Repainty Rhaenys

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
Awatar użytkownika
Rhaenys
Kontakt:

Repainty Rhaenys

Post autor: Rhaenys »

Cześć Wam, jestem tu nowa, ale już zdążyłam przeczytać wiele na tym forum. Trafiłam tutaj właściwie przypadkiem szukając czegoś o repaint'cie lalek.
Chciałabym pochwalić się Wam moją pierwszą customizowaną lalką. Zanim dowiedziałam się o jakichkolwiek zasadach repaintu to oczywiście najpierw wykonałam już jeden (właściwie też przez przypadek - jako materiał na uczelnię) więc w utrwalenie makijażu pozostawia wiele do życzenia - na szczęście nie zamierzam wysyłać tej lalki w świat.
Proszę o ocenę mojej pracy. No i mam nadzieję zadmowić się tu na dłużej między Wami :zakochany:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Lalce zdecydowanie należą się lepsze zdjęcia.

Jest to lalka Monster High Spectra Vondergeist - już nie pamiętam z jakiej serii - kupiłam ją nagą, a po samej fryzurze rozpoznać nie potrafiłam.
Wszystko co lalka ma na sobie jest moją pierwszą próbą. Perukę wykonałam z ludzkich włosów - farbowałam je kolorem Gołębi Popiel bodajże z Joanny. Twarz zrobiona farbami akrylowymi - brwi później zostały poprawione akwarelką z Białych Nocy. Ogólnie to nie jestem super zadowolona z pracy z akrylami - ciężko mi uzyskać delikatne linie. Ubrania uszyte własnoręcznie.

Ogólnie strasznie mi się podoba taka robota - już kupiłam kilka sztuk kredek akwarelowych Derwenta, zamówiłam maskę i Mr. Super Cleara. Właściwie to już 4 kolejne nagie czekają u mnie w pudełku :lol:

Awatar użytkownika
Orioness
Kontakt:

Re: Mój pierwszy repaint.

Post autor: Orioness »

O mateńko... Nie znam się na kwestiach technicznych związanych z repaintem, ale to, co popatrzyło na mnie z ekranu jest piękne. Widać, że Spectra - po łapkach i kościach policzkowych :) Urocza :)

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Będę kolejną z wielu "nie znam się, to się wypowiem"
Nie wiem jak technicznie, ale wynik mnie zachwyca! I ten bezcenny moment zawahania- zaraz, co ja pacze Spectra z uszami?

Awatar użytkownika
Rhaenys
Kontakt:

Dzięki za miłe słowo dziewczyny. Uszy zostały doczepione spontanicznie :)

Awatar użytkownika
Rudy Królik
Kontakt:

Post autor: Rudy Królik »

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
Najpiękniejszy "pierwszy" repaint ever!

Jedyne, co mnie przeraża, to ludzkie włosy ;)

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Piękna! Wygląda ja bohaterka kolekcji Alexandra McQueena "The girl who lived in a tree" skrzyżowana z księżniczką Mononoke - moje pierwsze skojarzenia, nie bij, bo w moich oczach absolutnie pochlebne :)

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Efekt aż zapiera dech! Chciałabym chociaż w 1/10 mieć tak udane lalkowe projekty jak Twój pierwszy :) Wilcza dziewczyna absolutnie wymiata.

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Hej Rhaenys! Bardzo fajna stylizacja ci wyszła. Jak na pierwszy raz to w ogóle wow i tym bardziej jestem ciekawa twoich kolejnych pomysłów. ^^
Rhaenys pisze:Ogólnie to nie jestem super zadowolona z pracy z akrylami - ciężko mi uzyskać delikatne linie.
Farby akrylowe, takie malarskie w tubkach są gęste i faktycznie ciężko się nimi maluje. Szybko też gęstnieją i wysychają - pomaga trochę medium opóźniające (retarder). Dużo lepiej maluje się farbkami akrylowymi dostępnymi w sklepach modelarskich. Ja lubię też akwarele. ;) Powodzenia i have fun!

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Repaint jest cudowny!! Widać, że masz ogromną wprawę w malowaniu!
A co do medium do akryli, ja ostatnio nabyłam flow improver i jestem bardzo zadowolona!! O wiele to lepsze niż glutowate medium opóźniające! Z farbki z tubki robi taką płynną.
http://www.szal-art.pl/medium-zwiekszaj ... 1289_5818/

Awatar użytkownika
Rhaenys
Kontakt:

Ja zazwyczaj jako medium używałam mleczka akrylowego ale dzięki za podpowiedzi i za miłe słowa :)

-- 17 sty 2015, o 20:33 --

No i dziś mój drugi:
Obrazek

:)

Awatar użytkownika
LolitaDolls
Kontakt:

Post autor: LolitaDolls »

Kurde, jak na pierwszy i drugi repaint jest bardzobardzo dobrze. Ludzie chętnie przysłaliby Ci monsterki na malowanko, bo to co robisz jest piękne.

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

LolitaDolls pisze:(...) to co robisz jest piękne.
Absolutnie podpisuję się pod tym. Śliczny makijaż, bardzo w klimacie. Interesujesz się w ogóle barbiowatymi? Nie myślałaś może o ich repaincie? :)

Awatar użytkownika
Rhaenys
Kontakt:

Dzięki dziewczyny - miło słyszeć takie słowa.
Neytiri - szczerze to zdarza mi się pomyśleć nad jakimiś innymi niż MH ale chyba nie sądzę, że robiłabym takie z przyjemnością. Nie pomyślcie o mnie źle, tymbardziej, że czytając to forum już poznałam Wasze upodobania, po prostu nie uważam, że barbiowate to ciekawy materiał do pracy. Sama miałam kilka w dzieciństwie i do tej pory je kocham, ale po prostu nie pociągają mnie ,,artystycznie" ich ciała (o Boże jak to brzmi :D).

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Rhaenys, jasne, nie ma sprawy, są tu wielbiciele wielu przeróżnych rodzajów lalek, absolutnie nie ma przymusu lubienia wszystkich :)
Spytałam, ponieważ osobiście interesuję się akurat barbie i jestem pod wielkim wrażeniem Twoich repaintów, byłam więc ciekawa czy kiedyś będzie mi dane obejrzeć jakiś przeprowadzony na tego typu lalce.
W każdym razie śmiało dziel się z nami kolejnymi dokonaniami, jest się czym chwalić, a my chętnie obejrzymy ;D

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Ta Lagoona!
Wybacz chaotyczność komentarza, ale naprawdę brak mi słów, jest cudowna Obrazek Szczególnie, że uwielbiam ją w morskiej wersji, ta, którą wymyślił dla niej producent jest niewystarczającą. Kolorystyka, którą dla niej wybrałaś :serducho: I łuski wokół oczu :serducho: I oczy! Jak prawdziwe, przepiękne :serducho:

ODPOWIEDZ