Serie budżetowe
- ingrid
- Kontakt:
Re: Serie budżetowe
Tak, właśnie ta w fioletowych kozakach
. Dziękuję Ciabas
- Ciabas
- Kontakt:
Proszęingrid pisze:Tak, właśnie ta w fioletowych kozakach. Dziękuję Ciabas
Chciałabym w każdym obudzić bohatera
- roroDolls
- Kontakt:
Czesc wszytskim...
a mnie 'budzetowa Barbie' kojazy sie z moim dziecinstwem i nieosiagalnymi lalkami z Pewexu...
Bylam w stanie dorobic sie wiec tylko kolejno dwuch waskopudelkowych 'bielizniarek' Fun to dress (bez szczotki czy butow) i jedna z Fashiopn Play...
(jeszzce neirozkminilam jak wstawoac obrazki z komputera)

a mnie 'budzetowa Barbie' kojazy sie z moim dziecinstwem i nieosiagalnymi lalkami z Pewexu...
Bylam w stanie dorobic sie wiec tylko kolejno dwuch waskopudelkowych 'bielizniarek' Fun to dress (bez szczotki czy butow) i jedna z Fashiopn Play...
(jeszzce neirozkminilam jak wstawoac obrazki z komputera)
- reiha
- Kontakt:
widziałam nową(?) budżetową serie w kerfurze, są po 25.

były jeszcze dwie blondynki, miilie i jedna z główką zakmniętoustej curvy (nie wiem jak nazywa się ten mold) w różowym odcieniu skóry.
były jeszcze dwie blondynki, miilie i jedna z główką zakmniętoustej curvy (nie wiem jak nazywa się ten mold) w różowym odcieniu skóry.
- Stary_Zgred
- Kontakt:
- reiha
- Kontakt:
fajna jest, żałuję że nie miałam pieniędzy. Jak dla mnie ta ruda jest ładniejsza od mtm, może dlatego że ma większe oczy. I sukienki takie retro... Tylko zapomniałam spojrzeć czy są też zadrukowane z tyłu.
- roroDolls
- Kontakt:
widzialam wlasnie tylko niedosc ze sztywniary to lebki wielkie, oczy rozjechane i olbrzymio-lalczane.. co by im szkodzilo zrobic mniejsze - oszczedzili by na gumie i farbie
- ingrid
- Kontakt:
Mi się te budżetowe ostatnio zaczęły podobać. Właściwie kupiłam z półtorej roku temu tę słynną Azjatkę, o moldzie Lea, zainteresowała mnie jej buzia, ale i ciałko za tę cenę jest myślę w porządku, szczególnie w porównaniu do lalek innych firm w tym przedziale cenowym. Nóżki odchylają się na boki, dłonie są, jak się nie mylę podobnej rzeźby co u MtM, są ograniczenia ruchowe, chociaż wyczuwam drobny klimat starych serii czasów superstarek, gdzie lalki też w sumie miały usztywniane łapki, proste pudełka, ale bywały zróżnicowane i sympatycznie zapakowane. Ciężkie dobre superstarki na tnt są w pewnym stopniu nie do przebicia, ale te obecne, jak na budżetówki mają chociaż różne moldy, nie są przynajmniej armią klonów, do tego różne odcienie ciałek, czy różny kolor włosów. Sukienki i nawet same pudełka faktycznie są w klimacie retro. Pokazałam jakiś czas temu Ryśkowi te lale, szczególnie chodziło mi właśnie o rudzelca i zapytał się mnie słowami w stylu, czy to jakaś edycja vintage. Jakby wcisnęli je w ciekawe stroje kąpielowe i dorzucili garstkę akcesoriów, to może i tymi budżetkami zawojowaliby na trochę rynek, superstarki przecież leciały na dość banalnej, ale ciekawie opakowanej formie i co zabawne tanie edycje superstarek stawały się równie popularne i kolekcjonowane, co wydania pełne, bardziej ekskluzywne.
-
Myszka27
- Kontakt:
To chyba ta, prawda?reiha pisze:widziałam nową(?) budżetową serie w kerfurze, są po 25.
https://www.bol.com/nl/p/trendy-barbie- ... ype=browse
Trendy pop Barbie. Urocza jest, jak na budżetówkę.
- Erysia
- Kontakt:
Rzeczywiście jak na budżetówki wyglądają całkiem dobrze
Ruda naprawdę jest całkiem urocza, podoba mi się jej twarz, sandałki, a sukienka jest wcale, wcale... Nie wiedziałam, że budżetówki też miewają "płaskie" stopy 
"Kto szuka, ten najczęściej coś znajduje, niestety czasem zgoła nie to, czego mu potrzeba." -J.R.R. Tolkien
https://panna-niepowazna.blogspot.com/
https://panna-niepowazna.blogspot.com/
- barbusia77
- Kontakt:
Tylko ciekawe jak u nich z wlosami
czy geste i jakie gatunkowo .. Mnie nie zachwycily te panienki, choc cena jak za barszcz, nawet dla ciuchow bym nie wziela, bo te kiecuszki obrzucone niby ozdobnie owerlokiem to jest pojscie na masowke 
<3
- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
Kupiłam dziś ruda. To moja pierwsza budżetówka i wow! Ona nie miała w głowie żadnego mocowania, a więc Mattel jednak może.
Sukienka zadrukowana tylko z przodu. Włosy dla mnie ok. Ogólnie jestem zadowolona.
Sukienka zadrukowana tylko z przodu. Włosy dla mnie ok. Ogólnie jestem zadowolona.
- EvilCupcake
- Kontakt:
Czyli mam rozumieć, że panna wolna od kleju? Jeśli tak, to moja Lea mtm żegna się z głową. 
- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
- Dollytopia
- Kontakt:
Jestem ogromną fanką zeszłorocznej budżetówki Lei, co widać zresztą w wątku 'Kayla/Lea'
Bardzo podoba mi się tegoroczna ruda dama, choć jest to wariacja Fashionistas Redhead 2015 oraz rudowłosej MtM 2016. Posiada najjaśniejszy z nich odcień skóry i faktycznie może stanowić zagrożenie dla MtM Lei