Plotki, spekulacje, przecieki z Mattel.
- Annorelka
- Kontakt:
Re: Plotki, spekulacje, przecieki z Mattel.
Według mnie z Enchanimalsami było tak:
Twórca serii: Mam pomysł na kolejną hitową serię kreatywnych lalek, coś jak Ever After Hight czy Monster High, ale bez szkoły i z magicznymi zwierzaczkami! Bohaterki będą trochę młodsze, by dzieciom było lepiej się z nimi utożsamiać. Całość będzie opowiadać o grupie 10 dziewczynek, każda zainspirowana towarzyszącym jej zwierzakiem - lisiczka, żółwiczka, pani panda... Będziemy też uczyć dzieci na temat więzi człowieka ze zwierzęciem, jak się opiekować dobrze swoimi pupilami oraz trochę nienachalnie o ochronie środowiska.. Mam już projekty *wyjmuje teczkę*
Szef Mattela: Okej, wszystko pięknie i miło, bierzemy!
Twórca serii: :3
Szef Mattela: Ale robimy cięcia więc musisz się wyrobić w takim budżecie, by w chińskich fabrykach nie chcieli dodatkowych sucharków za robotę.
Twórca serii: :<
Twórca serii: Mam pomysł na kolejną hitową serię kreatywnych lalek, coś jak Ever After Hight czy Monster High, ale bez szkoły i z magicznymi zwierzaczkami! Bohaterki będą trochę młodsze, by dzieciom było lepiej się z nimi utożsamiać. Całość będzie opowiadać o grupie 10 dziewczynek, każda zainspirowana towarzyszącym jej zwierzakiem - lisiczka, żółwiczka, pani panda... Będziemy też uczyć dzieci na temat więzi człowieka ze zwierzęciem, jak się opiekować dobrze swoimi pupilami oraz trochę nienachalnie o ochronie środowiska.. Mam już projekty *wyjmuje teczkę*
Twórca serii: :3
Szef Mattela: Ale robimy cięcia więc musisz się wyrobić w takim budżecie, by w chińskich fabrykach nie chcieli dodatkowych sucharków za robotę.
- VMarcin
- Kontakt:
Annorelka pisze:Według mnie z Enchanimalsami było tak:
Twórca serii: Mam pomysł na kolejną hitową serię kreatywnych laek, coś ajk Ever After Hight czy Monster High, ale bez szkoły i z magicznymi zwierzaczkami! Bohaterki będą trochę młodsze, by dzieciom było lepiej się z nimi utożsamiać. Całość będzie opowiadać o grupie 10 dziewczynek, każda zainspirowana towarzyszącym jej zwierzakiem - lisiczka, zółwiczka, pani panda... Będziemy też uczyć dzieci na temat więzi człowieka ze zwierzęciem, jak się opiekować dobrze swoimi pupilami oraz trochę nienachalnie o ochronie środowiska.. Mam już projekty *wyjmuje teczkę*
Twórca serii:
NO SKORO JUŻ BYŁAŚ NA TYM SPOTKANIU, TO MOGŁAŚ COŚ POWIEDZIEĆ! A tak to znowu wyszło jak wyszło...
- ingrid
- Kontakt:
Podejrzewam, że po prostu zainspirowali się, jak, jak domniemam po raz kolejnym twórczością i próbowali oprzeć na tym poniżej, ale, że jak można sugerować mają węża w kieszeni postanowili okroić temat i polecieć po łatwiźnie bazując na mini motywach w stylu MLP.
Jeżeli już szukają inspiracji i silników napędowych, to mogliby nawiązywać oficjalną współpracę z ludźmi, którzy naprawdę mogliby podnieść markę na przyzwoity poziom.

Jeżeli już szukają inspiracji i silników napędowych, to mogliby nawiązywać oficjalną współpracę z ludźmi, którzy naprawdę mogliby podnieść markę na przyzwoity poziom.

- Pink Flamingo
- Kontakt:
Z instagrama @barbiestyle: https://www.instagram.com/p/BQOd6LojvC6 ... arbiestyle https://www.instagram.com/p/BQOP6qpj58M ... arbiestyle - Gigi Hadid, ciekaw jestem czy to tylko ooak na potrzeby tego instagramowego projektu czy może doczekamy się takiej lalki? Na 1 zdjęciu, z bliższym kadrem, nawet całkiem całkiem, może usta rozchylone trochę za bardzo.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/doll_enthusiast/
- Neytiri
- Kontakt:
Pink Flamingo, nie robiłabym sobie nadziei, obstawiam, że to jednorazowy OOAK, bo aż zbyt dobrze jej makijaż jest dopracowany, a to nie w stylu Mattela ostatnimi czasy. Nawet gdyby wyszła kolekcjonerska wersja w sprzedaży, to nie chciałabym nawet myśleć o jej szokującej cenie.
- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
Niestety, dla mnie na tym zdjęciu wygląda tak, jakby zębów nie miała.Pink Flamingo pisze:Na 1 zdjęciu, z bliższym kadrem, nawet całkiem całkiem, może usta rozchylone trochę za bardzo.
- VintageVixen
- Kontakt:
Wyjelas mi to z ust...Wyglada jakby ktos nie skonczyl parti ust i cos tam jeszcze mialo powstac, z daleka nawet tak tego nie widac, ale na tym zdjeciu to jest okropnie widoczne.Miranda pisze:Niestety, dla mnie na tym zdjęciu wygląda tak, jakby zębów nie miała.Pink Flamingo pisze:Na 1 zdjęciu, z bliższym kadrem, nawet całkiem całkiem, może usta rozchylone trochę za bardzo.
- reiha
- Kontakt:
nie wiem gdzie to wrzucić, może kogoś zainteresuje, jeśli nie to spokojnie można wrzucić ten post do kosza.
z dollsorwhatever.tumblr.com
jeszcze co do lalkowych włosów - inny tumblr kiedyś wrzucał zdjęcie mtm karate, której włosy były stopione w środku, tak jak u dużych mh. Oby to oznaczało koniec kleju.
z dollsorwhatever.tumblr.com
Thought this would be a nice bit of info for any doll collectors out here!
Recently it’s been noted that Mattel has stopped rooting their dolls with Doll-Grade Kanekalon (also known as synthetic mohair in the BJD/Blythe hobby)- notably the Electrified dolls and the Totally Hair repro Barbie, both of which have polypropylene, which is known to be pretty gross (Same hair type that the ‘’gross’ bratz dolls had a few years ago) and the Endless Hair Kingdom dolls have been reissued with saran.
I contacted Kaneka corp, the manufacturer of both human-grade kanekalon and Doll-grade kanekalon and got this response today-
jeszcze co do lalkowych włosów - inny tumblr kiedyś wrzucał zdjęcie mtm karate, której włosy były stopione w środku, tak jak u dużych mh. Oby to oznaczało koniec kleju.
- EvilCupcake
- Kontakt:
Koniec kleju byłby niczym zbawienie. Dzisiaj odebrałam fioletową mtm z poczty i jej włosy, to żart. Jakby tego było mało, to klej w postaci gluto-cosia czasami wychodzi jej spod brody jak się nią zbyt często kręci.
- Ciabas
- Kontakt:
Moim zdaniem informacja o włosach idealnie pasuje do tematu, bo w końcu mowa o przeciekach
teraz by mieć barbiowatą trzeba kupić ciałko, skasować łepetynę (uważając przy tym o nie urwanie kotwiczki, która jest niekiedy przyklejona do głowy) i dokupić dawcę
a ten też może okazać się pełen gluta. Chociaż kolorowewłose wróżki i syrenki jakoś go nie mają (mattel why?).
Chciałabym w każdym obudzić bohatera
- Annorelka
- Kontakt:
Moim zdaniem postępem już była zamiana tego żółtego kleju na biały. Biały nie wypływa i się nie klei.
- Dollytopia
- Kontakt:
Tak, to prawda. Włosy nowej Totally to już nie ten sam miękki, delikatny kankelon z lat 90., a dość szorstki polipropylen, jak wynika z recenzji. Szkoda, że Mattel zaprzestał stosowania kankelonu - jakkolwiek nielubiany przez niektórych kolekcjonerów, kankelon to najbardziej plastyczny rodzaj włosa, idealny do kręcenia loków, dobrze trzyma karb, świetnie nadaje się do tworzenia grzywek.Recently it’s been noted that Mattel has stopped rooting their dolls with Doll-Grade Kanekalon (also known as synthetic mohair in the BJD/Blythe hobby)- notably the Electrified dolls and the Totally Hair repro Barbie, both of which have polypropylene, which is known to be pretty gross (Same hair type that the ‘’gross’ bratz dolls had a few years ago)
- reiha
- Kontakt:
Ciabas pisze:Moim zdaniem informacja o włosach idealnie pasuje do tematu, bo w końcu mowa o przeciekach![]()
udało mi się zerwać głowę swojej bez uszkodzenia kotwicy, bo klej był tylko dookoła O: głowa była twarda jak kamień, spodziewałam się, że będzie cała w kleju.EvilCupcake pisze:Koniec kleju byłby niczym zbawienie. Dzisiaj odebrałam fioletową mtm z poczty i jej włosy, to żart. Jakby tego było mało, to klej w postaci gluto-cosia czasami wychodzi jej spod brody jak się nią zbyt często kręci.
co nie zmienia faktu, że musiałam ją pudrować, a włosy śmierdzą jak u chińskiego klona
- Dollytopia
- Kontakt:
Ten problem można wyeliminować tylko od środka. Niestety jedynym rozwiązaniem jest reroot.reiha pisze:Ciabas pisze:Moim zdaniem informacja o włosach idealnie pasuje do tematu, bo w końcu mowa o przeciekach![]()
udało mi się zerwać głowę swojej bez uszkodzenia kotwicy, bo klej był tylko dookoła O: głowa była twarda jak kamień, spodziewałam się, że będzie cała w kleju.EvilCupcake pisze:Koniec kleju byłby niczym zbawienie. Dzisiaj odebrałam fioletową mtm z poczty i jej włosy, to żart. Jakby tego było mało, to klej w postaci gluto-cosia czasami wychodzi jej spod brody jak się nią zbyt często kręci.
co nie zmienia faktu, że musiałam ją pudrować, a włosy śmierdzą jak u chińskiego klonaczarnowłosa Scarah z TRU ma tak samo, pewnie kupili najtańszy materiał
włosy są świecące i oleiste w dotyku nawet po czyszczeniu.
- Pink Flamingo
- Kontakt:
Na instagramie @barbiestyle pojawiły się zdjęcia ze współpracy Barbie x MARNIXMARNI: https://www.instagram.com/p/BS1OT_RAIjJ/, a tutaj galeria looków do przeglądania: https://www.instagram.com/p/BS1bYImAzC_/
Największą radością byłby comeback Kiry, która wygląda tu rewelacyjnie, ale zapowiada się, że to kreacje ooak.
Największą radością byłby comeback Kiry, która wygląda tu rewelacyjnie, ale zapowiada się, że to kreacje ooak.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/doll_enthusiast/