wśród kartonów
Czeka mnie wizja przekładania i układania całego tałatajstwa a przy okazji coroczne Wielkie Odkurzanie.
- Amelia
- Kontakt:
Co do ilości lalek to po ostatnim liczeniu coś około 500. Trochę tego jest.Wystawionych mam obecnie 74. Reszta w pudełkach bo się nie zmieszczą
Od czasu do czasu zmieniam ekspozycje.
- MPdoll
- Kontakt:
Amelia - cóż za piękna okrągła liczba
Coś za długo z tymi 7 lalkami nie wytrzymałam... Czekam teraz na 3 nowe, więc śliczna okrągła 10-teczka będzie...
Coś za długo z tymi 7 lalkami nie wytrzymałam... Czekam teraz na 3 nowe, więc śliczna okrągła 10-teczka będzie...
- Amelia
- Kontakt:
Okrągła ona już nie jest dokupiłam ostatnio 4 . Więc jest 504. O jakieś 450 lalek za dużo. Muszę się części pozbyć ale jakoś nie mogęMPdoll pisze:Amelia - cóż za piękna okrągła liczba![]()
A jakie masz lalki?
- MPdoll
- Kontakt:
Oj tam za dużo... Mówi się, że od przybytku głowa nie boli 
Mam 6 lalek BJD i samotną Pullip. Ale już niedługo, bo teraz czekamy właśnie na dyniogłową koleżankę dla niej, Dala i Yeolume
Mam 6 lalek BJD i samotną Pullip. Ale już niedługo, bo teraz czekamy właśnie na dyniogłową koleżankę dla niej, Dala i Yeolume