Krążę nad tą moją panną (napatrzeć się na nią nie mogę) i krążę i nie mogłam tych spodni tak zostawić. Trochę je poprawiłam. I zmieniłam górę na coś, co bardziej pasuje do obecnej aury.
Masz tonnerkę- to rób wykroje :p Ja ustawiam się po nie w kolejce, bo lalki nie mam a chcę coś większego uszyć
Szukałam na pintereście,ale odsyła na jakieś blogi, gdzie nic konkretnego. Może Tobie się uda- jak masz lalkę, to choć stwierdzisz czy wykrój nadaje się.
A co do jeansów, to powstały właśnie prototypy spodni dla Barbie. Pierwsze (z lewej) robiłam wg wykroju z sieci, jestem niezadowolona, proporcje uciekły gdzieś w kosmos (tyłu nawet nie pokazuję), drugie to już po moich poprawkach, ale nadal to "jeszcze nie to". No cóż, mówią, że do trzech razy sztuka - może następne będą wreszcie takie jakbym chciała. Ale i tak nie jest źle. Na szczęście użytkownikiem tych dwóch par jest 2-letnia Córa, nie zgłasza krytycznych uwag. Za to przetestuje doskonale na wytrzymałość.
Następna para. Powoli zbliżam się do tego, co powinno być. Szkoda tylko, że MtM mają takie płaskie tyłki, bo spodnie nijak nie chcą się układać. Na Fashionistce wyglądają nieco lepiej...
Na "warsztacie" mam teraz parę nie-lalkowych rzeczy, więc od dawna nic nie wrzucałam. Ale od Córy (2,5 roku) dostałam zamówienie na czapki ("Bo lalkom zimno") i poduszki ("Bo nie mają na czym spać"). No to co było robić...
Przepiękna suknia i powiedziałabym,że nawet lepsza od co niektórych oryginalnych.Także brawo za kreatywność i precyzję.Córcia na pewno będzie zachwycona.Aniołek również bardzo fajny i pewnie sporo się przy nim napracowałaś.Tylko nie wiem czy on jest jeszcze nie skończony,dlaczego aniołek nie ma twarzy?
Moja Mała pokochała Kopciuszka, teraz każda lalka się tak nazywa.
Aniołek jest skończony, specjalnie bez twarzy, aby każdy mógł wyobrazić sobie swojego Anioła Stróża. Próbowałam robić buźki, i wyszywałam, i malowałam, ale nie mogłam uchwycić tego, co chciałam. Doszłam do wniosku, że w takiej formie jest bardziej anielski. ;-) co do czasu, to taki Aniołek to mniej więcej 8-9 wieczorów po 5-6 h.