Modyfikacja - poradzicie ?

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
midorigami
Kontakt:

Modyfikacja - poradzicie ?

Post autor: midorigami »

Wybaczcie, że znowu zakładam nowy wątek, ale zależy mi na Waszej opinii jak najszybciej :D

robię królicze stópki i się zastanawiam co sądzicie ?
na razie wygląda to tak :
ObrazekIMG_20161206_223329434 by Cube Forest, on Flickr
ObrazekIMG_20161206_223340777 by Cube Forest, on Flickr

myślicie, żeby te stopy trochę ściąć z boku ? mniej więcej tak jak zaznaczyłam ?
Czy zostawić tak jak jest (oczywiście będę to wszystko jeszcze szlifować i malować )
Obrazeksds by Cube Forest, on Flickr

jeszcze niebawem będę się radzić odnośnie króliczych uszu bo zrobiłam dwie wersje :)

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Re: modyfikacja - poradzicie ?

Post autor: Balbinka »

Ja bym zostawiła tak jak jest. Stópka jest moim zdaniem teraz proporcjonalna do wielkości paluszków króliczych z przodu. Moim zdaniem jak zmniejszysz to będzie za dużo z przodu, a za mało z tyłu. Tak jest akurat :)
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
IHime
Kontakt:

Post autor: IHime »

Też bym zostawiła, teraz wygląda proporcjonalnie. :)

Awatar użytkownika
midorigami
Kontakt:

Dzięki dziewczyny, to idę kończyć :D

Awatar użytkownika
trujewszczak
Kontakt:

Post autor: trujewszczak »

Łapka jest świetna, ale myślę, że punkt, na którym opierałby się cały ciężar ciała jest za bardzo wysunięty do przodu. Wydaje mi się to dość nienaturalne. :D
Takie szybkie przedstawienie o co chodzi: https://s29.postimg.org/nccaxpcg7/apka.jpg
Mimo tego szczegółu zapowiada się bardzo ciekawie! Czekam na efekty. :D I takie pytanko - jaką masą modelujesz łapkę?

Awatar użytkownika
midorigami
Kontakt:

miliput - bo najłatwiej chyba dostać i najtaniej w Polsce XD ale też nie jestem do niej przyzwyczajona i mam z nią wiele problemów. Chociaż to już kwestia wprawy.
Wszystko też postanowiłam nagrywać więc jak dobrze pójdzie to wrzucę filmik na youtuba z procesu. Planuje nagrać cała moją drogę przy tworzeniu króliczej Pani.

I dzięki za radę bo coś mi nie pasowało, a chyba wynikło to z tego, że wszystko mi się przesuwało jak to lepiłam.

Awatar użytkownika
Seevou
Kontakt:

Post autor: Seevou »

Bardzo urocza łapka! Czy używasz wody podczas pracy z milliputem? Mnie to bardzo ułatwia sprawę. Mizianie go czymś mokrym i miękkim* pomaga w zrobieniu gładkiego przejścia.
* W miarę potrzeb wycinam sobie odpowiednie narzędzia z gumki do ścierania. Zawsze można je dopasować do tego, co chcę wyrzeźbić i nie szkoda, gdy masa na nich zaschnie ;).

Awatar użytkownika
midorigami
Kontakt:

Re: Modyfikacja - poradzicie ?

Tak używam wody ,ale chyba najzwyczajniej muszę się do tej masy przyzwyczaić bo jest inna niż te, które zawsze używałam. A nigdy jakoś nie siedziałam specjalnie w rzeźbie.
Ogólnie jak za dużo wody to się klei i jest ciapa, a jak za mało to szybko wysycha i się robią mini pęknięcia.

Pomysł z narzędziami z gumki genialny ! muszę wypróbować, na razie zakupiłam sobie taki tani zestaw gumowych narzędzi w plastycznym, zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie bo czekają mnie poprawki.

ODPOWIEDZ