Lalki-hybrydy

Luźne rozmowy o lalkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Re: Lalki-hybrydy

Post autor: Mangalarga »

Ania_DollSecondHand pisze:W polskich realiach taka hybryda średnio się opłaca niestety :/ Ponad dwieście złotych za hybrydę z dwóch playlinów... Fiu fiu :]
Prawie każda hybryda jest kosztowna, niestety.
Obrazek

Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Post autor: LuLu »

No niestety :| Ale pomarzyć można xD
Broken Doll in the Middle of Chaos...

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Wiem, ja jestem na etapie robienia hybrydek z fashionistek, więc dla mnie taka hybrydka Kurhn i EAH to kosmos ;)

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

A czy to prawda, że stawy Fashinistek szybko się "wyrabiają" i stają się wiotkie? Jakie inne ciała Barbie są sensowne (nie musi być pełna artykulacja)?

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

Scenki- kilka serii miało ciało "pajacyk" (Królik, nie czytaj!), całkiem zgrabne i w kilku wersjach kolorystycznych. Dla lalek o mniejszych głowach można poświęcić Simbę Super Model. Livki- poluj na ebayu. Kupiłam włąśnie za bezcen dwie get real girls i jestem ciekawa co z nimi będzie...
Na flickru jest cudowne konto fana scenek- wszystkie mają biuściaste ciałka obitsu albo volksa- nie bić, nie rozróżniam. Aż takiego parcie nie mam, ale jedno bym chciała dorwać :)
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Rudy Królik
Kontakt:

Post autor: Rudy Królik »

MajorMistakes pisze:Scenki- kilka serii miało ciało "pajacyk" (Królik, nie czytaj!))
Za późno... xD

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

arigato78 pisze:A czy to prawda, że stawy Fashinistek szybko się "wyrabiają" i stają się wiotkie? Jakie inne ciała Barbie są sensowne (nie musi być pełna artykulacja)?
Aż tak wiotkie to one nie są... Ale prawda, że się wyrabiają. Najgorsze są te po dzieciach.
Chociaż wiadomo - Ty jako zbieracz kolekcjoner nie będziesz zapewne używał lalek tak intensywnie i często jak dziecko, więc dłużej Ci posłużą. Oczywiście mówię o lalkach kupionych jako nowe. Ja mam dwie Fashionistas, którym wyrobiły się lekko stawy w łokciach, ale to naprawdę nie jest jakoś bardzo uciążliwe.
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Ania_DollSecondHand pisze:W polskich realiach taka hybryda średnio się opłaca niestety :/ Ponad dwieście złotych za hybrydę z dwóch playlinów... Fiu fiu :]
Widziałam klona z główką Kurhn, kosztował jakieś 6 złotych, tylko pytanie, czy główka byłą oryginalna, czy też skopiowana :< Makijaż miała naprawdę ładny, więc możliwe że była tylko odrzutem z fabryki. Ale wtedy wchodzą koszty rerootu, bo na pewnie nie miała za dużo włosów... (w kauflandzie widziałam lalkę barbiopodobną z trzema perukami za 26 złotych, może one by się do czegoś nadawały?)

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Reiha, ja miałam takiego klona, główka była firmowa. Był od Artyka i nazywał się Natalia Sister :]
Obrazek
Tylko szkoda byłoby mi dla niej opitalać EAH ;)

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

hm.. Możliwe, że tamta była jeszcze jakiejś innej firmy, szczerze mówiąc nie przyglądałam się za bardzo :| Poszukam jak będę miała czas, może jeszcze je mają...

Obrazek
http://www.flickr.com/photos/rubannoir/ ... okenheart/
Wydaje mi się, że to Blythe na monsterkowej Lagoonie. Szkoda, że nie ma zdjęcia całej.

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

reiha pisze:hm.. Możliwe, że tamta była jeszcze jakiejś innej firmy, szczerze mówiąc nie przyglądałam się za bardzo :| Poszukam jak będę miała czas, może jeszcze je mają...
Jestem jej ciekawa, bo ta, którą ja miałam, miała dość rzadko rootowane włoski.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

W takim razie jutro zrobię rajd po chińskich sklepach i jej poszukam ;)

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Będę wdzięczna! Jakby się trafiła jakaś fajniejsza niż moja, to chętnie zrobiłabym sobie taką hybrydkę :]

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Post autor: mobe »

Ta baljtka na lagoodnie jest taka piękna! *_*

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Przeszłam dzisiaj kilka z tych sklepów "wszystko po 3 złote" i mieli tylko brzydkie klony w ciąży :(

ODPOWIEDZ