Na początku wypada mi się przywitać, ponieważ w tym oto miejscu rozpoczyna się moja działalność na forum (tradycyjnie w dziale typu "co i jak" :p).
Sprawa wygląda następująco: Jestem totalną nowicjuszką jeżeli chodzi o lalki i planuję swój pierwszy zakup, jednak nie wiem czy zacząć od kupienia gotowej lalki czy może złożyć coś samej. Bardziej mnie ciągnie do wersji "zrób to sam", ale mam wątpliwość co do ciałek. Jak już to planuję zakup Dollfie z rozmiarówki 1/6 przez Villemo Art (bo polskie- jak już wspomniałam, nieobeznana jestem...), a dokładniej ciało z Dollzone (KLIK!). Moje pytanie brzmi tak: ciała sprzedawane są w "całości" czy może rozłożone na najmniejsze części i śmiejące się prosto w twarz, mówiąc "a teraz to składaj, hłe hłe"?
A teraz druga część, bo czemu nie? Chodzi o wigi, albo coś wokoło nich... Albowiem zauważyłam, że do włosów potrzebne są (a może i nie?) takie silikonowe czepki, które pozwolą im zostać na swoim miejscu. Czy przy kupnie pełnej lalki zastanie się takie cudo w opakowaniu, a może trzeba to dokupić?
Wolę się jednak spytać co i jak, bo sobie niespodziewankę zrobię, a ja takowych nie lubię, o nie.
Liczę więc na pomoc z Waszej strony, bo naprawdę jestem zielona! TnT