[MH] Basic i pierwsze wydania, czyli ile mamy postaci MH

Wszystko o Monsterkach
Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

[MH] Basic i pierwsze wydania, czyli ile mamy postaci MH

Post autor: Lukrecja »

Basic 1 (data wydania: lipiec-październik 2010 r.).
Obrazek
Od lewej; Ghoulia Yelps, Clawdeen Wolf, Lagoona Blue, 2pak: Cleo de Nile i Deuce Gorgon, Frankie Stein, Draculaura, Holt Hyde.
Ponieważ Ghoulia i Holt zostały wydane później, często są zaliczane do serii Basic 2.

Jackson Jekyll, pierwsze wydanie w serii Gloom Beach (data wydania: grudzień 2010r.).
Obrazek

Basic 2/Shool's Out (data wydania: czerwiec-lipiec 2011r.).
Obrazek
Od lewej: Spectra Vondergeist, Frankie, Clawdeen, 2pak: Draculaura i Clawd Wolf, Lagoona, Cleo, Abbey Bominable.
W czerwcu 2011r. zostały ponownie wydane jako Basic lalki: Frankie, Clawdeen, Lagoona, Cleo i Draculaura oraz nowa postać Clawd Wolf. Kolejne nowe postacie (Abbey i Spectra) pojawiły się w lipcu 2011r.

W serii Skull Shores po raz pierwszy został wydany Gillington "Gil" Webber (data wydania: listopad 2011r.).
Obrazek

Basic 3/Campus Stroll (data wydania: grudzień 2011r.-luty 2012r.).
Obrazek
Od lewej: Operetta, Nefera de Nile, 2pak: Meowlody i Purrsephone, 2pak: Howleen Wolf i Clawdeen, Toralei Stripe.

C.A. Cupid pierwszy raz wydana w serii Sweet 1600 (data wydania: styczeń 2012r.).
Obrazek

Basic 4/5 (data wydania: kwiecień-lipiec 2012r.).
Obrazek
Od lewej: Jackson-Basic, Venus McFlytrap, Rochelle Goyle, Robecca Steam, C.A Cupid-Basic.
Pierwszy Jackson został wydany w grudniu 2010r., wydania w formie Basic doczekał się dopiero w kwietniu 2012r.
Pierwsza C.A Cupid została wydana w styczniu 2012r., a już czerwcu tego samego roku została wydana ponownie w formie Basic, nieróżniącej się niczym (oprócz dołączonego pamiętnika) od swojego pierwszego wydania. Tu muszę zaznaczyć, iż niektóre osoby dopatrują się różnicy
w długości włosów pomiędzy lalką Cupid z serii Sweet 1600, a wydaniem Basic. ;)

2pak Scarah Screams i Hoodude Voodoo limitowane, pierwsze wydanie Basic, dostępne na SDCC 2012 (San Diego Comic Con).
Obrazek

W listopadzie 2012 zostały wydane 2 nowe postacie w serii Scaris: City of Frighs.
Obrazek
Od lewej: Jinafire Long, Skelita Calaveras.

W lutym 2013r. została wydana, w serii Scaris: City of Frighs, kolejna nowa postać - Catrine DeMew.
Obrazek

W maju 2013r. zostały wydane 4 lalki Basic w serii 13 Wishes, w tym 2 nowe postacie (Twyla Tharp i Gigi Grant).
Obrazek
Od lewej: Twyla Tharp, Howleen, Gigi Grant, Lagoona.

Heath Burns, to nowa postać wydana po raz pierwszy w 2paku z Abbey, w serii Clasroom 2 (data wydania: maj 2013r.).
Obrazek

Basic 6: Headless Headmistress Bloodgood pociesznie zwana Panią Dyrektor Głowenią Krewnicką, wydana w 2paku z Nightmare zwaną Koszmar,
(data wydania: maj 2013r.). Tu ciekawostka - Nightmare jest klaczą w związku z czym nie powinniśmy nazywać jej Koszmar. Mnie osobiście bardziej pasowałoby imię Nocna Zmora. ;)
Obrazek

Wydowna Spider jako Webarella została wydana w serii Power Ghouls (limitowane, pierwsze wydanie na SDCC 2013r.).
Obrazek

Od 2010 r. do dzisiaj mamy 32 postacie Monster High (wydane w formie lalek i dostępne na rynku) plus jeden szmaciak i jeden koń :]
Jeśli coś lub kogoś pominęłam, albo źle napisałam to piszcie.

-- 30 lip 2013, o 10:53 --

Jeszcze więcej, mojej ulubionej Pajęczycy:

Obrazek

Wszystkie jej rączki:
Obrazek

I jej cudowna muszka:

Obrazek
Wszystkie zdjęcia z Eco Punk: http://marsmcflytrap.tumblr.com/

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Re: [MH] Basic i pierwsze wydania, czyli ile mamy postaci MH

Post autor: reiha »

Ma chyba wszystkie możliwe kształty dłoni :serducho: Wydaje mi się, że można je przeszczepiać z Catty Noir, widziałam na jakimś filmie Błyskotkę z "satanistyczną" dłonią :P (Jak się ją zapisuje? XD \m/ ? XD) Na początku w ogóle nie skojarzyłam jej z Webarellą, myślałam, że ktoś powykręcał jej palce.

Tu jest piękna :serducho:
Obrazek
http://www.flickr.com/photos/superqt/93 ... 11355@N08/

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

No nie, mam coraz większą chcicę na Pajęczycę ;_; Niech Mattel zrobi jej bardziej dostępną wersję...
Obrazek

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Post autor: Only NM »

Mi podoba się pajęczyca, jednak nie przemawiają do mnie te podwójne brwi. Wolałabym by miała normalne, jak większość monsterek.
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Only NM pisze:Mi podoba się pajęczyca, jednak nie przemawiają do mnie te podwójne brwi. Wolałabym by miała normalne, jak większość monsterek.
To nie brwi tylko dodatkowe, pajęcze oczy - pająki mają 3-4 pary oczu :)
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Zobaczcie, czyje zdjęcia wyciekły :serducho:

Obrazek
z scaryeverafterobsession.tumblr.com

Obrazek
z kaylin-de-nile.tumblr.com
(a tutaj jest takie samo, ale duże, z aukcji na ebay)

Jaki piękny obrazek na pudełku :serducho:

Bardzo przypomina mi jakąś lalkę... Gigi? Chyba za bardzo sugeruję się piegami... Franię? Clawdeen? Aa pomóżcie, bo mi spać nie da :P

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Art jest boski :serducho: Już nie pamiętam kiedy monsterowy obrazek podobał mi się aż tak bardzo.
I do tego to tło - stereotypowa dżungla i wiszący most rodem z przygodówek ;-) Lubię to ;-)
Z lalką mam problem - ma najpiękniejszy monsterowy mold (do tej pory), ale ten odcień fioletu nijak mi nie podchodzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Saikou
Kontakt:

Post autor: Saikou »

A to mi właśnie najbardziej podoba się ten jej odcień skóry, niby fioletowy, ale taki zszarzały :serducho: no i art faktycznie cudny.

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Grażyna pisze:Z lalką mam problem - ma najpiękniejszy monsterowy mold (do tej pory), ale ten odcień fioletu nijak mi nie podchodzi.
Dokładnie!!! Mold mi przypomina Frankie+Dracę+Abbey. Śliczna jest. Bardzo chciałabym zobaczyć porównanie jej z Operettą czy mocno różni się od niej kolorem skóry. Wolałabym, żeby odcień skręcał bardziej w stronę szarego niż fioletu... Po tym jak zawiodłam się po obejrzeniu na żywo Gigi i Twyli, mam nadzieję, że Jane będzie się prezentować lepiej.

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Ojej, ona ma szponiaste łapki, takie jak Roszelka i kotołaczki :brawo: Chcęęęęęęę!
Wklejam miniaturkę, po dużu art udajcie sie na Ekopunka ;-)
Obrazek
Jaka ona śliczna :zakochany:
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Śliczna :zakochany: Obyśmy nie musieli na nią czekać do wakacji, bo zwariuję.
Może faktycznie przypomina trochę Abbey.

Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Post autor: LuLu »

Bo to jest mold Abbey prawda? :D Art jest przepiękny, ale lalka taka jakaś... Hm... Ładna jest, ale moje serducho niestety szybciej nie zabiło :( Brakuje mi tego ciemnoróżowego cienia do powiek! Za jasny ma.
Broken Doll in the Middle of Chaos...

Awatar użytkownika
Saikou
Kontakt:

Post autor: Saikou »

Im bardziej się jej przyglądam tym bardziej stwierdzam, że jest za mało szamańska jak na szamankę :| (wybaczcie, zboczenie zawodowe :P )

Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Post autor: LuLu »

Saikou pisze:Im bardziej się jej przyglądam tym bardziej stwierdzam, że jest za mało szamańska jak na szamankę :| (wybaczcie, zboczenie zawodowe :P )
Też jestem takiego zdania. Szamankę widzę jako Indiankę oplecioną paciorkami, w długie skórzanej szacie, z mnóstwem piór itp.
Broken Doll in the Middle of Chaos...

ODPOWIEDZ