Jak "zrobić" opaleniznę na gumowym łebku?
- Medithanera
- Kontakt:
Jak "zrobić" opaleniznę na gumowym łebku?
Mam głowę, mam świetne ciałko - tylko jedno do drugiego pasuje jak pięść do nosa.
Próbowałam wachlarzowego pędzelka i derwentów, ale nie wiem, czy w ten sposób w ogóle można cokolwiek osiągnąć w kwestii równomiernej zmiany koloru.
To się w ogóle da zrobić?
Próbowałam wachlarzowego pędzelka i derwentów, ale nie wiem, czy w ten sposób w ogóle można cokolwiek osiągnąć w kwestii równomiernej zmiany koloru.
To się w ogóle da zrobić?
- Annorelka
- Kontakt:
Re: Jak "zrobić" opaleniznę na gumowym łebku?
Moczenie w roztworze wody z akwarelką w wybranym kolorze? A potem w zwykłej wodzie by się pozbyć nadmiaru pigmentu, który potem by i tak się mazał. I to co zostanie to już będzie właściwy kolor po farbowaniu.
Czytałam o takim farbowaniu modeliny, może z gumą też zadziała?
Czytałam o takim farbowaniu modeliny, może z gumą też zadziała?
- privace
- Kontakt:
wiedziałam, że coś widziałam http://www.youtube.com/watch?v=RwTzfEJiY6c
to coś to rajstopy w sprayu, ciekawe na ile trwałe?
I jeszcze gdzieś widziałam "opaloną" jakąś metodą lalkę, ale nie pamiętam gdzie... chyba na dollplazie był wątek...
@ edit
znalazłam metodę farbowania gumy za pomocą RIT DYE (zabijcie, nie mam pojęcia co to za farba) http://ponycustoms.com/65/my_little_pon ... h-rit-dye/
i na Barbie też działa (jak widać łeb farbuje, ciało nie) http://kerriarosette.com/2012/12/if-you ... nt-bother/
to coś to rajstopy w sprayu, ciekawe na ile trwałe?
I jeszcze gdzieś widziałam "opaloną" jakąś metodą lalkę, ale nie pamiętam gdzie... chyba na dollplazie był wątek...
@ edit
znalazłam metodę farbowania gumy za pomocą RIT DYE (zabijcie, nie mam pojęcia co to za farba) http://ponycustoms.com/65/my_little_pon ... h-rit-dye/
i na Barbie też działa (jak widać łeb farbuje, ciało nie) http://kerriarosette.com/2012/12/if-you ... nt-bother/
- reiha
- Kontakt:
Pamiętam, że o RIT DYE pisaliśmy w wątku o farbowaniu włosów, Lunatyczka i Leela coś tam o nim znalazły, ale wygląda na to, że nie jest u nas dostępny 
- Medithanera
- Kontakt:
Hm, akwarela nie działa.
Wpadłam na pewien głupi pomysł - pewnie wyjdzie z tego katastrofa, ale w najgorszym wypadku będzie się z czego pośmiać.
Wpadłam na pewien głupi pomysł - pewnie wyjdzie z tego katastrofa, ale w najgorszym wypadku będzie się z czego pośmiać.
- Lunarh
- Kontakt:
A może moczyć lalki w łuskach od cebuli (będą czerwone), albo w łupinach od orzechów włoskich (brąz)? ![uśmiech :]](./images/smilies/kwadr.gif)
- Szklanooka
- Kontakt:
Kamarza przemalowała całą Lagoonę na czarną, malując/mocząc ją właśnie w akwareli. Efekt: link. Ale taka lekka opalenizna to najlepiej pastelami, bo można nałożyć stopniowo do odpowiedniego odcienia. Jestem ciekawa co wymyśliłaś i jaki będzie efekt, powodzenia.Medithanera pisze:Hm, akwarela nie działa.
- Blu Nectarine
- Kontakt:
Odkopuję ale czy jest jakiś tutek jak to zrobić w akwareli? Bo efekt piorunujący.Szklanooka pisze:Kamarza przemalowała całą Lagoonę na czarną, malując/mocząc ją właśnie w akwareli. Efekt: link. Ale taka lekka opalenizna to najlepiej pastelami, bo można nałożyć stopniowo do odpowiedniego odcienia. Jestem ciekawa co wymyśliłaś i jaki będzie efekt, powodzenia.Medithanera pisze:Hm, akwarela nie działa.
- reiha
- Kontakt:
Blu Nectarine pisze:Odkopuję ale czy jest jakiś tutek jak to zrobić w akwareli? Bo efekt piorunujący.Szklanooka pisze:Kamarza przemalowała całą Lagoonę na czarną, malując/mocząc ją właśnie w akwareli. Efekt: link. Ale taka lekka opalenizna to najlepiej pastelami, bo można nałożyć stopniowo do odpowiedniego odcienia. Jestem ciekawa co wymyśliłaś i jaki będzie efekt, powodzenia.Medithanera pisze:Hm, akwarela nie działa.
To jest komentarz spod tego zdjęcia. Też ostatnio oglądałam jej Draculaurę, bo przez chwilę myślałam o zielonej Ravenciało jest zabarwiane. Najpierw pomalowałam je całe zieloną akwarelą tak żeby się w miarę równo pokryło. Trzymałam je tak przez jakiś tydzień, potem spłukałam ciepłą wodą nadmiar, zeby niebyło smug. No i udało sie jest zielona. Myśle ze mozna z jakimś barwnikiem też próbowac![]()
(i jednak łatwiej byłoby zrobić reroot Venus
yyy i jeszcze gdzieś pisała, że trzeba to później utrwalić lakierem.
- barbusia77
- Kontakt:
Proponuje zagotowac lupiny(zielone) z orzechow wloskich i wrzucic do nich glowe lalki. Ponoc nawet wlosy ten wywar farbuje. Mozna sprobowac nacierac twarz lalki surowa skorupka. Tylko wszystko w rekawiczkach bo farbuje! 
<3
- reiha
- Kontakt:

requiemart gotuje Raven (ta w środku) w Rit Dye i pokazuje efekty. Prawie nie widać różnicy, z wyjątkiem stawów
http://requiemart.com/blog/2014/09/04/h ... high-doll/
- Manhamana
- Kontakt:
Barwnik do tkanin? I ugotować - tyle że trzeba kolor dobry dobrać- lepsze dla drastycznych zmian koloru. W przypadku odcieni gorzej- a pomalować całość? Najpierw clear, pastel na całość, clear i tak do uzyskania odpowiedniego koloru?