Wariuję, mam chcicę na lalkę!

Luźne rozmowy o lalkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nailini
Kontakt:

Re: Wariuję, mam chcicę na lalkę!

Post autor: Nailini »

Ślinię się do tego 50cm manekina. Oczami wyobrażni widzę, jak go maluję i ubieram. WIDZĘ TO, CZAICIE?
Muszę uzbierać 268 dolców na to cudo plus gałki oczne za 8 i jakiś wig.

A co ja robię?
Otóż, wydałam ponad 2 stówy na 2 baśki kolekcjonerskie.... KILLMENAOW :facepalm: :mur:

Obrazek

Awatar użytkownika
Pariflora306
Kontakt:

Post autor: Pariflora306 »

pokaż :P
Raz się żyje! Dlaczego mam sobie odmówić lalki, która mi się podoba i sprawia że się uśmiecham? Ja również nie widzę przeciwwskazań ;)

Wszystkich miłośników lalek zwłaszcza Monster High i Pullip zapraszam na mój blog

http://pariflora.blogspot.com/

Awatar użytkownika
miumiu
Kontakt:

Post autor: miumiu »

A ja mam chcicę na tonerkowa wonderwoman ale albo ona albo czynsz.Wicie rozumicie.Chwalić siłę wyższą ze mnie nie bierze na Poppki albo na Sybarytki .Tylko tym się pocieszam.

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Na sobotnim spotkaniu po raz pierwszy widziałam na żywo i macałam Dollfie. Już wiem co znaczy stwierdzenie "kawał żywicy" xD
A tak na serio - od spotkania coraz poważniej myślę nad kupnem takiej lalki. Od dawna wzdycham po cichu szczególnie do lalek Fairylandu, może wreszcie się zdecyduję, uciułam i kupię jedną.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Mangalarga pisze:Od dawna wzdycham po cichu szczególnie do lalek Fairylandu, może wreszcie się zdecyduję
O to to. Fairyland. Właśnie mnie ten mój kawał żywicy trochę przytłacza, chyba lepiej się jednak dogaduję z towarzystwem nieprzekraczającym czterdziestu-kilku centymetrów... Fairyland mnie kręci, bo ma cudowną opcje a la carte, gdzie można sobie skomponować lalkę jaką się chce i podobno ciałka z linii Active cudownie pozują... więc jakbyś, coś, kiedyś, to ja się chętnie piszę na wspólne zamówienie :hyhy:

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Szklanooka pisze:
Mangalarga pisze:Od dawna wzdycham po cichu szczególnie do lalek Fairylandu, może wreszcie się zdecyduję
O to to. Fairyland. Właśnie mnie ten mój kawał żywicy trochę przytłacza, chyba lepiej się jednak dogaduję z towarzystwem nieprzekraczającym czterdziestu-kilku centymetrów... Fairyland mnie kręci, bo ma cudowną opcje a la carte, gdzie można sobie skomponować lalkę jaką się chce i podobno ciałka z linii Active cudownie pozują... więc jakbyś, coś, kiedyś, to ja się chętnie piszę na wspólne zamówienie :hyhy:
A jeszcze w tym roku dodali nowe ciałko dla Minifee - Moe Line. Jest troszkę niższe (ok. 38 cm z głową), ma szersze biodra i większe piersi (dwa rozmiary - jak dla mnie większe są już za duże). I chyba pozuje równie fajnie, jak Active Line. I też jest w opcji a la carte!

http://dollfairyland.tistory.com/132
http://dollfairyland.com/shop/step1.php ... 0407025109

Znając siebie jeszcze 1000 razy zmienię zdanie, ale jeśli będę zamawiać, to pewnie gdzieś za ok. rok - Fairyland ma jednak niemałe ceny, trzeba uciułać :P
A tymczasem masochistycznie przeglądam zdjęcia Minifee xD
Obrazek

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

W Moe nawet ten mniejszy biust wydaje mi się za duży, ja tam lubię prawie płaskie, lepiej ciuchy leżą. :lol:
Tak z ciekawości, która główka ci się najbardziej podoba? Ja mam dwie faworytki, chociaż twarze MNF nie są moim ideałem lalkowej urody, bo lubię bardziej realistyczne to jednak kilka modeli ma w sobie dużo uroku - wystarczająco dużo, żebym mogła do nich wzdychać (chyba po Everkach już te ich głowy nie wydają mi się takie wielkie :P )

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Oj, nie umiałabym wybrać teraz jednej konkretnej. Długi czas numerem jeden była dla mnie Chloe, potem pojawiła się Mirwen i Celine... Rheia też jest ładniutka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Chloe ma coś w sobie, wiem że tyle osób jęczy, że jest jej za dużo, że jest zbyt popularna, ale też zaczęła mi się podobać. Ona i Mirwen to moje faworytki, będzie mi ciężko zdecydować się na jedną...

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Jednak umiałabym wybrać jeden - Seorin :serducho: Co prawda główka jest z założenia chłopięca (a przynajmniej pierwotnie ukazała się jako chłopięca), ale przy odpowiednim faceupie wygląda dziewczęco. Np. tu, odpowiednia stylizacja, wig, rzęsy i byłaby śliczna dziewuszka :>

Obrazek
MNF Seorin by ***Andreja***, on Flickr

Teraz muszę tylko przekonać siebie na 1000%, że chcę BJD i że jestem w stanie odłożyć odpowiednią kwotę bez wydania jej wcześniej na co innego xD

EDIT:
O, tu jest śliczna, delikatna i dziewczęca Seorin:

Obrazek
IMGP3626 by 橘@Benan, on Flickr

I jeszcze jeden dziewczęcy faceup :zawstydzony:

Obrazek
Face-up MiniFée Seorin by Danny-Vanilla, on Flickr
Obrazek

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Zrobiłaś mi krzywdę Obrazek Śliczna jest.
Całe szczęście mam jeszcze dużo czasu, żeby się zastanawiać którą wybrać.

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Szklanooka pisze:Całe szczęście mam jeszcze dużo czasu, żeby się zastanawiać którą wybrać.
Z ciekawości - jeśli miałabyś zamawiać, to kiedy (tak orientacyjnie)? Bo skoro zasugerowałaś opcję wspólnego zamówienia... :hyhy:
Obrazek

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Kiedy to trudne pytanie. Jak będę miała za co, bo muszę teraz wyskoczyć z kasy na nowy komputer. Może jakoś na wiosnę? Może później... Mam już u nich konto na stronie i śledzę co się dzieje, czasami mają jakieś akcje w stylu - dają dodatkową główkę, albo coś innego przy zakupie powyżej kwoty x to fajnie byłoby załapać się na taki event. ;)

Awatar użytkownika
Madelaine
Kontakt:

Post autor: Madelaine »

Zobaczyłam przypadkiem i wpadłam.
Mógłby Mikołaj zaszaleć, gdyby mógł ;)

Obrazek
Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie
---
http://drugiezyciemad.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Pariflora306
Kontakt:

Post autor: Pariflora306 »

a cio to ?
Bo nie dałaś źródła
Raz się żyje! Dlaczego mam sobie odmówić lalki, która mi się podoba i sprawia że się uśmiecham? Ja również nie widzę przeciwwskazań ;)

Wszystkich miłośników lalek zwłaszcza Monster High i Pullip zapraszam na mój blog

http://pariflora.blogspot.com/

ODPOWIEDZ