Playline 2017

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Re: Playline 2017

Post autor: Miranda »

Tej w dżinsach? Na pewno ktoś kupil w Australii.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

arigato78 pisze:
Aarjelin pisze:Pink Flamingo, ależ te główki mogą im spokojnie ostawić, nie pogniewamy się :rotfl: a poważniej, chcę i już się doczekać nie mogę xD właśnie, ciekawe jakie dadzą im głowy :mysli: a w sumie jakie by nie dali i tak chcę, w razie czego się coś dokooptuje xD choć nie ukrywam, że wolałabym coś bardziej emocjonującego niż kolejną Ashę która skoro już miała swoją odsłonę MtM to teraz można dać innym panią zaszaleć ;p byle nie Millie AA xD
Pulchna Millie AA to byłby lekki hardcore :-) Ale... skoro Mattel tak bardzo ostatnimi czasy żongluje facemoldami, odcieniami skóry i kształtami, to wszystko jest możliwe :-) Może jakaś łysa, zezowata? Tak, żeby było inaczej...

Arigato przecież zezowata, to jest niemal każda z rzędu, a do łysej już jest przymiarka, jak na razie usztywnianej, ale kto, wie, kto wie, może zrobią ciałko Rasputia i dodatkowe operukowanie, tak jak było w filmie Norbit, big mama z niepowtarzalnym anturażem wymalowanym na pudełku oraz wychudzonego Kena na przekąskę.

Mi osobiście i tak szczerze, to brakuje większego zróżnicowania, bo poszli na łatwiznę, ciałko tall jest lekko wydłużone w pasie i z barkiem talii, petit, to taka nieco modyfikacja skipper, jedynie curvy jest zdecydowanie różne. No i do czego zmierzam, ano mogliby wydać ciałko z dużym biustem, zarysowaną talią, lekko szerszymi ramionami i wysadzistymi biodrami, taka mamuśka w wieku dojrzałym, miałabym dla Mother Gothel odpowiednie proporcje, lub można byłoby zrobić ooak Jessici Rabbit i to by było wow!

Awatar użytkownika
Pokrzyva
Kontakt:

Post autor: Pokrzyva »

Ja tam mam mniejsze wymagania, po prostu łaknę kolejnego wypustu nostalgic :( XD I takiej gorzkiej czekolady dla mojej Mbili...
Tu powinien być jakiś motywujący, głęboki tekst.

Awatar użytkownika
Aarjelin
Kontakt:

Post autor: Aarjelin »

Pokrzyva pisze:Ja tam mam mniejsze wymagania, po prostu łaknę kolejnego wypustu nostalgic :( XD I takiej gorzkiej czekolady dla mojej Mbili...
Dokładnie! :prosi: I jeszcze najlepiej normalnego Neutrala, takiego w odcieniu pierwszej Pink Top, bo do tych dzisiejszych pomarańczowych MtM nic mi nie pasuje :bezradny: mogą być Curvy, mogą zwykłe MtM, byle by się skintony zgadzały :beczy: to nie są jakieś awangardowe wymagania -_-"
"You surf the way you wanna surf, I'll surf the way I wanna surf." z cudnego "Barbie: Life in the Dreamhouse" x3

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

A ja chcę by zrobili inne Made to Move niż Curvy, nowy, nie-pomarańczowy wypust klasycznego ciałka? I tall i Petite w wersji ruchomej.
Widząc w ilu kolorach to ciałko się pojawi, potwierdza się, ze Mattel bardzo faworyzuje ciałko Curvy, oby nie zastąpił nim klasycznego, bo "to bardziej realistyczne".
Super, że dostaniemy te ciałka, ale trochę się boję (może bezpodstawnie) w jakim kierunku idzie Mattel.

A może, skoro będą w tylu kolorach, zastąpią standardowe, sztywne ciałka u Fashionistas?

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

ingrid pisze: Arigato przecież zezowata, to jest niemal każda z rzędu[...]
No fakt... zapomniałem o tym hehehe :rotfl: :P

Awatar użytkownika
Arima
Kontakt:

Post autor: Arima »

ingrid pisze:No i do czego zmierzam, ano mogliby wydać ciałko z dużym biustem, zarysowaną talią, lekko szerszymi ramionami i wysadzistymi biodrami, taka mamuśka w wieku dojrzałym, miałabym dla Mother Gothel odpowiednie proporcje, lub można byłoby zrobić ooak Jessici Rabbit i to by było wow!
O właśnie! Jessica Rabbit - jedna z moich ulubionych animowanych postaci. Tylko mógłby być problem z rękawiczkami. ^^

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Annorelka pisze:A ja chcę by zrobili inne Made to Move niż Curvy, nowy, nie-pomarańczowy wypust klasycznego ciałka? I tall i Petite w wersji ruchomej.
Widząc w ilu kolorach to ciałko się pojawi, potwierdza się, ze Mattel bardzo faworyzuje ciałko Curvy, oby nie zastąpił nim klasycznego, bo "to bardziej realistyczne".
Super, że dostaniemy te ciałka, ale trochę się boję (może bezpodstawnie) w jakim kierunku idzie Mattel.

A może, skoro będą w tylu kolorach, zastąpią standardowe, sztywne ciałka u Fashionistas?
Nie wiem dlaczego tak cię to ciało curvy przeraża. Prawie pod każdym wypustem nowych lalek/ciałek piszesz to samo, zupełnie jakby curvy mtm zwiastowało jakiś koniec. :D Nie ma się czym martwić, mattel potrzebował ogromu czasu na wypuszczenie normalnych mtm i nikt nie spodziewał się, że coś z tym pomysłem jeszcze zrobią, a tu nagle pojawiły się mtm curvy i to w nowym, bardzo ciemnym kolorze. To tylko kwestia czasu jak zobaczymy petitki i tall made to move. Pulchniejsze ciałka poszły na pierwszy ogień z nowych typów, bo najbardziej się różnią od standardowego i dużo osób pytało o ruchomą wersję. Tak więc, to nie kwestia faworyzowania przez firmę, a bardziej tego, że raz posłuchali głosu tłumu. ;)

Sama chętnie bym to zobaczyła, ale wydaje mi się, że jest to modyfikacja możliwa tylko przy lalkach kolekcjonerskich. W przypadku playline zrobiłby się potworny bałagan z ubrankami i innymi akcesoriami.

Awatar użytkownika
Pokrzyva
Kontakt:

A tych pulchnych mtm wcale nie ma aż tyle kolorów na razie, bo wg. zdjecia dostaniemy albo nostalgic, albo neutral, ale nie oba naraz.. ^^

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

EvilCupcake pisze:
Annorelka pisze:A ja chcę by zrobili inne Made to Move niż Curvy, nowy, nie-pomarańczowy wypust klasycznego ciałka? I tall i Petite w wersji ruchomej.

Nie wiem dlaczego tak cię to ciało curvy przeraża. Prawie pod każdym wypustem nowych lalek/ciałek piszesz to samo, zupełnie jakby curvy mtm zwiastowało jakiś koniec. :D Nie ma się czym martwić, mattel potrzebował ogromu czasu na wypuszczenie normalnych mtm i nikt nie spodziewał się, że coś z tym pomysłem jeszcze zrobią, a tu nagle pojawiły się mtm curvy i to w nowym, bardzo ciemnym kolorze. To tylko kwestia czasu jak zobaczymy petitki i tall made to move. Pulchniejsze ciałka poszły na pierwszy ogień z nowych typów, bo najbardziej się różnią od standardowego i dużo osób pytało o ruchomą wersję. Tak więc, to nie kwestia faworyzowania przez firmę, a bardziej tego, że raz posłuchali głosu tłumu. ;)

Sama chętnie bym to zobaczyła, ale wydaje mi się, że jest to modyfikacja możliwa tylko przy lalkach kolekcjonerskich. W przypadku playline zrobiłby się potworny bałagan z ubrankami i innymi akcesoriami.
Faktycznie się trochę zafiksowałam, przepraszam jeśli kogoś uraziłam. Nie uwzięłam się na ciałko Curvy, od momentu ogłoszenia, ze powstanie się do niego przekonałam coraz bardziej, ale to faworyzowanie go trochę mnie drażni. W jednym z poprzednich postów pisałam dlaczego. Przepraszam raz jeszcze za marudzenie i monotematyczność.

A co do innych proporcji (większy biust, wcięcie w talii), może nowy typ ciałka nazwany "retro", o proporcjach podobnych do starszych Barbie na ciałku tnt? To by było bardzo fajne i zadowoliłoby fanów, tak myślę...
I zgadzam się,z ę pod względem wyglądu i proporcji ciałko tall to trochę porażka.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Mogliby zrobić coś na deseń Dolly Parton, albo i ją, jako lalkę dając nowy typ ciałka. Teraz moda idzie na jakimś mega naturalizm ponoć, a ja się z tym nie do końca umiem zgodzić, bo ja się raczej nie mieszę w tych szablonowych obecnych normach, moja talia, jak i inne proporcję są widocznie nienaturalne. Ponoć są dźwięki, że nawet curvy Barbie jest zakłamana, bo przeciętna Brytyjka ma jeszcze bardziej rozwalcowane biodra i mniejszy biust. No, a my tutaj o dużych biustach spekulujemy, gdzie Barbie zarzucano już nienaturalny biust. No, ale ja mimo, że biustu akurat sama największego nie mam, to może lubię w lalkach, czy u aktorek właśnie taką figurę z taką linią biustu. Ja swoje proporcje odpukać lubię, ale gdybym machnęła sobie powiększenie biustu, to też bym nie miała nic przeciwko, tym bardziej taki zabieg u lalki, skoro są już wysokie bez talii, czy szersze w gabarytach, to mogłaby wyjść właśnie cycata i pupiata z pełnymi biodrami, a wąską talią i długimi nóżkami :hyhy:

A teraz tematycznie, pojawiły się nowe zapowiedzi playsetów i uważam, że o dziwo są dosyć udane, jakby nie zapeszając u Mattela podnosili się po jakiejś recesji, lub zwolnili beztalencie od pseudo w jego przypadku projektowania. Ogólnie playsety zróżnicowane, według mnie oryginalne i pomysłowe, lalek nie oceniam przy tym. Przynajmniej nie ma lodówki! W to miejsc pojawiła się jakaś idea artystyczna, czy zamiłowanie do nauki techniki.
Linku nie podaje, bo nie pamiętam, a zdjęcia są i taki oficjalne.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Kurczę, sentyment mnie ciśnie w stronę zestawu z malarką.

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Lalek chyba nie ma w zestawach. A mebelki ładne! :)

Tutaj są linki do zdjęć nowości an przyszły rok (oprócz fashionistas, które były wcześniej):
http://mattelken.blogspot.com.br/2017/1 ... 72018.html
http://mattelken.blogspot.com.br/2017/1 ... 18_12.html
http://mattelken.blogspot.com.br/2017/1 ... sters.html

Jak zwykle podobają mi się ubranka, ale wiem, ze będą strasznie drogie i strasznie trudno dostępne w Polsce. Chelsea byłyby naprawdę urocze, gdyby nie obowiązkowo moldowany/malowany top. Najbardziej podoba mis ię seria ze Skipper. Te mini figurki z pojazdami są okropne, widać, że mają kiepsko nadrukowane oczy, ręce nie odchylają się na bok, wszystkie mają tą samą buzię, fryzurki się powtarzają. Licze na to, ze i Stacie dostanie kumpelki, teraz tylko ona z sióstr została samotna.

Awatar użytkownika
Arima
Kontakt:

Post autor: Arima »

No nie wiem, może jestem zbyt wybredna, ale podoba mi się jedynie krzesełko malarki (no i to że ma ciałko mtm) oraz stroje z Hello Kitty.
Samą malarkę mogli dać z jakąś fajniejszą główką, a nie znów ta nudna blondi.

Awatar użytkownika
Pokrzyva
Kontakt:

Też się obawiam, że te zestawy będą bez lalki :(

ODPOWIEDZ