Playline 2018
- Pokrzyva
- Kontakt:
Re: Playline 2018
Ale jest ciemna, zawsze coś! Nareszcie, jeszcze tylko nostalgic i neutra ;___;
Tu powinien być jakiś motywujący, głęboki tekst.
- miumiu
- Kontakt:
A ta cena 190 zł to tylko z myslą o niecierpliwych, mam nadzieje, fajne ze jest tall ,szkoda ze nie ma petitki,
- Aarjelin
- Kontakt:
ano, również mam taką nadzieje xp choć ostatnio ceny MtM w ogóle iście wariują, rozpientość cenowa jak siatki w cyrkumiumiu pisze:A ta cena 190 zł to tylko z myslą o niecierpliwych, mam nadzieje, fajne ze jest tall ,szkoda ze nie ma petitki,
i też sądzę, że jak największe urozmaicanie jest dobre, Curvy
Do pełni szczęścia jeszcze mi skintonów Neutral i Nostalgic brak
"You surf the way you wanna surf, I'll surf the way I wanna surf." z cudnego "Barbie: Life in the Dreamhouse" x3
- reiha
- Kontakt:
Ona ma namalowany uśmiech na zamkniętych ustach, czy tylko tak wygląda na tym zdjęciu? Mimo to bardzo ładna, dajcie mi dziesięć 
- Aarjelin
- Kontakt:
reiha, mnie się wydaje, że ogólnie z makijażem ust MtM AA jest coś nie tak
w każdym razie buzia ok ale szminka do przemalowania xp
MtM-AA by Aarjelin, on Flickr
MtM-AA-Promo by Aarjelin, on Flickr
MtM-AA by Aarjelin, on Flickr
MtM-AA-Promo by Aarjelin, on Flickr "You surf the way you wanna surf, I'll surf the way I wanna surf." z cudnego "Barbie: Life in the Dreamhouse" x3
- barbusia77
- Kontakt:
http://allegro.pl/barbie-made-to-move-i ... ml#thumb/1 zanalazlam ja na Alledrogo,cena zwala z nog 
<3
- reiha
- Kontakt:
Aarjelin, dopiero na zdjęciach które wrzuciłaś widzę, że ona ma ZIELONE oczy
Przy tak ciemnej skórze nie powinna mieć brązowych?
Który to już raz 
W ogóle to doceniam nowe ubrania tej serii, przynajmniej będą nadawały się do ponownego użytku, bo te neonowe były tragiczne.
W ogóle to doceniam nowe ubrania tej serii, przynajmniej będą nadawały się do ponownego użytku, bo te neonowe były tragiczne.
- Aarjelin
- Kontakt:
reiha, oj tam zielone oczy, ot kolorowe kontakty ma dziewczyna ;p wiadomo, jak ćwiczyć wygibasy i stanie na rękach to koniecznie w ozdobnych szkłach kontaktowych ;p
Co do nowych MtM ubranek, to też uważam, że są urocze
takie spokojniejsze i będą się właśnie nadawać do różnego mieszania
Bardzo też miło, że znowu każda ma inny kolorystycznie komplecik, tym razem nawet z różnymi getrami
ps: chyba akurat ten zestaw AA najlepiej mi się podoba :3
Co do nowych MtM ubranek, to też uważam, że są urocze
"You surf the way you wanna surf, I'll surf the way I wanna surf." z cudnego "Barbie: Life in the Dreamhouse" x3
- Nagualini
- Kontakt:
Nie no, zdarzają się przecież. I zielone, i nawet niebieskie. Ciemnoskórzy bywają też naturalnie rudzi i piegowaci, tak że tenreiha pisze:Aarjelin, dopiero na zdjęciach które wrzuciłaś widzę, że ona ma ZIELONE oczyPrzy tak ciemnej skórze nie powinna mieć brązowych?
Który to już raz
![]()
- arigato78
- Kontakt:
No jakoś BARDZO nie wtopił... Ale zauważ, że w ciągu ostatnich 3 lat nagminna jest produkcja ciemnoskórych lalek z chamsko zielonymi oczami. Żeby mieć w kolekcji ciemnoskórą Mbili z brązowymi oczami musiałem sięgnąć po niską kucharkę z linii "kariera Barbie". Dzięki Bogu, że nie miała jako akcesorium jakiejś tacy albo czegoś w tym stylu, bo kosztowałaby w okolicach 100 zeta...Nagualini pisze:Nie no, zdarzają się przecież. I zielone, i nawet niebieskie. Ciemnoskórzy bywają też naturalnie rudzi i piegowaci, tak że tenreiha pisze:Aarjelin, dopiero na zdjęciach które wrzuciłaś widzę, że ona ma ZIELONE oczyPrzy tak ciemnej skórze nie powinna mieć brązowych?
Który to już raz
![]()
. Tu akurat Mattel jakoś bardzo nie wtopił. Gorzej faktycznie z tymi ustami.
- Czarnab1
- Kontakt:
Z obecnych lalek Mattel najbardziej udane są MtM. Oceniam pod kątem pomysłu, zabawy i jakości wykonania ciałek. Główki są nudne jak u fashionistas. To udany projekt Mattela, doceniony również wśród dorosłych kolekcjonerów (chodzi o zamianę ciałek). Na razie mam tylko jedną i zastanawiam się nad kupnem kolejnych. Wszystkie raczej trafią do repaintu.
Jestem w stanie zapłacić 70-60 zł za sztukę. Nowa AA spodobała mi się i raczej na nią zapoluję. Zaczekam aż stanieje.
Jestem w stanie zapłacić 70-60 zł za sztukę. Nowa AA spodobała mi się i raczej na nią zapoluję. Zaczekam aż stanieje.
- Arima
- Kontakt:
Prawda, czarnulka jest niczego sobie, ale usta do przemalowania.
Naprawdę nie rozumiem idei malowania zębów na zamkniętych ustach.
Naprawdę nie rozumiem idei malowania zębów na zamkniętych ustach.
- Asiasta
- Kontakt:
No całkiem ładna. To co mi się nie podoba u współczesnych lalek AA od Mattel to właśnie malowanie ust. Dużo lalek AA ma fioletowe usta, okropność!!!!
Ta mtm ma zaś za jasne usta.
Ta mtm ma zaś za jasne usta.
- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
Z tym, że lalek jest za dużo zgadzam się całkowicie. Podobało mi się w 2017 roku kilka, ale w końcu kupiłam tyko jedną.Czarnab1 pisze:Normalnie brak gustu. Robią ich za dużo i chyba pomysłów im brakuje. Powini robić ich mniej w lepszej jakości, jak lalki w latach 80 i 90.
A tu się nie zgodzę. Czy naprawdę lalka musi mieć z góry określoną rolę? Dla mnie to jest akurat fajne, że z taką lalką mogę zrobić, co mi się podoba, bo ogranicza mnie tylko moja wyobraźnia. W co się nimi bawić? We wszystko! Taka lalka z "no name życiem" może być i aktorką, i tancerką, i policjantką, itp. Wyobraźnia górą.Czarnab1 pisze:Są tak naprawdę nikim, nie mają zawodu, nie wiadomo po co są, w co się nimi bawić? Mogą się szybko znudzić dzieciom.
- arigato78
- Kontakt:
Dobry wieczór. Jestem typowym narzekającym Polaczkiem ;-)
Te różowe usta u lalek o bardzo ciemnej karnacji wyglądają wręcz śmiesznie i nawet ciemnoskórzy jutjuberzy z kręgu lalkowego zastanawiają się o "co chodzi"?
Na kanale "Sunny and Lola" (https://www.youtube.com/watch?v=-zPv8pOmCZc&t=624s) jest już recenzja Fashionistas nr 90 o rzekomo najciemniejszym odcieniu skóry wśród fashionistek. Lalka ładna (bo ma buziaka J'Lo, ładny malunek twarzy i fajną kieckę przełamującą koloryt skóry), ale według mnie wspomniany właśnie kolor skóry nie pasuje w ogóle do twarzy lalki. Ten facemold kolorystycznie powinien się zatrzymać na poziomie J'Lo, ewentualnie na poziomie ciut ciemniejszym. Ale robić na bazie tego odlewu twarzy aż tak ciemnoskórą lalkę playline to jest nawet wbrew naturze (tak samo jak albinoski z moldem Nikki). Dzieciom jest wszystko jedno, ale z nas - świadomych konsumentów Mattel robi sobie jaja w biały dzień. Jest różnorodność, kilkadziesiąt odcieni włosów, kilkanaście odcieni skóry, 4 typy sylwetki... Ale co z tego, skoro część lalek wygląda komicznie w takim zestawieniu??? To są takie losowe twory... Żeby ich ceny przynajmniej były sensowne za sztywne pozy i ciuchy zrobione na odpiernicz. I dlaczego niektóre lalki (a podobają mi się 3) są dostępne w zestawach z dwoma dodatkowymi ciuchami, co zwiększa ich wartość conajmniej dwukrotnie? WTF! To jest chore. Amen.
P.S. A dopasuj sobie teraz, durny posiadaczu Barbie Fashionistas, do ulubionej lalki ciałko Made To Move. Hahahahahahaha. Amen.
Te różowe usta u lalek o bardzo ciemnej karnacji wyglądają wręcz śmiesznie i nawet ciemnoskórzy jutjuberzy z kręgu lalkowego zastanawiają się o "co chodzi"?
Na kanale "Sunny and Lola" (https://www.youtube.com/watch?v=-zPv8pOmCZc&t=624s) jest już recenzja Fashionistas nr 90 o rzekomo najciemniejszym odcieniu skóry wśród fashionistek. Lalka ładna (bo ma buziaka J'Lo, ładny malunek twarzy i fajną kieckę przełamującą koloryt skóry), ale według mnie wspomniany właśnie kolor skóry nie pasuje w ogóle do twarzy lalki. Ten facemold kolorystycznie powinien się zatrzymać na poziomie J'Lo, ewentualnie na poziomie ciut ciemniejszym. Ale robić na bazie tego odlewu twarzy aż tak ciemnoskórą lalkę playline to jest nawet wbrew naturze (tak samo jak albinoski z moldem Nikki). Dzieciom jest wszystko jedno, ale z nas - świadomych konsumentów Mattel robi sobie jaja w biały dzień. Jest różnorodność, kilkadziesiąt odcieni włosów, kilkanaście odcieni skóry, 4 typy sylwetki... Ale co z tego, skoro część lalek wygląda komicznie w takim zestawieniu??? To są takie losowe twory... Żeby ich ceny przynajmniej były sensowne za sztywne pozy i ciuchy zrobione na odpiernicz. I dlaczego niektóre lalki (a podobają mi się 3) są dostępne w zestawach z dwoma dodatkowymi ciuchami, co zwiększa ich wartość conajmniej dwukrotnie? WTF! To jest chore. Amen.
P.S. A dopasuj sobie teraz, durny posiadaczu Barbie Fashionistas, do ulubionej lalki ciałko Made To Move. Hahahahahahaha. Amen.