Ever After High

Wszystko o Everkach
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Re: Ever After High

Post autor: Grażyna »

Z EcoPunka:
Obrazek
Uuuu, chyba pierwszy od wieków męski kandydat do kupna :serducho: (włosy będzie trzeba ogarnąć, ale z paszczy to całkiem wyględny ;-))
Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Poczekam jeszcze na zbliżenie mordki, ale coś czuję, że ten mold wreszcie nada się na mojego od dawna planowanego OOAKa Edzia Elrica! :serducho: A że pewnie panowie też będą mieli jeden mold, to poczekam jednak na jakiegoś faceta sprzedawanego samodzielnie. Chociaż, jeszcze się zobaczy, może Ashlynn też na coś mi się przyda.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Fryzura kwalifikuje się do kategorii fairy-fail. xD Ale i tak jest niezły. Dzięki ci Mattelu za normalną szyję!

Jutro zaczyna się SDCC jestem ciekawa czy sprawdzi się najpopularniejsza teoria o pojawieniu się ekskluzywnej Kupidynki. Chyba potwierdza to ostatni odcinek (link na poprzedniej stronie), który "wyciekł", bo niechcący wrzucili go na stronę zamiast tego odcinka o Maddie. Szybko go skasowali, ale ktoś zdążył nagrać, oj wpadka!

Kapeluszniczka z wyprostowanymi włosami O.o
Obrazek
Life Is Cold And So Am I. by My Dolls Are My Models, on Flickr

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

łaaadna Kopciuszka :serducho: Chłopaczek też niczego sobie :P Chociaż i tak najlepiej byłoby rozbić z kimś ten dwupak :hyhy: Jeszcze nic nie obiecuję! :PŻeby nikt się nie nakręcił niepotrzebnie :| Ciągle nie mogę się zdecydować, którą chcę, a pewnie zanim wyjdą u nas w Polsce, wydadzą miliard monsterek, na których zbankrutuję :<

Dla osób niezainteresowanych grą Everkową, przy wyborze strony, po której się stanie, dostaje się Raven albo Apple w szlafroku i kapciach. Tak wyglądają kapcie i buty w sklepie:
Obrazek
Nie wiem czy to są prawdziwe projekty kapci, czy tylko zapchajdziura do gry.

Prosta Maddie wygląda okropnie :P

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Post autor: Lukrecja »

Szklanooka pisze:
Jutro zaczyna się SDCC jestem ciekawa czy sprawdzi się najpopularniejsza teoria o pojawieniu się ekskluzywnej Kupidynki. Chyba potwierdza to ostatni odcinek (link na poprzedniej stronie), który "wyciekł", bo niechcący wrzucili go na stronę zamiast tego odcinka o Maddie. Szybko go skasowali, ale ktoś zdążył nagrać, oj wpadka!
Też obstawiałam Kupidynkę na SDCC. Jeszcze zanim zobaczyłam jej zdjęcia z odcinka :P Ciekawe, czy będzie. A jeśli tak, to czy ze skrzydłami z prawdziwych piór :co?:
Grażyna pisze: Uuuu, chyba pierwszy od wieków męski kandydat do kupna :serducho: (włosy będzie trzeba ogarnąć, ale z paszczy to całkiem wyględny ;-))
Jestem raczej mile zaskoczona, chociaż Hunter jednak okrągły jak księżyc w pełni.
reiha pisze:Dla osób niezainteresowanych grą Everkową, przy wyborze strony, po której się stanie, dostaje się Raven albo Apple w szlafroku i kapciach.
Oj, szykuje się seria pidżamkowa, a raczej szlafroczkowa, w końcu to arystokracja i w samych gatkach nie biega :hyhy:

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Lukrecja pisze: A jeśli tak, to czy ze skrzydłami z prawdziwych piór :co?:
Ptasie pióra? Nie ma mowy, żeby zrobili coś takiego, chyba, że jakieś syntetyczne, ale za ciężko byłoby takie zrobić w masowej produkcji - chociaż ja chciałabym mojej Raven zrobić taki kruczy pierzasty kołnierz z prawdziwego zdarzenia. ;)
Kupidynka będzie pewnie miała takie skrzydła jak monsterkowa harpia

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Szklanooka pisze: Kupidynka będzie pewnie miała takie skrzydła jak monsterkowa harpia
A fuuuuuj z takim plastikiem (wymiotuje na boku) :zly:
Myślałam, że może ją zrobią limitowaną, wtedy byłaby szansa żeby się szarpnęli na prawdziwe piórka.
Z Raven świetny pomysł, też marzy mi się taki płaszcz-peleryna z piórkami, jak u prawdziwej Złej Królowej :serducho:
Już mi chodzi po głowie chytry plan wyskubania pierza z mojego zimowego płaszczo-balerona i pofarbowanie go na czarno dla Raven :slinka:

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Obrazek Obrazek Obrazek Justice w końcu wysłał wczoraj moje Everki! Nie wiem czemu to tyle trwało, kupiłam je 10tego, 2 dni później dostałam wiadomość, że wysłali, ale to byla lekka ściema, bo fedexowy numer nie działał i dopiero dzisiaj na stronie do śledzenia widać, że "in transit" jest od wczoraj. Rety, nie mogę się doczekać.

Zauważyłam, że na stronie Justice tylko Maddie jest już wyprzedana a na FLTE jest droższa niż pozostałe lalki - podobno na dwie Raven przypadała jedna Madeline, wygląda na to, że to ona będzie najtrudniejszą do dostania.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

To faktycznie dziwne. Kupiłam u nich swoje Everki 12 lipca i wg. Fedexu są w Warszawie od wczoraj :]
-------
No to pięknie, właśnie pojawiła mi się taka informacja na stronie śledzenia: "Clearance delay - Import

WARSAW PL

Description provided is insufficient to classify commodity."

Rozumiem, że Urząd Celny zatrzymał mi lalki bo nie ma informacji co to jest i/lub rachunku? ;( ;( ;(

I jeszcze teraz to: Recommended action:
Shipper or Importer must provide a more detailed description of goods.

No cóż czeka mnie spowiedź i cło i Vat oraz kolejny tydzień czekania na lalki :| Podłość ludzka nie zna granic ;(

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Czyli:
Opóźnienie odprawy celnej - Import -> Dostarczony opis jest niewystarczający, aby sklasyfikować towar.
LINK - Tu masz śledzenie po polsku.
Jeżeli nie chcesz czekać aż przyjdzie co ciebie pismo, musisz wysłać na adres mailowy UC maila z potwierdzeniem zapłaty w Justice (z paypala albo jeżeli płaciłaś kartą to z banku) - wtedy wypuszczą ją najszybciej.
Przepraszam za OT, jeżeli masz jeszcze jakieś pytania Lukrecja to przenieśmy się tutaj albo tutaj.

I spokojnie to jest rutynowa kontrola. Jakby tego nie sprawdzano i można by było wysłać na dowolny adres prywatny np. narkotyki albo bombę - to dopiero byłaby "podłość bez granic".

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Dzięki Szklanooka :* znam te procedury, niestety. Przepraszam, za ten OT, nerwy mnie poniosły, boję się uszkodzenia pudełek. Everki mają takie piękne pudełka, już je widziałam oczami wyobraźni jak sobie w nich stoją na półce i wyglądają jak książki z bajkami. Wyżaliłam się dalej
w wątku dot. cła i Vat :|
A wracając do tematu Everek, to jestem zaskoczona tak małą ilością/ dostępnością Maddie. Spodziewałam się bardziej, że będzie szał na Raven i Apple.
Dlaczego Maddie Mattel wyprodukował w mniejszej ilości? Czyżby spodziewano się, że będzie się gorzej sprzedawała?

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Ooo, jaki fajny chłopaczek! I świetne ma buty <3 Oby tylko nie różnił się za bardzo w rzeczywistości od tej fotki promo.
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

O tym nie pomyślałam, prawda, pudełka są śliczne i byłoby ich szkoda. Mam nadzieję, że porządnie je zapakowali do wysyłki i dojdą do nas całe (ciekawe czy moje też zatrzymają na cle)
Obrazek
Fairy Tales and Fancy by cinnamon and sugary, on Flickr

Zdjęciowy spam:
Śliczne Jabłuszko.
Obrazek
Love Actually by nevraforever, on Flickr

Lekko nawiedzona Briar w okularach :lol:
Obrazek
Whoa! by nevraforever, on Flickr

-- 18 lip 2013, o 13:47 --
Lukrecja pisze:jestem zaskoczona tak małą ilością/ dostępnością Maddie. Spodziewałam się bardziej, że będzie szał na Raven i Apple.
Dlaczego Maddie Mattel wyprodukował w mniejszej ilości? Czyżby spodziewano się, że będzie się gorzej sprzedawała?
Może Royals też są pakowane 2xApple, 1xBriar ? Tylko, że Briar słabiej się sprzedaje? W sumie to nie wiem skąd ktoś miałby takie informacje skoro lalki są dostępne tylko w Justice i nie ma jeszcze zdjęć pudełek od hurtowników.
Może Maddie po prostu najlepiej się sprzedaje? Chyba będzie na razie jedyną lalką z niższym ciałkiem, przyglądam się projektom postaci i wszystkie wydają się tego samego wzrostu.

Awatar użytkownika
dextella
Kontakt:

Post autor: dextella »

http://i.imgur.com/rCdSZwx.jpg

przyszla raven znow super miekkie wlosy z ktorych chetnie zrobilabym futerko ;) tak jak do jabłka zadnych zastrzezen dzisiaj walne im godna sesje

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Dextella, wal ;)
Grażyna pisze:
Szklanooka pisze: Ile Monsterek wyszło za pierwszym razem? 7? Czy kogoś pominęłam?
Sześć przed SDCC. Na ComicConie pokazano prototyp Ghoulii i Holta. Te dwie lalki wyszły na jesieni
Zakładając, że Cerise i Blondie wyjdą jesienią, będziemy mieć 8, czyli taka sama sytuacja jak w przypadku MH. ;)

Oficjalna grafika z postaciami:
Obrazek

Legacy Day:
Obrazek

Wzięte z oficjalnej prezentacji Mattela LINK

Zablokowany