Carmazinowe stworki

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Carmazin
Moderator
Kontakt:

Re: Carmazinowe stworki

Post autor: Carmazin »

Dziś w końcu przemalowałam lalkę, którą mam od kilku lat- Bratzillaz. Sama bym jej w życiu nie kupiła, że ale dostałam to czułam się w obowiązku z nią coś podziałać. Niestety, mój egzemplarz jest wadliwy i nie może zginać jednej dłoni, którą w dodatku złamałam :facepalm: (już kilka lat temu) próbując rozruszać... No ale cóż, mam nadzieję, że chociaż twarzy pomogłam :D a przy okazji zepsuł mi się aparat, więc zdjęcia z telefonu, niestety :/

ObrazekCloetta Speletta custom by Carmazin, on Flickr

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

Post autor: roroDolls »

urocza (na ile mold pozwala) - tez mi wpadla rok temu zmemlana fioletowo-wlosa ale neiwyrabiam

Awatar użytkownika
Carmazin
Moderator
Kontakt:

roroDolls one mają generalnie strasznie dziwne moldy- gigantyczne usta i absolutny brak nosa O.o ale warto nad nimi pracować bo można z nich wyciągnąć coś fajnego :)

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Kolejna świetna lalka! :) Mam jedną Bratzillę i za bardoz nie wiem co z nią zrobić, to w moim odczuciu "trudne" lalki do przemalowania, stylizacji... Twoja jest super. Jedynie piegi moim zdaniem trochę za mocne/za bardzo widać, ze to farba.

Myszka też fajna, choć samą lalkę niezbyt lubię, zawsze lubiłam myszorki i po miniaturkach myślałam, ze Monsterkowa Mysza będzie lepsza, nie lubię tej jej włochatości... Ale Twoja i tak jest urocza!

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Post autor: Kamelia »

Śliczna stylizacja, myślę, że wyciągnęłaś z tej lalki milion procent względem oryginału. :) Ogromnie podobają mi się oczy, tylko mam wrażenie, że jedna źrenica ciut "ucieka". Włoski wyglądają bosko. Piegi pasują. Jedynie zmieniłabym usta, żeby nie było widać ząbków, ale nie wiem w sumie, czy by się w ogóle dało. ;) Ogólnie ślicznota. :) I sukieneczka przeurocza!

Awatar użytkownika
Carmazin
Moderator
Kontakt:

Annorelka pisze:Kolejna świetna lalka! :) Mam jedną Bratzillę i za bardoz nie wiem co z nią zrobić, to w moim odczuciu "trudne" lalki do przemalowania, stylizacji... Twoja jest super. Jedynie piegi moim zdaniem trochę za mocne/za bardzo widać, ze to farba.

Myszka też fajna, choć samą lalkę niezbyt lubię, zawsze lubiłam myszorki i po miniaturkach myślałam, ze Monsterkowa Mysza będzie lepsza, nie lubię tej jej włochatości... Ale Twoja i tak jest urocza!
Dziękuję! moja Bratzilla ma powiększone oczy, myślę, że robią dobrze temu moldowi bo w oryginale są strasznie wąskie. Piegi faktycznie wyszły mi dość mocno, ale będę jeszcze piegowacić ciałko to może to wrażenie trochę zmaleje :)
Myszę się mi jakoś strasznie trudno malowało, nie wiem czy nie przez brokat ale jakoś pigmenty nie chcą na niej łapać :/
Pentesilea pisze:Śliczna stylizacja, myślę, że wyciągnęłaś z tej lalki milion procent względem oryginału. :) Ogromnie podobają mi się oczy, tylko mam wrażenie, że jedna źrenica ciut "ucieka". Włoski wyglądają bosko. Piegi pasują. Jedynie zmieniłabym usta, żeby nie było widać ząbków, ale nie wiem w sumie, czy by się w ogóle dało. ;) Ogólnie ślicznota. :) I sukieneczka przeurocza!
Cieszę się, że Ci się podoba <3 hmm, oczko może faktycznie trochę uciekło, ale nie jest na stałe, więc można poprawić :) niestety wszystkie Bratzille mają otwarte usta, też wolałabym ją bez zębów :/ Sukienka szyta w sumie na Pullip, ale mam wrażenie, że tej pannie bardziej pasuje z całą jej różowością :)

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Post autor: Balbinka »

Przerobiona Brazillaska wyszła bardzo ciekawie. Chociaż ja osobiście lubię oryginały ze względu na ich dziwaczność to ta przerobiona też jest fajna. Masz swój styl i typową kolorystykę i na tej pannie to się sprawdziło :)
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
Carmazin
Moderator
Kontakt:

Balbinka, ja w ogóle nie trawię fabrycznych mejkapów, i to nie tylko Bratzilli :facepalm: podobają mi się tylko te typowo starsze Baśki do lat 80-tych i nowe fashionistki. Co do stylu, to ciągle nad nim pracuję :D i cieszę się, że się sprawdziło :) ostatnio też wzięłam się za "profeszjonalne" odlewanie oczek, zobaczymy, co z tego wyjdzie :hyhy:

Awatar użytkownika
Carmazin
Moderator
Kontakt:

Chciałabym pokazać Wam kolejny eksperyment, jeszcze w trakcie tworzenia. Venus przechodzi metamorfozę żeby stać się Absyntową wróżką dla mojej przyjaciółki :D

ObrazekAbsinthe fairy wip by Carmazin, on Flickr

ObrazekAbsinthe fairy wip by Carmazin, on Flickr

Jakość taka sobie bo aparat umarł niestety :/

Będzie miała wstawione złote oczy. Na policzkach ma brokat, który tu ledwo widać. Jest to moje pierwsze podejście do wycinania oczu monsterce, więc sama nie do końca wiem, co z tego wyjdzie...

Awatar użytkownika
Elka
Kontakt:

Post autor: Elka »

Juz mi się podoba. Zakochałam się w tych rzęsach.

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Post autor: Balbinka »

Rzęsy ma obłędne :) Musisz koniecznie wstawić jej patrzałki, bo traci dziewczyna na wyrazie przez ich brak. Ale zapowiada się bardzo ciekawie :)
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
Carmazin
Moderator
Kontakt:

Elka pisze:Juz mi się podoba. Zakochałam się w tych rzęsach.
Cieszę się :D

quote="Balbinka"]Rzęsy ma obłędne :) Musisz koniecznie wstawić jej patrzałki, bo traci dziewczyna na wyrazie przez ich brak. Ale zapowiada się bardzo ciekawie :)[/quote]

Patrzałki się robią, niedługo zaktualizuję jej look :) czekamy jeszcze na włosy, ale, że idą z chin nie wiem ile jeszcze poczekamy :bezradny:

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

haha bez oczu wygląda prawie jak siostra mojej starej Venus xD

Awatar użytkownika
Carmazin
Moderator
Kontakt:

EvilCupcake pisze:haha bez oczu wygląda prawie jak siostra mojej starej Venus xD
em... czyli jak? XD bo nie wiem. Podeślesz zdjęcie?

Awatar użytkownika
Majulika
Kontakt:

Post autor: Majulika »

Carmazin -nie wiem jak to działa ale twoje prace to nie są zwykłe przeróbki ty te lale uszlachetniasz, dostają jakiś rasowy rys, że ze zwykłego plastiku wyciągasz wyjątkowość . Cieszę się , że zaczęłam nadrabianie zaległości od tego wątku. Nie lubię Monsterek ale z tych twoich chętnie obejrzałabym wystawę :) Piękne.

ODPOWIEDZ