myślicie, żeby te stopy trochę ściąć z boku ? mniej więcej tak jak zaznaczyłam ?
Czy zostawić tak jak jest (oczywiście będę to wszystko jeszcze szlifować i malować ) sds by Cube Forest, on Flickr
jeszcze niebawem będę się radzić odnośnie króliczych uszu bo zrobiłam dwie wersje
Ja bym zostawiła tak jak jest. Stópka jest moim zdaniem teraz proporcjonalna do wielkości paluszków króliczych z przodu. Moim zdaniem jak zmniejszysz to będzie za dużo z przodu, a za mało z tyłu. Tak jest akurat
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...
Łapka jest świetna, ale myślę, że punkt, na którym opierałby się cały ciężar ciała jest za bardzo wysunięty do przodu. Wydaje mi się to dość nienaturalne.
Takie szybkie przedstawienie o co chodzi: https://s29.postimg.org/nccaxpcg7/apka.jpg
Mimo tego szczegółu zapowiada się bardzo ciekawie! Czekam na efekty. I takie pytanko - jaką masą modelujesz łapkę?
miliput - bo najłatwiej chyba dostać i najtaniej w Polsce XD ale też nie jestem do niej przyzwyczajona i mam z nią wiele problemów. Chociaż to już kwestia wprawy.
Wszystko też postanowiłam nagrywać więc jak dobrze pójdzie to wrzucę filmik na youtuba z procesu. Planuje nagrać cała moją drogę przy tworzeniu króliczej Pani.
I dzięki za radę bo coś mi nie pasowało, a chyba wynikło to z tego, że wszystko mi się przesuwało jak to lepiłam.
Bardzo urocza łapka! Czy używasz wody podczas pracy z milliputem? Mnie to bardzo ułatwia sprawę. Mizianie go czymś mokrym i miękkim* pomaga w zrobieniu gładkiego przejścia.
* W miarę potrzeb wycinam sobie odpowiednie narzędzia z gumki do ścierania. Zawsze można je dopasować do tego, co chcę wyrzeźbić i nie szkoda, gdy masa na nich zaschnie .
Tak używam wody ,ale chyba najzwyczajniej muszę się do tej masy przyzwyczaić bo jest inna niż te, które zawsze używałam. A nigdy jakoś nie siedziałam specjalnie w rzeźbie.
Ogólnie jak za dużo wody to się klei i jest ciapa, a jak za mało to szybko wysycha i się robią mini pęknięcia.
Pomysł z narzędziami z gumki genialny ! muszę wypróbować, na razie zakupiłam sobie taki tani zestaw gumowych narzędzi w plastycznym, zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie bo czekają mnie poprawki.