Lalkowy HAPPYTON :)

Luźne rozmowy o lalkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Carmazin
Moderator
Kontakt:

Re: lalkowy HAPPYTON :)

Post autor: Carmazin »

A do mnie dzisiaj dotarła pierwsza Pullipka! Jeszcze bez twarzy (bo to MIOkit) włosów i tak dalej ale już szaleję ze szczęścia :D

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

Re: Lalkowy HAPPYTON :)

Post autor: roroDolls »

z tytulowa radoscia donosze, ze ruszyly wreszcie prace nad moja diorama (przy okazji resztek sklejki po remoncie)...

https://www.facebook.com/roroDollz/phot ... =3&theater

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Post autor: VintageVixen »

Prezent od meza :D
Obrazek

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

VintageVixen łał jaki super prezent. :D Kochana bardzo Ci gratuluję i takich ślicznych Barbie i wspaniałego męża. :klaszcze:

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

VintageVixen pisze:Prezent od meza :D
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/090a32c0c8ca.jpg
Pierwsza z lewej to moja Barbie z dzieciństwa! :serducho: :serducho: :serducho:
Muszę w końcu dostać się do jej sukienki.

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Niby one takie mialy byc zwykle, ale sa naprawde piekne w rzeczewistosci (moze dlatego ze to co widze w sklepach na polkach mnie odrzuca) Ale maja jakis taki czar w sobie, chociaz przyznam, ze Fashion Playki maja ten czar jak dla mnie tylko i wylacznie w swoich oryginalnych ciuszkach. Jedna tylko rzecz mnie zastanawia, skoro mialy one byc niby taka tania linia, prosta i na przebieranki dla dzieci, czemu ich sukienki zawsze sa takie trudne do sciagniecia i zalozenia.
Miranda szukasz tej sukienki? Bo widzialam ja pare razy bodajze na ebayu, jak znajde przesle linka jesli poszukujesz.
Lwica Dziekuje bardzo :D (P.S. nic sie nie odzywasz taki dlugi czas :( )

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

@VintageVixen
Dzięki, ale ja ją mam. ;) Muszę tylko się do niej dostać. ;)
A co do zwykłości - one przede wszystkim oprócz braku dodatków, czy zginanych rąk nie różniły się jakością od tych droższych lalek (choć dziś wyczytałam, że lalki z lat 60-tych były jeszcze lepsze). A dwa - Superstarki mają taką czystą radość w oczach. Reprezentują dla mnie tę jaśniejszą stronę życia.

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

VintageVixen, rewelacyjne prezenty! Twój mąż powinien dostać order lalkowego sympatyka za takie podarunki ;) W moich ostatnich kaprysach na Superstarki bardzo zazdroszczę Ci tej Fashion Play - to jest dla mnie klasyczna Barbie - burza blond loków i ta szczerze radośnie uśmiechnięta buzia, jak pisze Miranda.
Miranda pisze:choć dziś wyczytałam, że lalki z lat 60-tych były jeszcze lepsze
Noo, kiedy oglądam zdjęcia ubranek vintage z końcówki lat 50 i 60 to jestem pod ogromnym wrażeniem jakości odszycia - kostium Fashion Queen ma nawet zamek błyskawiczny! Dzisiaj takie cuda tylko w IT za sporą kasę...

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

S/L wysłał mi wreszcie* fotki na potwierdzenie i jak wszystko pójdzie dobrze to jeszcze dzisiaj wyślą moją paczkę.

Obrazek

*dobra, jestem po prostu niecierpliwa - od złożenia zamówienia do fotek zajęło im niecały tydzień. Nawet mniej jeśli liczyć od momentu jak się udało wysztko poustalać z nimi.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Miranda pisze:@VintageVixen
choć dziś wyczytałam, że lalki z lat 60-tych były jeszcze lepsze
Tak to prawda, mam przyklad na cialkach, Barbie ten pierwszy tym cialka i pierwsze cialo od Midge, sa naprawde rewelacyjne, jakos wykonania jest pierwsza klasa, w ogole ksztalt tych cial, tych lydek i stop to jest mistrzostwo, no i nie jest to jakis pusty plastik, Midge jest bardzo masywnie wykonana.

Pink Flamingo Dziekuje bardzo, maz zostal owiniety w piekne paluszki moich blondynek i nie tylko :P Zgadzam sie z toba co do jakosci wykonania ubranek w latach 50,60 czy nawet 70. Zamki blyskawiczne, guziki, zastrzaski i to wszystko wszyte na takich malych ubrankach, ale za to jak obszyte i jakie tkaniny byly uzywane. Jak widze dzisiaj w sklepie te zestawy ubranek to nie zaplacilabym za to nawet jednego centa. I co najlepsze tamte ubranka po tylu latach nie traca blasku i ze wzgledu na jakosc przetrwaly tyle lat w dobrym stanie.

Awatar użytkownika
midorigami
Kontakt:

Post autor: midorigami »

KiciaKocia Jakie słodziaki :D mam nadzieję, że szybko dojdą bez żadnych problemów

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

midorigami pisze:KiciaKocia Jakie słodziaki :D mam nadzieję, że szybko dojdą bez żadnych problemów
Też mam taką nadzieję biorąc pod uwagę, że poprzednio miałam opóźnienie z wysyłką i dostałam nie tą głowę, którą trzeba XD Ale hej, trzeba być nastawionym pozytywnie!
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Post autor: Only NM »

VintageVixen, taki mąż to skarb! Gratki :)
Ja się pochwalę swoja zdobyczą :) Przedstawiam wam azonke Akemi Homure - jest to jedna z postaci w M&A Mahou Shoujo Magica Madoka! Pure Neemo są takie urocze, chce takie stadko!
ObrazekAkemi Homura 01 by Only NM, on Flickr
ObrazekAkemi Homura 02 by Only NM, on Flickr
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Only NM dziekuje bardzo i gratuluje tez twojej nowej zdobyczy :)

Awatar użytkownika
midorigami
Kontakt:

Post autor: midorigami »

Only NM - wow gratuluje jest urocza, mi też się marzy główka obitsu na ciałku pure nemo :D chociaż nie wiem na jaką postać jeszcze ją przerobie :)
ale żeby mieć taka azonkę oryginalną <3 one są piękne, może kiedyś...
także gratki i powodzenia w kolekcjonowaniu gromadki

ODPOWIEDZ