Nieprzyzwoite pytanie: ile macie lalek?

Dział dla rozmów o tajnikach kolekcjonowania lalek.
Awatar użytkownika
mangusta
Kontakt:

Re: Nieprzyzwoite pytanie: ile macie lalek?

Post autor: mangusta »

Ja mam koło 80 i nie chciałabym, aby ich liczba przekroczyła setkę, nie tylko z braku miejsca.

deadcookie
Kontakt:

Post autor: deadcookie »

Ja kolekcjonuję tylko te bajkowe, głównie Disneyowskie lale i też uważam żeby nie mieć za dużo 'podwójnych' bo szkoda mi kasy no i miejsca nawet nie mam aby je wszystkie pomieścić xD
Na razie naliczyłam 18 zapudłowanych lalek, 19 lalka w drodze. Tak to mam jeszcze 7 lalek bez pudełek, no i jedną dużą porcelanową Mulan od Applause'a. Licząc je wszystkie razem mam 27 lalek. Skromnie, ale tak jak mówię staram się nie przepełniać mieszkania nimi. Chcę zdobyć wszystkie Disneyowskie bohaterki lat 90'ątych od Mattel, jako tako zostały mi teraz Esmeralda, Mulan, Ariel i Pocahontas chyba. Potem się zajmę zbieraniem lalek z innych bajek typu Anastazja i tych najbardziej przypominających księżniczki z Disney Store, ale z tymi lalkami jest taki problem że te lalki co roku inaczej wyglądają, są co raz lepsze i bardziej wyględne, a dla mnie to już koszmar, bo na przykład mój model lalki Charlotte z filmu 'Księżniczka i Żaba' ma lekkiego jakby zeza a ta nowa co wychodzi w tym roku ma oczka patrzące w bok przez co korzystniej wygląda. Jak tu się nie wkurzyć, producenci lalek doprowadzają mnie do szału tymi minimalnymi ulepszeniami. xD

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

(Offtop!)
Co się martwisz, ja mam Charlottę od Mattela, wygląda jak animowana wersja Marylin Monroe. Zresztą uważam, że DisneyStore też się nie popisał, nie ma dobrej lalki Charlotty :/
Obrazek

Awatar użytkownika
elianka
Kontakt:

Post autor: elianka »

Ja mam trzy całe i jedną w kawałkach :)
Nie jestem dziwna. Jestem po prostu z edycji limitowanej.

Mój lalkowy blog

Awatar użytkownika
mangusta
Kontakt:

Właśnie patrzę, że trzy miechy temu miałam koło 80. Teraz jest koło 110... jeszcze się mieszczą :)

Awatar użytkownika
Nailini
Kontakt:

Post autor: Nailini »

Doliczyłam się 39 tylko u mnie w domu, a jeszcze jest kilka u rodziców ;)

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Post autor: Lukrecja »

138 plus jedna żywica w produkcji :] Przez 3 miesiące przybyło mi 34 lalki :face: Ale planuję kilka sprzedać....i jeszcze kilka kupić :facepalm:

Awatar użytkownika
ayaaida
Kontakt:

Post autor: ayaaida »

No to macie nieziemskie kolekcje! ja mam 14 lalek - 10 LDD i 4 Dale.

No i 7 figurek (3 z Batmana i 4 ze Star Wars) - ale to już nie lalki.

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

47... w tym jedna czeka na głowę a dwie na ciało. jak widze tę liczbe to mysle nad sprzedaniem jeszcze połowy 1/6.
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
lilavati112
Kontakt:

Post autor: lilavati112 »

u mnie jest coś między 200-250 szt. ale są to lalki wiekszych gabarytow. barbiate ograniczam- zostawiam tylko barbie i petry. ja też jestem za tym, aby stawiać na jakość nie na ilość. tym bardziej że nastawilam się na lalki różne, z czego większość ma 40/50 cm. nie byłabym w stanie ich nawet pomieścić. wstępnej selekcji pomagają dokonać mi właśnie wystawy. wybierając z kolekcji lalki, które chcę cży mogę pokazać ludziom selekcjonuje je u siebie na półkach. reszta out, bo się zagrace. to jednak masowa produkcja przedmiotów i nie warto tyle tego trzymać ( za wyjątkiem antykow oczywiście). a co do regionalnych- 200 szt miesci się spokojnie na małej półce. nawet nie widać że tyle tego jest. a z regionalnych też staram sie wybierać te najciekawsze- najczęściej z azji lub afryki.

Awatar użytkownika
mangusta
Kontakt:

Lukrecja pisze:138 plus jedna żywica w produkcji :] Przez 3 miesiące przybyło mi 34 lalki :face: Ale planuję kilka sprzedać....i jeszcze kilka kupić :facepalm:
Dzięki tobie poczułam się lepiej.

Chanelle
Kontakt:

Post autor: Chanelle »

Ja mam "tylko" 120 lalek, po ostatnich przeliczeniach. A mowie "tylko", poniewaz tylko czesc z nich ma jakas wartosc... Reszta to tanie chinskie klony z targu po 5 zl, zbiory z dziecinstwa :face: Tych tanich klonkow jest gdzies z 40, z 20 to drozsze klonki ktore sie przynajmniej do czegos nadaja, do tego 17 monsterek, 12 MyScene, 2 Stefki, 1 dodatkowa lalka-wrozka od Simby, 4 lalki Disnejowskie od Simby, 5 barbioszek, 1 Ken, 10 lalek Witch, 3 tanie "Laury" od Simby, 1 Emma od Playmates czy jakos tak, 1 Bratz, 1 dodatkowa lalka od MGA (Meriella Storytime) oraz kilka lalek-dzieci i niemowlat. Czyli kolekcja bardzo zroznicowana XD (i na oko malo warta, bo wiekszosc to jednak klonki :<)

marikka
Kontakt:

Post autor: marikka »

Wszystkich lalek w domu mam chyba 10 ( moje, siostry i jedna z czasów dzieciństwa mojej mamy). Dwiema z nich zajmuję się i kupiłam je sama. Reszta lalek to "spadek" dla moich dzieci :) Mam nadzieję, że będą dbały o nie tak jak ja.
http://swiatlalek.blogspot.com/ - mój blog lalkowy :)

Awatar użytkownika
Paulina1230
Kontakt:

Post autor: Paulina1230 »

Ja mam bardzo mało. I to nie jakiś drogich xD.
Mam 2 blythe LPS
4 trupki barbie
3 maluchy kelly/evi podobne
3 maluchy różniastyczne/nieokreślone
i jednego starocia co tylko głową kręci i pod żadne barbie nie podchodzi.

Ale je kocham <3
Szukający przyjaciół Forever Alone, który kolekcjonuje białe kartki

ODPOWIEDZ