Przeglądając fb trafiłam na link udostępniony przez Toy Box Philosopher.
http://ibesties.com/ - oficjalna strona kickstarter na którym można wspomóc projekt, poczytać o lalkach i obejrzeć filmik promocyjny. Nie chcę wklejać w wątek zdjęcia lalek, bo musiałabym je zmniejszyć i wrzucać na serwer, żeby zmieściło się na forum.
McKenna strasznie mi się podoba, bo okropnie przypomina mi Blythe Chcęchcę.
Patrząc na ich zainteresowania kojarzą mi się z tymi nowymi Mc2, chociaż nie są tyle związane z nauką, co z komputerami... co w sumie też jest ciekawe.
Fajnie, że robi się lalki które nie są tylko i wyłącznie baletnicami/ wróżkami/ kucharkami/ nianiami/ opiekunkami psów i koni... No i ubranka mają nowoczesne i dość dopracowane, co też się chwali.
Fajne mają całkiem proporcje i projekty, buzie trochę bym podrasowała... I jestem ciekawa ich mobilności, bo widzę, że zginają im się łokcie, a jak kolana? Na tym malutkim obrazku chyba widać linie, więc zakładam, że się zginają.
Włosy też wyglądają całkiem ładnie.
Jak dla mnie te lalki, oprócz marketingu, niczym się specjalnie nie wyróżniają.
I ogólnie nie rozumiem specjalnie takiego podejścia - lalka dla przyszłych ..........(wpisać pasujący zawód). Trochę wyobraźni i każda lalka może być tym, co wymyśli dla niej jej właścicielka.
Obejrzałem zdjęcia na necie... te lalki nie są niczym odkrywczym, są wręcz nijakie, Dale czy Pullipy (których osobiście nie lubię) mają przynajmniej wymienne oczy, a te... narysowane, artykulacja znikoma, nawet nadgarstki się nie ruszają, jak dla mnie porażka na pewno nie kupię !
a ja jestem nawet zaciekawiona tymi lalkami, podobają mi się ich moldy chociaż fakt, mogłyby mieć lepszą artykulację, żeby jeszcze tak nadgarstki się właśnie ruszały. jako lalki wyglądają trochę jak 3-4 letnie dziewczynki ciekawie ubrane. ale fajne takie lalki-nerdy, fajne bo przeważają zwykle jakieś księżniczki, wróżki czy inne takie
wydają się być normalnymi dziewczynami, to mi się podoba
Hmmm... nie wiem jak to ująć, ale nie podoba mi się jak bardzo to podobne do "Projektu MC2" i że w obu jest postać, która jest w moim odczuciu uzależniona od mediów społecznościowych i "bycia na czasie" dzięki nim, i prezentują to jako coś dobrego. Czepiam się.
iBesties zmieniły nazwę na The iBesties: Middle School Moguls. Rzucili trochę zdjęć z Toy Fair na fb, nie potrafię ich skopiować na forum https://www.facebook.com/ibestiesbrand/photos_stream. A tutaj prototyp ciała - link.
Lalki trafią do sprzedaży jesienią tego roku, ceny to $19.99 - $29.99. Do lalek będzie dodawana książka “You Be the Boss” i jakaś rzecz związaną z ich zawodem? Ale pewnie nie od każdej, stąd te różnice w cenie. Książki będą miały cztery różne zakończenia, czytelnik może wybrać co mu bardziej pasuje. A przynajmniej tak napisali na jakiejś stronie.