Tereski
- lwica
- Kontakt:
Re: Tereski
Aarjelin ja się wcale nie dziwię bo Tereski to są urocze i śliczne lalki.
Ale żeby tak od razu przeze mnie,no dobra wiem,że to przez moje fotki.
No i dobrze bo miłość do Teresek warto rozszerzać,bo są one nie doceniane tak jak Barbie a są równie ładne a może i dużo ładniejsze niż niektóre Barbie.To nadal polujesz na Tereski? A żadnej jeszcze nie kupiłaś?
- roroDolls
- Kontakt:
O Zeusie!
Aarjelin, to jest drama nielada.
Bier co daja. trupa chociaz do zabaw i tfurczosci...
ta czikita, czy jak jej tam, strasznie do mnei szepcze ale mam zakaz, na Tereski takze bo przeholowalam (in general);-)
Aarjelin, to jest drama nielada.
Bier co daja. trupa chociaz do zabaw i tfurczosci...
ta czikita, czy jak jej tam, strasznie do mnei szepcze ale mam zakaz, na Tereski takze bo przeholowalam (in general);-)
-
Sardynka z Puszki
- Kontakt:
Kocham Tereski, ale te nowsze, mają w twarzach rys czegoś takiego, czego nie potrafię zdefiniować, a co wydaje mi się nad wyraz pociągające - moją największą lalkową miłością jest Teresa w wersji Pinktastic. Nie wdziałam chyba piękniejszej lalki. Rzekłabym, że wszystko jest w niej doskonałe, ale niestety rzec tak nie mogę z powodu klejozy w jej włosach.
Mam do Was pytanko - czy ktoś dorwał może Teresę w wersji pilota (seria: Bądź kim chcesz)? Jeśli tak, to czy ta też ma klej we włosach i w główce...? Linkuję ze strony Mattel, bo nie jestem w stanie wstawić tu zdjęcia (raz mi się tylko ta sztuka udała przez wstaw.org, ale dziś za Chiny nie mogę wstawić tam fotki):
http://barbie.mattel.com/shop/en-us/ba/ ... doll-dhb66
Mam do Was pytanko - czy ktoś dorwał może Teresę w wersji pilota (seria: Bądź kim chcesz)? Jeśli tak, to czy ta też ma klej we włosach i w główce...? Linkuję ze strony Mattel, bo nie jestem w stanie wstawić tu zdjęcia (raz mi się tylko ta sztuka udała przez wstaw.org, ale dziś za Chiny nie mogę wstawić tam fotki):
http://barbie.mattel.com/shop/en-us/ba/ ... doll-dhb66
- roroDolls
- Kontakt:
Ja mimo wszytsko mysle, z eten watek jest o Tereskach /'klasycznych'- o moldzie, a nie wszystkich szatynkach o tym imieniu. pzdr.
- Aarjelin
- Kontakt:
RoroDolls, ano ja ostatnio też nieco przeholowałam więc teraz przynajmniej staram się jakieś sobie priorytety wyznaczyć
z naciskiem na staram, ot i te dramatyczne dramaty ;p
Co zaś się trupków poza szafowych tyczy, to faktycznie sobie wyszperałam jedną Tereskę na OLX za grosze x3 znaczy, mam nadzieję, że nie jest w AŻ tak drastycznym stanie, a przynajmniej na zdjęciach nie była :p ale sądząc po tych groszach, swoje bidulka przeszła :p się okaże, bo jeszcze nie dotarła xp
Lwico, no poluję, z myślami się bije
a w międzyczasie tych moich tytanicznych bojów i dylematów jakoś tak się dziwnie złożyło, że mam już dwie
znaczy jedną w realu a druga jeszcze u poczty, mam jednak nadzieję, że bezpiecznie dotrze :p (już nawet znalazłam na internetach, że ta z OLX to Bubble Fairy Teresa
o drugiej poniżej bo to nieco zawiła histeria
).
Jednak nie mogąc zdecydować pomiędzy urokliwą latynoską pięknością w wersji współczesnej czy retro, jakoś tak mi się palec omsknął i nabyłam se blondynkę
tą z linii nie tak odległej bo Fashion Fever ( tu spróbuję unaocznić niceo mój tok myślowy i jak do tego doszło
znaczy teoretycznie zakochałam się w jej śniadym, latino looku, ok, ale potem przypadkiem natknęłam się na fotki boskiej Teresa Basics Jeans
ale, że ani mnie chwilowo nie stać ani jej łatwo dostać nie idzie to się pocieszyłem tańszą blondyneczką bo akurat mieli na Allegro
ale jak co, to dalszego wnikliwego planowania tej w ciemniejszej karnacji absolutnie nie zarzucam
uf ).
EDIT: Sardynko, wybacz, faktycznie mold o którym piszesz to "nowsza" ale nie ta "najnowsza" buzia Teresy :p jeno ta która była jeszcze przed Neysą, ale kurcze nie moge nigdzie znaleźć czy ma jakąś swoją konkretną nazwę
a w ogóle to faktycznie nie powinnam za bardzo tu terminami żonglować bo sama w tematach Tereskowych raczej świerzyna jestem
dopiero niedawno mi się on bardziej w oczy rzucił :p ale np: ta wersja z "Barbie Life in the Dreamhouse" czy serii Style jest bardzo sympatyczna i urocza 
Co zaś się trupków poza szafowych tyczy, to faktycznie sobie wyszperałam jedną Tereskę na OLX za grosze x3 znaczy, mam nadzieję, że nie jest w AŻ tak drastycznym stanie, a przynajmniej na zdjęciach nie była :p ale sądząc po tych groszach, swoje bidulka przeszła :p się okaże, bo jeszcze nie dotarła xp
Lwico, no poluję, z myślami się bije
Jednak nie mogąc zdecydować pomiędzy urokliwą latynoską pięknością w wersji współczesnej czy retro, jakoś tak mi się palec omsknął i nabyłam se blondynkę
EDIT: Sardynko, wybacz, faktycznie mold o którym piszesz to "nowsza" ale nie ta "najnowsza" buzia Teresy :p jeno ta która była jeszcze przed Neysą, ale kurcze nie moge nigdzie znaleźć czy ma jakąś swoją konkretną nazwę
"You surf the way you wanna surf, I'll surf the way I wanna surf." z cudnego "Barbie: Life in the Dreamhouse" x3
- lwica
- Kontakt:
Aarjelin no to jednak masz już Tereski teoretycznie nawet dwie,super.
I jak wrażenie z zobaczenia na żywo? Podoba Ci się Tereska jeszcze bardziej niż na fotkach? Jeżeli tak to wpadłaś po uszy bo one lubią żyć stadnie i na dwóch się na pewno nie skończy.
Oj ten biedny portfel.
No Basics Jeans
to i ja bym chciała mieć ale po pierwsze bardzo ciężko ją dostać a po drugie jak już jest to dość dużo kosztuje,niestety.A którą Fashion Fever kupiłaś bo ich chyba były dwie blondynki,coś mi tak świta.No i pokaż fotki Bubble Fairy Tereski.
Miałam kiedyś Teresę blondynkę też jakąś Fashion coś tam już nie pamiętam ale nie mogłyśmy się jakoś dogadać bo makijaż okazał się inny niż na zdjęciu z aukcji i miała napompowaną głowę i jakoś myślałam,że ona będzie ładniejsza a okazało się inaczej więc poszła w świat.
A ja z takich nowszych Teresek no nie licząc MTM ale to mold Neysa to mam u siebie Teresę Fashion Show z 2004 roku.O taką.

Miałam kiedyś Teresę blondynkę też jakąś Fashion coś tam już nie pamiętam ale nie mogłyśmy się jakoś dogadać bo makijaż okazał się inny niż na zdjęciu z aukcji i miała napompowaną głowę i jakoś myślałam,że ona będzie ładniejsza a okazało się inaczej więc poszła w świat.
A ja z takich nowszych Teresek no nie licząc MTM ale to mold Neysa to mam u siebie Teresę Fashion Show z 2004 roku.O taką.
- roroDolls
- Kontakt:
[quote="Aarjelin"]
logika to jaknajbardziej prawidlowa chco zgubna:-)
blondynki przeciez nie masz, a na moldzie teresy to juz w ogole ciekawostka;-)
logika to jaknajbardziej prawidlowa chco zgubna:-)
blondynki przeciez nie masz, a na moldzie teresy to juz w ogole ciekawostka;-)
-
Sardynka z Puszki
- Kontakt:
roroDolls - nie sądzę, aby był to wątek jedynie o klasycznych Teresach, bo jako pierwszą sama założycielka wątku zaprezentowała Teresę Made to Move z 2016. Z klasyką nie ma to nic wspólnego.
Poniżej - Teresa w wersji Pinktastic:
https://www.flickr.com/photos/barbies/8 ... 1Xe-vx2urV
Poniżej - Teresa w wersji Pinktastic:
https://www.flickr.com/photos/barbies/8 ... 1Xe-vx2urV
- Aarjelin
- Kontakt:
Sardynko, ależ naturalnie, że skoro lalka się nazywa Teresa to tak się nazywa jakąkolwiek buzię by nie miała ^.^' zdaje się, że zresztą swoją pierwszą pożyczała od Steffci ;p Chodziło mi jeno o konkretną nazwę buzi jaką akurat ta wersja nosi ^.^' ale chyba już ją znalazłam, ten poprzedni mold jaki przywdziała Tereskowa buzia się nazywa "Summer 2003"
Fashionistas Mold - Teresa Former by Willyssa Catcheway, on Flickr Wprowadzili go przy okazji z niezłym zamieszaniem od razu u kilku panien :p http://kattisdolls.net/facesI/fcSummer03.htm To i nic dziwnego, że można się pogubić 
Fashionistas Mold - Teresa Former by Willyssa Catcheway, on Flickr Wprowadzili go przy okazji z niezłym zamieszaniem od razu u kilku panien :p http://kattisdolls.net/facesI/fcSummer03.htm To i nic dziwnego, że można się pogubić "You surf the way you wanna surf, I'll surf the way I wanna surf." z cudnego "Barbie: Life in the Dreamhouse" x3
-
Sardynka z Puszki
- Kontakt:
Aarjelin, no i dobrze, różnorodność jest wskazana. Im więcej Teresek, tym lepiej.
- Aarjelin
- Kontakt:
Sardynko, a i właśnie
więcej zdecydowanie lepiej
zresztą obawiam się, że jak już Lwica zauważyła, jest to w sumie nieuniknione
człowiek ledwo jakąś nabył już rozmyśla jak by tu upolować drugą
a tymczasem biedny portfel sobie cichaczem siedzi w kącie na karnym jeżyku i płacze 
Lwico, ano ta Fashion Show też urocza
zresztą z tego co wykopałam to ta moja blondyneczka jest jej prawie rówwnolatką bo z 2005
pewnie dlatego troszkę podobne oczka mają
(oj chyba w tych latach coś bardzo lubili dodawać w nazwie Fashion
).
A odpowiadając na zapytanie, to ta z dwoma kucykami :p ona w jakimś secie z komudką była "Fashion Fever Room: Dress Up Dresser + Fashion Fever Barbie Doll" czy cuś
https://i.pinimg.com/originals/13/2a/a7 ... bb1dfd.jpg
Lwico, ano ta Fashion Show też urocza
A odpowiadając na zapytanie, to ta z dwoma kucykami :p ona w jakimś secie z komudką była "Fashion Fever Room: Dress Up Dresser + Fashion Fever Barbie Doll" czy cuś
"You surf the way you wanna surf, I'll surf the way I wanna surf." z cudnego "Barbie: Life in the Dreamhouse" x3
-
Sardynka z Puszki
- Kontakt:
A juści, niestety, nie tyko Tereski mnożą się jak przez pączkowanie, inne lasencje z lalkowego świata robią to samo... a potem siedź i płacz... znaczy, płać 
- lwica
- Kontakt:
Ponieważ zostałam przez Sardynkę wywołana do tablicy,więc coś w temacie napiszę.
A więc droga Sardynko faktycznie wątek założyłam ja i ja wstawiłam zdjęcie MTM Neysy , Teresy , Bambi , Joyce czy jak jej tam było.
Ale wtedy właśnie wyszła pierwsza seria lalek MTM i szatynkę każdy brał za Teresę a ponieważ to był nowy mold to nikt jeszcze nie wiedział jak oficjalnie on się nazywa,ja również. Więc to był mój błąd wstawiając Neysę do wątku o Teresach a teraz po tak długim czasie edytować nie mogę.
Ale z tymi Teresami to różnie bywało.Bo nie tylko mold Teresa był dawany Teresie.Ale Teresa miała też mold Summer lub Steffie.
Aarjelin dziękuję w imieniu moim i Tereski.
Faktycznie wtedy to chyba jakaś moda była na Fashion.A Twoja Tereska śliczniutka jest.
no i blondynka co rzadko się zdarza.A włoski to możesz jedną ręką grzebieniem lub szczotką trzymać a drugą wrzątkiem polewać i ewentualnie to powtórzyć i przedziałek po kucykach powinien zniknąć.
Sprawdziłam i przetestowałam na swoich lalkach. 
Ale z tymi Teresami to różnie bywało.Bo nie tylko mold Teresa był dawany Teresie.Ale Teresa miała też mold Summer lub Steffie.
Aarjelin dziękuję w imieniu moim i Tereski.
-
Sardynka z Puszki
- Kontakt:
OK, i wszystko mimo całej swej zawiłości stało się proste jak fakt, że Teresy piękne są w całej ich różnorodności 
- reiha
- Kontakt:
Aarjelin, Sardynko, nawet mamy na forum głodny zdjęć i nowych zachwytów wątek dla Tereski-Summer link