Z cyklu "zwariowałam, znów kupiłam lalkę"

Luźne rozmowy o lalkach
Awatar użytkownika
sandrinka
Kontakt:

Re: Z cyklu "zwariowałam, znów kupiłam lalkę"

Post autor: sandrinka »

Poszłam do sklepu za bucikami, a tam:
Obrazek
Nie miałam serca jej tam zostawić. Po rozpakowaniu odkryłam, że kostki jej latają jak prawy łokieć Moni, więc dostała nowe buty (czarne kozaczki z zestawu butów od Mattela, które uważam za niewypał, bo dziwnie leżą z tyłu, ale u niej każde tak leżą) i przy okazji ładniejsze ciuchy. Niby ładnemu we wszystkim ładnie, no ale wiecie, lalka to lalka - ma być śliczna i basta :hyhy:

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Aaaa nie chciałabyś może odsprzedać tych adidasów :zawstydzony: ???
<3

Awatar użytkownika
sandrinka
Kontakt:

Właśnie tak mi się coś kojarzyło, że ktoś tych korków szukał. Tylko nie pamiętałam kto xD
Lilce się raczej nie przydadzą, więc nawet myślałam, że po nowym roku puszczę je w świat.

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

To ja poproszę o cenę i dane do przelewu na PW :>
<3

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

I znowu kupiłam barbioszkę z lat 80 tych :blush:
<3

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

zakochałam się w jej słodkiej buzi i taaadaaam.... kupiłam :bezradny: Obrazekfashion play by anaconda1977, on Flickr
<3

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Czy można kupić barbioszke tylko dla biżuterii?? Można :rotfl: Moja supersize zyskała komplet biżuterii :zawstydzony:
<3

Awatar użytkownika
Dia
Kontakt:

Post autor: Dia »

Zgadnijcie kto po wielu, wielu latach w końcu spełnił swoje marzenie kupienia pierwszej Dal! :szampan:
W dodatku Hinaichigo, na którą od lat polowałam!
W dodatku za zawrotne 215 zł!
:party:

Awatar użytkownika
sandrinka
Kontakt:

Moja pierwsza curvy
Nie planowałam jej, ale w sklepie zawołała do mnie "mamo" i nie umiałam jej tam zostawić xD

Awatar użytkownika
Soihime
Kontakt:

Post autor: Soihime »

Mam ją :D. Osobiście bardzo lubię MTM curvy :D. Mam też Tall MTM. Niech no tylko wyprodukują MTM petite.

Awatar użytkownika
sandrinka
Kontakt:

Na tall, byłam kiedyś bardzo nakręcona. Do czasu aż ją sobie w sklepie obejrzałam i stwierdziłam, że jej buzia mi się nie podoba. Choć kto wie, co to będzie za jakiś czas. Tancerka też mi się kiedyś nie podobała z twarzy, a dzisiaj poszłam z nią do kasy, choć do sklepu przyszłam po tą rudą curvy w stroju do jogi (niestety wszystkie trzy jakie były w sklepie miały ten sam defekt) albo tą z kokiem (nie było), za to wzrok cały czas uciekał do czerwonowłosej, choć stała na samej górze :rotfl:
Wersję petite też bym chciała. Ciekawe czy podczas ustawiania jej do zdjęć, będę mieć takie WTF jak przy curvy.

Awatar użytkownika
Soihime
Kontakt:

Główkę zawsze można zmienić :D. Ja to patrzę tylko na ciałko :D. Większość moich lalek to hybrydy.

Awatar użytkownika
sandrinka
Kontakt:

Niby można, ale ja nie umiem i się boję, że przypadkiem oderwę tego bolca co jest na końcu szyi i popsuję ciałko. Za dzieciaka to przeszczepiałam lalkom głowy, ale wtedy miałam same kloniki z szyjami zakończonymi kulką, więc to była prościzna, ciężko było cokolwiek zepsuć, najwyżej kolorem nie pasowały :rotfl:
Wtedy o to nie dbałam, ale teraz bardzo i w tej chwili nie pamiętam jak to dokładnie jest z wysokim ciałkiem mtm, ale wiem, że nie każde ma swój odpowiednik kolorystyczny wśród np. fashionistek, więc nie każdemu można główkę podmienić :lol:
A tancereczka dostała ode mnie korale, że by była jeszcze bardziej podobna do postaci po której dostała imię xD

Awatar użytkownika
Soihime
Kontakt:

Może kiedyś się skusisz? Wystarczy do wrzątku wrzucić lalkę (tak głową w dół do szklanki czy garka) poczekać chwilę i powoli zdjąć. :)

Fakt trzeba dobierać pod względem koloru ciałka, ale jest tyle do wyboru, że zawsze coś się znajdzie :)

Awatar użytkownika
sandrinka
Kontakt:

Może kiedyś, jak mi wpadnie w ręce jakiś trupek na którym mogłabym poćwiczyć i do którego nie byłabym w żaden sposób przywiązana, że by mi nie było żal, gdybym go jednak popsuła. Bo gdybym mtm popsuła, to chyba beczałabym jak małe dziecko. Bardzo się przywiązuję do swoich laleczek (jak do wszystkiego, co kupuję za swoje), więc najzwyczajniej było by mi szkoda i była bym zła na siebie, że znowu sobie coś popsułam.

Zablokowany