REAL DOLLS

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Luna
Kontakt:

Re: REAL DOLLS

Post autor: Luna »

Leela - nie znalazłam tematu o real dollsach na polskich forach. Znalazłam za to świetne forum US, ale gdy tylko chciałam się zarejestrować, zablokowali mi totalnie dostęp :( chyba nie lubią tam Polaków :(
Jeśli chodzi o lalki ze zdjęć, są to zdjęcia lalek, które zostały wysłane i właściciele zgodzili się, by zamieścić ich zdjęcia na stronie.
Producenci robią zdjęcia wszystkim wyprodukowanym lalkom, ale czy są pokazywane na ich stronie, zależy od nabywcy. Każda lalka jest traktowana przez nich indywidualnie, dlatego i czas oczekiwania wynosi od 3 do 6 m-cy..

Co do ciuchów, to sama już zakupiłam dla swojej lalki (a właściwie dla swojego lalka;) mały zestaw; od skarpetek, po zegarek haha

jewelsnake - pochwale pochwale, jak już w końcu się doczekam... :)

Stary_Zgred - recenzja będzie, ze zdjęciami może być gorzej (tzn z ich jakością) bo aparat mi nawala, a ja przez lalkę nie mam kasy na nowy ;]

Awatar użytkownika
Urshula
Kontakt:

Post autor: Urshula »

tak oglądam tę stronkę......niezłe te "laleczki" :P hhahaha :) ceny zabójcze.....podstawowa lalka męska to jakieś niecałe 6000 dolców.......piknie...... :)

Luna
Kontakt:

Właśnie teraz drżę ile cła (poza vatem) jeszcze przyjedzie mi zapłacić..
Może ktoś orientuje się czy manekiny też traktują jak lalki? Jeśli tak, to ile % max mogę się spodziewać?

Oto nowy męski mold, który w tym roku będzie również dostępny :)

ObrazekObrazek

Będzie wybór też nowego typu sylwetki u obu panów, bardziej w stylu athletic.

kmaja - widziałam film Lars and the real girl (Miłość Larsa) i traktowanie lalki
jak życiowej partnerki, czy partnera wykracza poza granice zwykłej zabawy, zwłaszcza kiedy
kontakt z lalką zastępuje relacje z drugim człowiekiem.
Tutaj coś z życia, kiedyś oglądałam ten film w tv w całości.

http://www.youtube.com/watch?v=VjJtmcJM-Rw

http://www.youtube.com/watch?v=f59N37xH0Ng

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Łohohohohoho, przystojny ten kolejny chłopak! (mamma mia, jak dobrze, że mi się czarnoskórzy faceci nie podobają, bo by mi ślipia wylazły z chcicy)
W porównaniu z poprzednim ma jednak ogromny plus - zamknięte usta!
Obrazek

Awatar użytkownika
Yoshimitsu
Kontakt:

Post autor: Yoshimitsu »

Droga Luno:) jak Twój pan będzie gotowy aby ujrzeć światło dziennie to proszę uracz nas jakimś zdjątkiem^^

-- 7 kwi 2014, o 23:42 --

Coś mi się wydaje Zgredzie, że miejsce się pewnie znajdzie np zamiast jakiejś szafy:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Post autor: Only NM »

Ja jakoś nie mogę się do nich przekonać, wiedziałam o ich istnieniu na długo przed założeniem wątku ale nigdy nawet bym nie pomyślała o założeniu tu wątku o nich. Jak dla mnie to już wykracza poza termin słowa "lalka", tak jak ktoś to trafnie ujął to bardziej manekiny. Kiedyś miałam fazę, po tym słynnym filmie "Miłość Larsa" szperałam trochę na ich temat, i ich twórca na początku chciał stworzyć piękne manekiny o ludzkim wyglądzie dla luksusowych sklepów (no bo podejrzewam, że na rynku raczej nie spotkasz manekina z cyber-skóry) i tworzył, ale szybko znaleźli się ludzie którzy chcieli by autor tworzył seks lalki...No i poszedł w tym kierunku...szkoda. Był jeszcze dokument o pewnym facecie o nicku DaveCat który taką lalkę posiada, i traktował ją jak żywego człowieka...
Osobiście te lalki już teraz kojarzą mi się z sex zabawkami (jakkolwiek wspaniałe by nie były tym dla mnie teraz są) taka przyczepiła mi się do nich etykietka, jestem zaskoczona, że firma nadal tworzy manekiny...
Nie wiem czy osoby kupujący taki przedmiot z "wyposażeniem", mają tę świadomość, że mimo wszystko robią to sami z sobą... >.< Ble...
Pisząc ten post na serio musiałam "zluzować majty", bo zwykle nie jestem za takimi wątkami na forum, ale nie chcę wyjść znów na "obrońce praw dzieci" więc przypuśćmy, że rodzice wiedzą co ich dzieci robią w internecie...I na jakie strony wchodzą. Proszę jednak by nie zamieszczać bezpośrednich linków do ich strony.
PS: Ten linkt z twoim nowym panem mi nie działa...czy ktoś ma podobny problem?
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Tak, ja mam! Pragnąłem ponapawać się lalkową golizną , a tu nic z tego! :)
Hm, blisko dość stoją one obok love dolls, czy jestem totalnym ignorantem tematu? O, chyba nawet taki podtytuł mają...

Awatar użytkownika
Yoshimitsu
Kontakt:

Post autor: Yoshimitsu »

Zakładam, że nie tylko o sex tu chodzi a raczej o posiadanie partnera, który wręcz istnieje po to aby z Tobą być. Nie może na Ciebie krzyczeć ani nie może Cię skrytykować. Być może dlatego te lalki są w ten sposób "kochane". Tak czy owak, nie sposób zaprzeczyć, że są dziełami sztuki na które wolę jednak popatrzeć na zdjęciach. I tak mnie nie stać^^

-- 8 kwi 2014, o 22:13 --

w końcu to dollsforum o lalkach:) choćby niektóre artystyczne twory są kontrowersyjne, warto jednak coś o nich wiedzieć.
Obrazek

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Patrzę na malturę twarzy i szczegóły wykonania - i pomijając seksualny aspekt tych lalek, to dla mnie są to dzieła sztuki. W dodatku spełniają wszystkie atrybuty lalkowe - dają się przebierać, pozować, świetnie im się robi zdjęcia.
I tylko nie mogę wyrzucić z głowy zabawnego obrazu - pudełka od lalek zazwyczaj nazywamy trumienkami, a pudło od takiej wielkiej lalki to już prawdziwa trumna. Dlaczego więc zatem nie trzymać jej w prawdziwej trumnie?
Mamma mia, moje fantazje idą już chyba za daleko - ale wyobraźcie sobie taką lalkę w trumnie, na katafalku, w salonie, obstawioną zapalonymi świecami - a w tle zaproszeni na kawę goście :rotfl:
Obrazek

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Stary_Zgred pisze:W dodatku spełniają wszystkie atrybuty lalkowe - dają się przebierać, pozować, świetnie im się robi zdjęcia.
Polemizowałabym. Spróbuj poustawiać do zdjęcia wielkie, ciężkie bydle takie jak Real Dollsy. Z przebieraniem tak samo. Nie wiem jak wy, ale ja bym nie dźwignęła 45kg kloca, żeby go wynieść do ogrodu na zdjęcia i dla mnie to by był realistyczny, ale bardzo kosztowny bibelot, który by sobie, powiedzmy siedział na fotelu.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

KiciaKocia pisze:Polemizowałabym. Spróbuj poustawiać do zdjęcia wielkie, ciężkie bydle takie jak Real Dollsy. Z przebieraniem tak samo. Nie wiem jak wy, ale ja bym nie dźwignęła 45kg kloca, żeby go wynieść do ogrodu na zdjęcia i dla mnie to by był realistyczny, ale bardzo kosztowny bibelot, który by sobie, powiedzmy siedział na fotelu.
Z miłości do takiego ciężkiego paskudnika chyba dałabym radę. Czego to się dla ulubionej lalki nie robi? Co do mobilności - wydaje mi się, że zakres ruchów realdolle mają podobny do ludzkich, ale tego dowiemy się dopiero gdy lalek dotrze do Luny.
Obrazek

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Stary_Zgred pisze:
KiciaKocia pisze:Polemizowałabym. Spróbuj poustawiać do zdjęcia wielkie, ciężkie bydle takie jak Real Dollsy. Z przebieraniem tak samo. Nie wiem jak wy, ale ja bym nie dźwignęła 45kg kloca, żeby go wynieść do ogrodu na zdjęcia i dla mnie to by był realistyczny, ale bardzo kosztowny bibelot, który by sobie, powiedzmy siedział na fotelu.
Z miłości do takiego ciężkiego paskudnika chyba dałabym radę. Czego to się dla ulubionej lalki nie robi? Co do mobilności - wydaje mi się, że zakres ruchów realdolle mają podobny do ludzkich, ale tego dowiemy się dopiero gdy lalek dotrze do Luny.
Mobilność to nie tylko zakres ruchów. Trudno nazwać bardzo mobilnym "lalkę" ważącą 45kg.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Luna
Kontakt:

Only NM pisze:ich twórca na początku chciał stworzyć piękne manekiny o ludzkim wyglądzie dla luksusowych sklepów (no bo podejrzewam, że na rynku raczej nie spotkasz manekina z cyber-skóry) i tworzył, ale szybko znaleźli się ludzie którzy chcieli by autor tworzył seks lalki...No i poszedł w tym kierunku...szkoda.
Ale nikt nikomu przecież nie narzuca jak lalka ma wyglądać (są dostępne elementy, które wykluczają "wykorzystywanie" takiej lalki ;) Lalki te, tworzone są pod wymogi osoby, która składa zamówienie. Nie każdy kupuje lalkę po to, żeby czerpać przyjemność z obcowania z nią (oczywiście 99% osób, kupuje je wyłącznie w tym celu) Jednak skoro twórcy stworzyli taką możliwość, widocznie jest na to popyt. Mnie to nie przeszkadza, ani nie gorszy, dopóki mnie osobiście to nie dotyczy (ani moich bliskich)
Only NM pisze:Był jeszcze dokument o pewnym facecie o nicku DaveCat który taką lalkę posiada, i traktował ją jak żywego człowieka...
w moim ostatnim poście dodałam o nim dwa krótkie filmiki :)
Only NM pisze:Nie wiem czy osoby kupujący taki przedmiot z "wyposażeniem", mają tę świadomość, że mimo wszystko robią to sami z sobą... >.< Ble...
każdy robi to, co lubi, jeśli nikogo tym nie krzywdzi. Chociaż "podręczne" damskie gadżety, z których wiele kobiet korzysta, już nikogo dzisiaj nie gorszą, a różni je tylko to, że da się je pochować w ciemne zaułki i nie posiadają twarzy ;)
Only NM pisze:Proszę jednak by nie zamieszczać bezpośrednich linków do ich strony.
Nie chciałam zamieszczać, ale kilka osób chciało wejść na tę stronę. Zaznaczyłam jednak, że strona nie jest dla dzieci.

Hehe, jeśli chodzi o przenoszenie takiego gabarytu, to na razie trenuje na moim psie, wprawdzie waży z 10 kg mniej, ale za to jest bardziej ruchliwy ;)
Co do sesji zdjęciowych w plenerze, to może być problem, bo z domu na dwór mam do pokonania dosyć niewygodne schody, i pewnie jak go już wniosę, to będzie wędrował między kanapą, krzesłem a fotelem ;)
Mam nadzieję, że z przebieraniem i pozowaniem tak źle nie będzie :)

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Post autor: Only NM »

Luna, mam pytanie, czy jest jakiś blog na którym będzie można obejrzeć Twojego lalka jak już dojedzie? Czy planujesz jakiś projekt z nim związany? Coś mi się zdaje że kurier będzie miał problem z dźwiganiem takiego pudła hi,hi...Nawet jeśli mieszkasz w domku, lub na parterze :)
Ogólnie nie jestem za takimi tematami, ponieważ to forum jest odkryte i każdy może tu wejść zobaczyć co mamy w dziale...A potem będzie że...lalkarze to zboczeńcy. Nie Ja nawet gdybym miała kasę raczej bym dała sobie spokój, nie mój rozmiar :) Już dollfy są duże, a co dopiero taki men. Aczkolwiek gdyby jakiś dollf miał taką ładną twarz jak czarnoskóry "pan do towarzystwa" na zdjęciu, to brałabym. Podobają mi się jego rysy twarzy,
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

ODPOWIEDZ