Od lewej; Ghoulia Yelps, Clawdeen Wolf, Lagoona Blue, 2pak: Cleo de Nile i Deuce Gorgon, Frankie Stein, Draculaura, Holt Hyde.
Ponieważ Ghoulia i Holt zostały wydane później, często są zaliczane do serii Basic 2.
Jackson Jekyll, pierwsze wydanie w serii Gloom Beach (data wydania: grudzień 2010r.).

Basic 2/Shool's Out (data wydania: czerwiec-lipiec 2011r.).

Od lewej: Spectra Vondergeist, Frankie, Clawdeen, 2pak: Draculaura i Clawd Wolf, Lagoona, Cleo, Abbey Bominable.
W czerwcu 2011r. zostały ponownie wydane jako Basic lalki: Frankie, Clawdeen, Lagoona, Cleo i Draculaura oraz nowa postać Clawd Wolf. Kolejne nowe postacie (Abbey i Spectra) pojawiły się w lipcu 2011r.
W serii Skull Shores po raz pierwszy został wydany Gillington "Gil" Webber (data wydania: listopad 2011r.).

Basic 3/Campus Stroll (data wydania: grudzień 2011r.-luty 2012r.).

Od lewej: Operetta, Nefera de Nile, 2pak: Meowlody i Purrsephone, 2pak: Howleen Wolf i Clawdeen, Toralei Stripe.
C.A. Cupid pierwszy raz wydana w serii Sweet 1600 (data wydania: styczeń 2012r.).

Basic 4/5 (data wydania: kwiecień-lipiec 2012r.).

Od lewej: Jackson-Basic, Venus McFlytrap, Rochelle Goyle, Robecca Steam, C.A Cupid-Basic.
Pierwszy Jackson został wydany w grudniu 2010r., wydania w formie Basic doczekał się dopiero w kwietniu 2012r.
Pierwsza C.A Cupid została wydana w styczniu 2012r., a już czerwcu tego samego roku została wydana ponownie w formie Basic, nieróżniącej się niczym (oprócz dołączonego pamiętnika) od swojego pierwszego wydania. Tu muszę zaznaczyć, iż niektóre osoby dopatrują się różnicy
w długości włosów pomiędzy lalką Cupid z serii Sweet 1600, a wydaniem Basic.
2pak Scarah Screams i Hoodude Voodoo limitowane, pierwsze wydanie Basic, dostępne na SDCC 2012 (San Diego Comic Con).

W listopadzie 2012 zostały wydane 2 nowe postacie w serii Scaris: City of Frighs.

Od lewej: Jinafire Long, Skelita Calaveras.
W lutym 2013r. została wydana, w serii Scaris: City of Frighs, kolejna nowa postać - Catrine DeMew.

W maju 2013r. zostały wydane 4 lalki Basic w serii 13 Wishes, w tym 2 nowe postacie (Twyla Tharp i Gigi Grant).

Od lewej: Twyla Tharp, Howleen, Gigi Grant, Lagoona.
Heath Burns, to nowa postać wydana po raz pierwszy w 2paku z Abbey, w serii Clasroom 2 (data wydania: maj 2013r.).

Basic 6: Headless Headmistress Bloodgood pociesznie zwana Panią Dyrektor Głowenią Krewnicką, wydana w 2paku z Nightmare zwaną Koszmar,
(data wydania: maj 2013r.). Tu ciekawostka - Nightmare jest klaczą w związku z czym nie powinniśmy nazywać jej Koszmar. Mnie osobiście bardziej pasowałoby imię Nocna Zmora.

Wydowna Spider jako Webarella została wydana w serii Power Ghouls (limitowane, pierwsze wydanie na SDCC 2013r.).

Od 2010 r. do dzisiaj mamy 32 postacie Monster High (wydane w formie lalek i dostępne na rynku) plus jeden szmaciak i jeden koń
Jeśli coś lub kogoś pominęłam, albo źle napisałam to piszcie.
-- 30 lip 2013, o 10:53 --
Jeszcze więcej, mojej ulubionej Pajęczycy:

Wszystkie jej rączki:

I jej cudowna muszka:

Wszystkie zdjęcia z Eco Punk: http://marsmcflytrap.tumblr.com/