Nierówne spojenia

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

Nierówne spojenia

Post autor: roroDolls »

czesc,

wreszcie dorwalam moja MtM..Christie Made in China..
szyje i ramiona ma na szczescie rowno i ladnie spojone, ale pozostale elementy rak i nog maja niedosc, ze smugi w plastiku to jeszcze slad po zaczepie/ formie/ odlewie...:zalamka:
no w kazdym razie czy ktos ma jakis patent na delikatne wygladzenie? drobniuski papier scierny mysle...

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Re: nierowne spojenia

Post autor: Miranda »

Tylko nie wiem, czy wtedy całego ciała nie będziesz musiała przetrzeć. Ja swoją Teresę piłowałam pod pachą, nieuważny ruch i ma ślad na barku. :/

Awatar użytkownika
midorigami
Kontakt:

Re: nierowne spojenia

Post autor: midorigami »

nie wiem co to za lalka, bo ja znam tylko monsterki, ale ja monsterki szlifuje papierem ściernym :) najlepiej wodnym
i najpierw majciochy jadę gramatura 500- 600 i tak stopniowo do 2000
ale w Twoim przypadku możesz najpierw wziąć 1000 - 1200 i delikatnie sprawdzić, jak za słabe to zejść niżej i potem wygładzać jadąc stopniowo w górę.

Ale faktycznie tak jak Miranda mówi, może będziesz musiała całe ciałko, bo monsterki są takie ślisko plastikowe, a potem robią się milutko matowe :D chociaż z drugiej strony jak zrobisz to dokładnie i kończąc na 2000 powinno to wygładzić powierzchnie na maksa. Jak mieliśmy zajęcia warsztatowe i szlifowaliśmy papierami modele pokryte szpachlą to na prawdę lśniły się jak plastik :D

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Re: Nierówne spojenia

Post autor: Miranda »

@midorigami
To Barbie. Te najnowsze artykułowane.
Ale szlifujesz całość? Bo zastanawiam się, czy szlifując tylko kawałek nie pogorszy się wyglądu?

Awatar użytkownika
midorigami
Kontakt:

Post autor: midorigami »

no właśnie zaczęłam edytować wypowiedź , bo faktycznie szlifowałam całość, najlepiej byłoby na jakiejś nie potrzebnej lalce zrobić próbę.

Dobra zrobiłam próbę, ale na monsterce i niestety brakowało mi papieru 1500 (nie wiem czy jego obecność by coś zmieniła)
kolejność : 600, 800, 1000, 1200,2000
noga jest gładziusieńka, ale no jest widoczna różnica pod światło, monsterki mają taki tandetny połysk i mimo wyszlifowania na bardzo gładziusieńko, to nie jest ten sam błysk, światło rozprasza się inaczej. Chyba nie jestem wstanie tego nawet uchwycić na zdjęciu.
Ogólnie jeśli komuś się chce to polecam szlifowanie całego ciałka bo według mnie wygląda dużo lepiej i jest takie milutkie w dotyku :)

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

Post autor: roroDolls »

one sa bardzo matowe...
'niepotrzebne lalki' jesli istnieja, sa z innych tworzyw troszke...

dzieki w kazdym razie poprobuje jak wroce...
no jenym slowem nie ma to jak pogryziona superstarka;-)

ODPOWIEDZ