Barbie lata 70-te i 80-te

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asiasta
Kontakt:

Re: Barbie lata 70-te i 80-te

Post autor: Asiasta »

Poprawiam się...
Malibu po reroocie, ponieważ jej włosy były bardzo mocno zniszczone. Nowy i niepowtarzalny wygląd Barbie zawdzięcza mojej siostrze Czarnab1.

Iwica to prawda Bopsy jest wyjątkowa. Bopsy jest jedną z pierwszych w kolekcji i nie zamieniłabym jej na żadną inną. :)

Awatar użytkownika
Łucja - Puca
Lokalizacja: Polska, Kujawsko-Pomorskie, Toruń / Kiedy indziej: Polska, Pomorskie, Sztum
Kontakt:

Post autor: Łucja - Puca »

[quote="Stary_Zgred"]Szczególnie rozczarowała mnie czarnoskóra Superstarka. Była strasznie nijaka.
Obrazek
Obrazek

Ona jest piękna! Od jakiegoś czasu mam na nią chcicę, tylko środków brak. :( Może byś sprzedała? 8)

-- 22 lip 2017, o 23:14 --

Właściwie to mam dwie pasujące do tematu lalki. The Malibu Beach Party Barbie z 1979 i Baywatch Teresę z 1984/1985. Zdjęcia Tereski zaraz pokażę, jednak Barbie jest teraz w Polsce, a ja w Szkocji i nie mam jej fotografii.
Tereska zwana ,,Tess" szuka chłopaka. Zainteresowani niech obejrzą jej profil na eBarbling :D : swatamy-lalki-t5374.html
Po przerwie wracam do blogowania: szycie-i-takie-tam-lalki.blogspot.com !

,,- Co to jest słoń?
- Rodzaj borsuka - wyjaśniła Babcia.
Nie dzięki przyznawaniu się do ignorancji od czterdziestu lat cieszyła się sławą znawczyni natury. ''
Terry Pratchett

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Żeby zdjęcia nie zaginęły w otchłani forum i zostały dla potomności ;) wrzucę swoje dwie panny,które uwielbiam. :serducho:

Barbie Fashion Play Cote d'Azur z 1987 roku.

Obrazek

Awatar użytkownika
Arima
Kontakt:

Post autor: Arima »

Cudne obie! :serducho:
Fashion play to bardzo zacna seria.

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Arima dziękuję ślicznie. :D
To prawda ładniutkie są chociaż ta w różowo-białej sukience nie ma swojego oryginalnego ciałka.Bo powinna mieć takie jak ta we fioletowej sukience.I różnią się jeszcze krajem produkcji a co za tym idzie włosami i delikatnie makijażem.Panna po lewej pochodzi z Filipin a panna po prawej z Chin.

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Uwazam ze w latach 70 tych i 80 tych Mattel wyprodukowal najladniejsze Barbioszki :zakochany: Wszystko zagralo: kazda lalka byla wyjatkowa,miala wlasny styl,przyciagala wzrok :] Wysoka jakosc ubranek,dodatkow a takze samych laleczek,dbalosc o szczegoly,nie bylo mowy o zle nadrukowanych oczach,braku uszu czy dwoch lewych stopach ;) Lalki nie mialy zeza (krzywopatrzu) albo miny zbitego psa :rolleyes:
<3

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Barbusia77 zgadzam się z Tobą całkowicie. :klaszcze: Barbie z lat 70-tych i 80-tych to moje ulubione i najpiękniejsze laleczki. A Twoja Supersize to też jest chyba z 1976 roku? To wrzucaj jej fotki,ona jest taka śliczna :serducho: ,więc trzeba ją światu pokazywać. ;)

Awatar użytkownika
Asiasta
Kontakt:

Piękne Barbie.
Kocham lalki z tego okresu. Dobrze wykonane, najbardziej podobały mi się ubranka i długie włosy :D. Szkoda, że Mattel postawił na niskobudżetowe lalki. Z drugiej strony konkurencja na rynku jest ogromna. W ostatnich latach pojawiło się sporo klonów lalek Barbie, sprzedawanych po bardzo niskich cenach. Gdyby Mattel utrzymał produkcję lalek Barbie na poziomie z lat 80 marka ta nie utrzymałaby się.
Pamiętam jak sama długo czekałam na swoją pierwszą Barbie. Wówczas nie było możliwości kupienia jej ot tak w sklepie za 30 zł, jak w przypadku współczesnych Fashionistek. Na Fashion Play Hostess Barbie (jedyną jaką miałam) czekałam na specjalną okazję. O ile dobrze pamiętam to był prezent od babci na komunię. Moje koleżanki również miały po jednej lalce Barbie i to nie wszystkie mogły sobie pozwolić na taki luksus.
Wyobraźcie sobie, że to gł. dzięki kolekcjonerom dzisiaj w naszych witrynach stoją "prawdziwe" lalki Barbie, dorobek Mattela.
Jeszcze 2 lata temu nie miałam pojęcia, że lalki Barbie można kolekcjonować Oo. Lalki z okresu mojego dzieciństwa uważałam za "wymarłe". Nie sądziłam, że znów będę mogła cieszyć się moją Hostessą. :serducho:

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Asiasta dziękuję ślicznie. :D
A wiesz,że ja miałam tak samo jak Ty.W dzieciństwie miałam tylko jedną oryginalną lalkę Barbie właśnie tą w różowo-białej sukience na zdjęciu wyżej.I ona była dostępna tylko w sklepie PEWEX za 6$ a to jak na tamte czasy to było sporo pieniędzy i nie każdy mógł sobie na taka lalkę pozwolić.A teraz jako osoba dorosła jak zaczęłam zbierać lalki Barbie to chciałam koniecznie znaleźć tą moją lalkę z dzieciństwa ale nawet nie wiedziałam jak jej szukać i jak ona się nazywa.Wiedziałam tylko jak wygląda i jakie ma ubranko.I kilka dobrych tygodni zajęło mi zidentyfikowanie jej nazwy a potem zaczęły się poszukiwania.I jak ją,znaczy tą buźkę zobaczyłam na aukcji to coś mnie tknęło i zaczęłam płakać i liczyć te jej rzęsy i sprawdzać dokładnie makijaż.Chyba nie mogłam uwierzyć sama w to,że ją znalazłam.Ale ona używana jest bardzo rzadko dostępna a ceny pudełkowej są bardzo wysokie i na taką na pewno mnie nie stać.Zresztą pewnie i tak bym ją z pudełka wyjęła,więc zapudełkowanej nie ma sensu kupować. ;)

Awatar użytkownika
Asiasta
Kontakt:

lwica dokładnie, moja też tylko w Pewexie była dostępna. I dziękuje mojej siostrze, że mi taką kupiła dwa lata temu. Co prawda to Fashion Play z 1983 r. ale buźkę ma tę samą i włosy. Ubrana w oryginalny strój od Fashion Play Hostess niczym nie różni się od mojej Barbie Hostessy :). Mało tego pamiętam nawet zapach włosów mojej Barbie i ta lalka pachnie dokładnie tak samo.
Moja ukochana Barbie Fashion Play od siostry jest pierwszą w kolekcji to od niej zaczęło się to cale lalkowe szaleństwo :D

Awatar użytkownika
Czarnab1
Kontakt:

Post autor: Czarnab1 »

Asiasta pisze:lwica dokładnie, moja też tylko w Pewexie była dostępna. I dziękuje mojej siostrze, że mi taką kupiła dwa lata temu. Co prawda to Fashion Play z 1983 r. ale buźkę ma tę samą i włosy. Ubrana w oryginalny strój od Fashion Play Hostess niczym nie różni się od mojej Barbie Hostessy :). Mało tego pamiętam nawet zapach włosów mojej Barbie i ta lalka pachnie dokładnie tak samo.
Moja ukochana Barbie Fashion Play od siostry jest pierwszą w kolekcji to od niej zaczęło się to cale lalkowe szaleństwo :D
Nie ma za co :*

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

lwica pisze:Barbusia77 zgadzam się z Tobą całkowicie. :klaszcze: Barbie z lat 70-tych i 80-tych to moje ulubione i najpiękniejsze laleczki. A Twoja Supersize to też jest chyba z 1976 roku? To wrzucaj jej fotki,ona jest taka śliczna :serducho: ,więc trzeba ją światu pokazywać. ;)
Tak,jest sliczna :zakochany: rok produkcji 1976/77 :)
Obrazek
z kazdym dniem piekniejsza :serducho:
Obrazek
Te doleczki w policzkach sa takie rozkoszne :lol: Brak kolorowego makijazu sprawia ze lalke mozna ubrac w dowolna kreacje i w kazdej bedzie wygladala pieknie,mlodzienczo,delikatnie :zakochany: Moja ubrana jest w swoje oryginalne ubranko. Szukam dla niej naszyjnika,ale chyba sama go zrobie :)
<3

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Przepiękna Supersize. :serducho: To jest właśnie to,co w starszych lalkach Barbie uwielbiam najbardziej.Lśniące saranowe włosy,subtelny makijaż,delikatność i dziewczęcość. :zakochany:

Barbie Superstar 1976
Obrazek

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

lwico Twoja superstarka jest cudna :slinka: wyglada jak miniaturka mojej SS ;) i stroj tak do niej pasuje :ok:
<3

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Barbusia77 dziękuję Ci kochana. :D Faktycznie są takie same,wersja maxi i wersja mini. ;)

ODPOWIEDZ