Jak "zrobić" opaleniznę na gumowym łebku?

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Medithanera
Kontakt:

Jak "zrobić" opaleniznę na gumowym łebku?

Post autor: Medithanera »

Mam głowę, mam świetne ciałko - tylko jedno do drugiego pasuje jak pięść do nosa.
Próbowałam wachlarzowego pędzelka i derwentów, ale nie wiem, czy w ten sposób w ogóle można cokolwiek osiągnąć w kwestii równomiernej zmiany koloru.
To się w ogóle da zrobić?

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Re: Jak "zrobić" opaleniznę na gumowym łebku?

Post autor: Annorelka »

Moczenie w roztworze wody z akwarelką w wybranym kolorze? A potem w zwykłej wodzie by się pozbyć nadmiaru pigmentu, który potem by i tak się mazał. I to co zostanie to już będzie właściwy kolor po farbowaniu.
Czytałam o takim farbowaniu modeliny, może z gumą też zadziała?

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

wiedziałam, że coś widziałam http://www.youtube.com/watch?v=RwTzfEJiY6c
to coś to rajstopy w sprayu, ciekawe na ile trwałe?
I jeszcze gdzieś widziałam "opaloną" jakąś metodą lalkę, ale nie pamiętam gdzie... chyba na dollplazie był wątek...

@ edit
znalazłam metodę farbowania gumy za pomocą RIT DYE (zabijcie, nie mam pojęcia co to za farba) http://ponycustoms.com/65/my_little_pon ... h-rit-dye/
i na Barbie też działa (jak widać łeb farbuje, ciało nie) http://kerriarosette.com/2012/12/if-you ... nt-bother/

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Pamiętam, że o RIT DYE pisaliśmy w wątku o farbowaniu włosów, Lunatyczka i Leela coś tam o nim znalazły, ale wygląda na to, że nie jest u nas dostępny :/

Awatar użytkownika
Medithanera
Kontakt:

Post autor: Medithanera »

Hm, akwarela nie działa.
Wpadłam na pewien głupi pomysł - pewnie wyjdzie z tego katastrofa, ale w najgorszym wypadku będzie się z czego pośmiać.

Awatar użytkownika
Lunarh
Kontakt:

Post autor: Lunarh »

A może moczyć lalki w łuskach od cebuli (będą czerwone), albo w łupinach od orzechów włoskich (brąz)? :]

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Medithanera pisze:Hm, akwarela nie działa.
Kamarza przemalowała całą Lagoonę na czarną, malując/mocząc ją właśnie w akwareli. Efekt: link. Ale taka lekka opalenizna to najlepiej pastelami, bo można nałożyć stopniowo do odpowiedniego odcienia. Jestem ciekawa co wymyśliłaś i jaki będzie efekt, powodzenia.

Awatar użytkownika
Blu Nectarine
Kontakt:

Post autor: Blu Nectarine »

Szklanooka pisze:
Kamarza przemalowała całą Lagoonę na czarną, malując/mocząc ją właśnie w akwareli. Efekt: link. Ale taka lekka opalenizna to najlepiej pastelami, bo można nałożyć stopniowo do odpowiedniego odcienia. Jestem ciekawa co wymyśliłaś i jaki będzie efekt, powodzenia.
Odkopuję ale czy jest jakiś tutek jak to zrobić w akwareli? Bo efekt piorunujący.
I decide what the tide will bring
>>>http://bludolls.blogspot.com/<<<

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Blu Nectarine pisze:
Szklanooka pisze:
Odkopuję ale czy jest jakiś tutek jak to zrobić w akwareli? Bo efekt piorunujący.
ciało jest zabarwiane. Najpierw pomalowałam je całe zieloną akwarelą tak żeby się w miarę równo pokryło. Trzymałam je tak przez jakiś tydzień, potem spłukałam ciepłą wodą nadmiar, zeby niebyło smug. No i udało sie jest zielona. Myśle ze mozna z jakimś barwnikiem też próbowac :)
To jest komentarz spod tego zdjęcia. Też ostatnio oglądałam jej Draculaurę, bo przez chwilę myślałam o zielonej Raven :rotfl: Jednak poczekam na Castę, może gdyby lalki nie były u nas takie drogie to wzięłabym się za eksperymenty.
(i jednak łatwiej byłoby zrobić reroot Venus :P)

yyy i jeszcze gdzieś pisała, że trzeba to później utrwalić lakierem.

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Proponuje zagotowac lupiny(zielone) z orzechow wloskich i wrzucic do nich glowe lalki. Ponoc nawet wlosy ten wywar farbuje. Mozna sprobowac nacierac twarz lalki surowa skorupka. Tylko wszystko w rekawiczkach bo farbuje! ^^
<3

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Obrazek
requiemart gotuje Raven (ta w środku) w Rit Dye i pokazuje efekty. Prawie nie widać różnicy, z wyjątkiem stawów :(
http://requiemart.com/blog/2014/09/04/h ... high-doll/

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Post autor: Manhamana »

Barwnik do tkanin? I ugotować - tyle że trzeba kolor dobry dobrać- lepsze dla drastycznych zmian koloru. W przypadku odcieni gorzej- a pomalować całość? Najpierw clear, pastel na całość, clear i tak do uzyskania odpowiedniego koloru?
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

ODPOWIEDZ