Barbusia kiedyś może zrobię kozaczki. Dopiero zaczynam przygodę z bucikami. Jeszcze nie mam dopracowanej techniki. Szukam odpowiednich materiałow. Moja ekoskóra jest za miękka i za gruba. Nie mogę znaleźć lakierowanej. Nie rozkminiłam jeszcze jak oryginalnie zaginają skórę przy czubku że nie jest pomarszczona. Nie potrafię zrobić pełnych pantofli, co dopiero wysokie kozaczki. Ale jest to jakies wyzwanie na wolne dni po świętach
Ręczne robótki Grażki :)
- Czarnab1
- Kontakt:
Re: Ręczne robótki Grażki :)
Arima dziękuję. Lepiej z nią nie zadzierać
Barbusia kiedyś może zrobię kozaczki. Dopiero zaczynam przygodę z bucikami. Jeszcze nie mam dopracowanej techniki. Szukam odpowiednich materiałow. Moja ekoskóra jest za miękka i za gruba. Nie mogę znaleźć lakierowanej. Nie rozkminiłam jeszcze jak oryginalnie zaginają skórę przy czubku że nie jest pomarszczona. Nie potrafię zrobić pełnych pantofli, co dopiero wysokie kozaczki. Ale jest to jakies wyzwanie na wolne dni po świętach
- Aarjelin
- Kontakt:
Szalejesz z tymi bucikami
no chyba, że Ci jakie skrzaty nocą pomagają ;D A te ostatnie niby jeszcze nie całkiem gotowe, ale i tak już widać, że panna Fabianka wygląda w nich zabójczo 
"You surf the way you wanna surf, I'll surf the way I wanna surf." z cudnego "Barbie: Life in the Dreamhouse" x3
- barbusia77
- Kontakt:
a próbowałaś podgrzewać,np suszarką do włosów? może by pomogło ? ( podgrzewanie stosuje się na meblach skórzanych)Czarnab1 pisze:Arima dziękuję. Lepiej z nią nie zadzierać![]()
Barbusia kiedyś może zrobię kozaczki. Dopiero zaczynam przygodę z bucikami. Jeszcze nie mam dopracowanej techniki.. Nie rozkminiłam jeszcze jak oryginalnie zaginają skórę przy czubku że nie jest pomarszczona.
<3
- Czarnab1
- Kontakt:
zadziała na skórę ekologiczną?
- BarbieDream
- Kontakt:
Świetne butki
z czego robisz podeszwy?
- barbusia77
- Kontakt:
jeśli nie jest "plastikowa" to pomoże ( nie wiem jak wygląda eko skóra) ze sztucznych skór kojarze tylko dermę,więc jak jak masz coś podobnego do dermy to nie pomoże wygrzewanie,bo moze stopić materiał.Czarnab1 pisze:zadziała na skórę ekologiczną?
<3
- Czarnab1
- Kontakt:
Tak to jest derma.
-- 21 gru 2017, o 15:58 --
Cieńsze podeszwy dla większych lalek dodatkowo wzmacniam żelem uv. Tak na wszelki wypadek.
-- 21 gru 2017, o 15:58 --
Dziękuję. Podeszwy robię z masy samoutwardzalnej Fimo. Daje radę, ale wolałabym coś w stylu modeliny, tylko nie wiem czy jest samoutwardzalna. Masa której używam, jest krucha, dlatego podeszwy są grubsze i trochę brudzi jak kreda. Czasami wierzchnia warstwa mięknie pod większą ilością kleju.BarbieDream pisze:Świetne butkiz czego robisz podeszwy?
Cieńsze podeszwy dla większych lalek dodatkowo wzmacniam żelem uv. Tak na wszelki wypadek.
- Czarnab1
- Kontakt:
Buciki skończone.

- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Rewelacja!
- Pink Flamingo
- Kontakt:
Świetne buty! Na stopy CI robi się je całkiem wygodnie
Ja w swoich butach też używam masy Fimo - utwardzasz ją w piekarniku? Ja swoją tak i wtedy nie powinna brudzić. Co prawda więcej trochę roboty z takim wypiekaniem, ale mam wrażenie, że podeszwa jest wtedy "pewniejsza".
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/doll_enthusiast/
- Czarnab1
- Kontakt:
Dziękuję.
Pink Flamingo tej masy nie utwardzam w piekarniku. Kupiłam modelinę, którą będe wypiekać. Szukam czegoś twardszego żeby robić cieńsze podeszwy. W sumie to twarda tektura by wystarczyła. Po kilku warstwach kleju robi się sztywna jak modelina i jest cieńsza
Pink Flamingo tej masy nie utwardzam w piekarniku. Kupiłam modelinę, którą będe wypiekać. Szukam czegoś twardszego żeby robić cieńsze podeszwy. W sumie to twarda tektura by wystarczyła. Po kilku warstwach kleju robi się sztywna jak modelina i jest cieńsza
- lwica
- Kontakt:
Buciki są śliczne,takie eleganckie i bardzo ładnie wykonane.
A i widać,że panny są z nich zadowolone. 
- Czarnab1
- Kontakt:
Dziękuję lwica.
Tym razem dla 16" lalek buty na koturnie.

Tym razem dla 16" lalek buty na koturnie.

- Stary_Zgred
- Kontakt:
Piękne. Wyglądają, jakby w ich wytworzenie były zaangażowane jakieś zmyślne i profesjonalne urządzenia do pracy ze skórą 

- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Dokładnie - rewelacyjne są!