Lalki firmowane logo "Disney"

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lue
Kontakt:

Re: Lalki firmowane logo "Disney"

Post autor: Lue »

Grażyna pisze:Czemu w Polsce nie ma DisneyStrore? To takie niesprawiedliweeeeee :beczy:

chyba nawet się cieszę, że nie ma, bo poszłabym z torbami O.o
http://www.aligl.pinger.pl

"Jakiekolwiek byłoby źródło mojej głupoty, jeszcze się nie wyczerpało."

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

A zdążyłam przeczyścić i skrócić swoją wishlistę... Elinor jest piękna!
Grażyna pisze:Czemu w Polsce nie ma DisneyStrore? To takie niesprawiedliweeeeee
Dokładnie! :beczy:
Obrazek

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

A mnie zastanawia, czy ta ślubna Roszpunka i Elinor mają nowe artykuowane ciałka?
Obrazek

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

DisneyStore chyba się na mnie uwziął :zalamka:
Obrazek
Na całe szczęście są to małe laleczki, które nijak mnie nie interesują, ALE skoro już pojawiły się małe, to lada chwila można spodziewać się w normalnej, barbiowej skali (jak było np z Gothel i ślubną Roszpunką). Ponadto w tym roku ma być jakieś specjalne wydanie Kopciuszka na DVD, więc spodziewać się można, że DisneyStore zareaguje lalkowo :D
Od razu brałabym tę rudą paskudę :zakupy: A żeby jej nie było smutno, to pewnie i drugą siostrę też.
W ogóle od pewnego czasu zauważyłam, że odrzuca mnie od klasycznych mattelowych piękności, wolę lalki "z charakterem".
Obrazek

Awatar użytkownika
Paumar
Kontakt:

Post autor: Paumar »

Zawsze, zawsze, ale to zawsze marzyłam o Anastazji, Gryzeldzie i macosze w wielkości 30cm!!! W ogóle, to jak dla mnie jest stanowczo za mało czarnych charakterów wydawanych jako lalki, w przystępnych cenach.

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Paumar pisze:Zawsze, zawsze, ale to zawsze marzyłam o Anastazji, Gryzeldzie i macosze w wielkości 30cm!!! W ogóle, to jak dla mnie jest stanowczo za mało czarnych charakterów wydawanych jako lalki, w przystępnych cenach.
Pójdź w me ramiona!
Ja także jestem wielką miłośniczką czarnych charakterów, kiedyś Mattel wydawał Great Villains Colletion, ale nie wiem czemu ta świetna seria została zarzucona. Ja mam z tej serii tylko Cruellę i macochę Śnieżki (która jest w moim rankingu najpiękniejszą lalką wszechczasów). Niestety, na pozostałe mnie nie stać...
Obrazek

Awatar użytkownika
Paumar
Kontakt:

To i tak ogromnie zazdroszczę :D Kiedyś chciałam wziąć udział w aukcji lalek z Great Villanins Collection na ebay. Dogadałam się ze sprzedajacym co do wysyłki, ale zablokował możliwości licytacji obcokrajowcom :mur: Za śmieszną kwotę się wtedy skończyło i rozpamiętuję to do dzisiaj. Jeszcze Jafar jest taki zaje..., ale mnie też oczywiście nie stać...

A tak z innej beczki. Zauważyłam, że Disney Store przejmuje lalki od... Simby! Pamiętam, że kiedyś w sklepach można było kupić Trytona oraz Urszulę z Simby - bardzo dobre wykonanie, za małe pieniądze. A od niedawna IDENTYCZNE lalki można kupić w Disney Store! Podobnie jest z Maximusem, koniem z ,,Zaplątanych":
-Simba http://photos01.istore.pl/24203/photos/big/6483522.jpg
-Disney Store http://www.flickr.com/photos/68105287@N ... otostream/

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

No właśnie, ciekawe, co będzie z lalkami Disneya od Simby teraz kiedy w Polsce pojawiły się na nowo disnejki od Mattela? Szkoda by było, gdyby zniknęły. Simbowa Roszpunka była wielkim hitem, sama wysyłałam ją znajomym z Flickra do Włoch i Szwecji :D Jeszcze dziewczyna z Quebecu chciała simbowego maximusa, ale wtedy miałam mnóstwo swoich kłopotów i musiałam jej odmówić. A teraz ta moja znajoma Szwedka pyta o simbową Meridę :D I pomyśleć, że zawsze uważałam simbowe lalki za biedne brzydactwa :facepalm:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Grażyna pisze:A mnie zastanawia, czy ta ślubna Roszpunka i Elinor mają nowe artykuowane ciałka?
Gdzieś w komentarzach na Flicku pod jednym ze zdjęć Elinor ktoś pisał, że ma ciałko takie, jak Merida - aczkolwiek zdjęć potwierdzających to na razie brak.
Obrazek

ajatoco

Post autor: ajatoco »

Wygląda na to, że artykułowane ma tylko ręce, jeśli to o tę Roszpunkę chodzi:

Obrazek
Fotka z flickra.

A tutaj znalezione na zagramanicznym forum porównanie artykulacji drugiej ślubnej Roszpunki 17'' i Meridy 11''.

http://disneypinforum.com/showthread.ph ... post172832

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Krótkowłosa ślubna Roszpunka (ta 12-calowa) też ma nieartykułowane nogi, ponoć jest nawet butów pozbawiona: http://www.flickr.com/photos/57684696@N08/7359128528/
Obrazek

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Chyba się pożegnam z myślą o siostrach Kopciuszka :(
Obrazek
Po co robią taki wielki Deluxe Gift Set? Mnie naprawdę wystarczyłaby Gryzelda i Anastazja :/
A Macocha wygląda co najmniej dziwnie. Czekam na zdjęcia z reala.
24-06-2012 mały edit
Jest nadzieja! Ktoś "mający dojścia i wiadomości" właśnie napisał na Flickerze, że Macocha i Siostry będą również sprzedawane oddzielnie. Byłoby miło :D
Gdyby to jeszcze była oficjalna wiadomość, a nie od "kogoś, kto zna kogoś w DStore".
Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Właśnie oglądam na Flicku zdjęcia Elinor - Grażynko, wcale Ci się nie dziwię, jest cudowna!
Mam mocne postanowienie, że lalki z "Brave" będę kupować dopiero po obejrzeniu filmu - w ten sposób choć trochę panuję nad chęcią ich posiadania "już teraz, zaraz" :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Paumar
Kontakt:

Szkoda tylko, że wszystkie na jedno kopyto i praktycznie żadna z nich niepodobna do pierwowzoru :(

ODPOWIEDZ