Alternatywa dla Obitsu

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
ODPOWIEDZ
kasiawin
Kontakt:

Alternatywa dla Obitsu

Post autor: kasiawin »

Dziewczyny proszę o pomoc.
Kupiłam ciałko Obitsu 11cm - jest super ale to nie to czego bym oczekiwałam. Potrzebuję czegoś drobniejszego ale max wysokość 13-15cm.
Obitsu kupiłam bo dostałam główkę i tę samą chciałabym wykorzystać dalej.
Jakiego ciałka szukać? U Paauliska na blogu wyczytałam o busou firmy Konami ale to chyba nie do zdobycia.
Czego szukać żeby spełniło moje oczekiwania? Czy Pullipe ma takie ciałka? Jeżeli nie da się wykorzystać główki to która z lalek spełnia warunek maksymalnej wysokości?
Bardzo proszę o podpowiedzi, wy jesteście specjalistkami w temacie, ja tylko laik.
Pomóżcie, prosi pięknie, Kaśka :prosi:

//Sprecyzowałam temat, przeniosłam w odpowiednie miejsce. Miranda

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

Re: Dziewczyny pomocy!! zgłupiałam ...

Post autor: Mysha »

Himeko poleca ciałka Azone Picco Neemo S :)

ObrazekHimeko w Gdańsku by Mysha, on Flickr

I jeszcze dla zobrazowania wielkości:

ObrazekDSC00447-enh2 by Mysha, on Flickr
Kizuna [Smart Doll] Isabelle [DD Saber Extra] Maya [DD DDH-06] Angelica [DD Sakuya] Koteczek [MDD Mariko] Lancer [Ringdoll Lucifer] Moonlight [Smart Doll] Emilka [DD Miku]
Obrazek

kasiawin
Kontakt:

Re: Dziewczyny pomocy!! zgłupiałam ...

Ależ piękna :serducho: :zakochany: ok bardzo dziękuję - zatem szukam :)

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Re: Alternatywa dla Obitsu

Post autor: Balbinka »

Zgadzam się z Myshą - szukaj w produktach Azone. Masz do wyboru pure nemo xs lub s, albo jeszcze picco neemo - one są jeszcze mniejsze, ale za to z półowalnością trochę gorzej niż u obitsu, ale mają dużo uroku :)
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

Himeko ma już to nowe mocno artykuowane ciało i nie wydaje mi się, żeby w czymś ustępowało obitsu.

Obrazek
Kizuna [Smart Doll] Isabelle [DD Saber Extra] Maya [DD DDH-06] Angelica [DD Sakuya] Koteczek [MDD Mariko] Lancer [Ringdoll Lucifer] Moonlight [Smart Doll] Emilka [DD Miku]
Obrazek

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Mysha - to tych nowych nie widziałam. Powszechnie dostępne są te starsze, a one trochę gorzej artykułowane niż obitsu są, ale za to mają fajniejsze proporcje. A to nowe wydaje się faktycznie spoko :)
...

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

A mnie interesuje jedno - gdzie można dostać te ciała oprócz ebaya? Przeglądałam Internety, ale często produkty są wyprzedane. Azone to jakoś partiami wypuszcza?

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Na mimiwoo możesz popatrzeć. Z reguły mają coś od Azone. Jest jeszcze jakiś japoński sklep, ale nie pamiętam nazwy teraz :/
...

kasiawin
Kontakt:

no to kupiłam: picco neemo ciałko + główkę z wigiem. Nie było to łatwe bo lalki Azone ubrane i kompletne w skali 1/12 są ale tylko rozmiar S czyli 13cm. Moja skala to 1/12 ale 5,5" więc rozmiar M. I tu problem bo w tym rozmiarze są tylko ciałko. Zakupiłam więc ciałko M i główkę pasujące do rozmiaru S,M i D. Zobaczymy co przyjdzie ale bardzo dziękuję Wam za pomoc.
Ja szukałam na tych stronach:
http://www.amiami.com
http://www.1999.co.jp/eng/
http://www.azone-int.co.jp/ - niestety tutaj trudno się zorientować i trzeba szukać trochę na czuja

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

Lubię kupować z amiami - dają śliczne obrazki do zamówień :D
Na azone-int i tak nie da się kupić, więc nie ma po co tam szukać ;)

Pochwali się koniecznie, jak już dostaniesz swoje zamówienie. Jestem bardzo ciekawa efektu :D
Obrazek

ODPOWIEDZ