sprzedaż gołych lalek

Luźne rozmowy o lalkach
Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Re: sprzedaż gołych lalek

Post autor: Mangalarga »

Tak, o ile się orientuję były chyba trzy Barbie RBD, mi najbardziej podobała się Lupita. Ale obecnie mi już przeszło na jej punkcie ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Post autor: astridnat »

Mangalarga pisze:Tak, o ile się orientuję były chyba trzy Barbie RBD, mi najbardziej podobała się Lupita. Ale obecnie mi już przeszło na jej punkcie ;)
Patrzyłam na FLTE i sama Lupita 170 zł a w zestawie z Giovanim 150;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

Lalki sprzedaje się w kawałkach z 2 przyczyn:
1) komuś podoba się odpowiednio albo tylko lalka albo tylko ubranko,
2) ktoś ma na względzie tylko i wyłącznie aspekt zarobkowy.

Pierwszy przypadek jest bardzo pożyteczny, ja też mam często ochotę tylko na ubranko lub na lalkę, nie mam ochoty kupować całości - bo jest za drogo i nawet nie chce mi się potem sprzedawać pozostałości.

Drugi przypadek mnie nie rusza bo tak jest w każdym hobby*. Jak ktoś chce całość to ruszy mózgiem i kupi taniej komplet. Problem pojawia się tylko gdy trzeba lalkę kompletować po kawałku bo nikt całości nie sprzedaje, ale takie rzeczy to gdy lalka wyszła już z normalnej dystrybucji. Zresztą i tu można czasem taniej złożyć komplecik z kawałków choć NRFB to to nie będzie ;)

*np. kupuje się zestawy Lego Star Wars tylko po to, żeby sprzedać figurki, reszta klocków zostaje nam za darmo ;)

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Post autor: Manhamana »

Ja mam podejście do tematu takie- kupuje rozparcelowane tanio i świadomie to OK- mam kilka sztuk tak kupionych dla samej lalki. Jeżeli kupuję okaz "kolekcjonerski/limitowany" to ma mieć wszystkie dodatki bo w końcu za to płacę.

Natomiast denerwuje mnie, jak ktoś wciska "kolekcjonerski vel limitowany" model w kawałkach- goła lalka osobno, dodatki osobno, ciuchy osobno - dla mnie lalka "kolekcjonerska/limitowana" stanowi całość- lalka, ciuchy, dodatki ewentualnie certyfikat i pudło. Bo już i takie kwiatki widziałam- lalki obdarte z ciuchów , niewiele tańsze niż całosć.
Lalka taka wg mnie traci- to co pisała Porcelina- wielokrotnie strój lalki decyduje o wyjątkowości danego modelu - To tak jakby ktoś sprzedawał gołą Barbie Inspired by Gustaw Klimt, gdzie lalka bez kiecki ewidentnie traci, czy rozebraną Cher.
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

Awatar użytkownika
Aida
Kontakt:

Post autor: Aida »

Zgadzam się z powyższym. Nie miałabym oporów kupić gołej np. Basics ale nie wyobrażam sobie kupić rozebranej Hope Diamont czy innej gdzie strój jest integralny z lalką.

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

wielu jest na allegro takich sprzedawców... pisali ze lalka kolekcjonerska, taka też była, ale rozebrana do gołej d** za przeproszeniem... i co mi po tym skoro to lalka kolekcjonerska skoro straciła swoją wartość a płacę tyle ile dałbym za nówkę w pudle? A ciuch obok na aukcji za 2 razy tyle... Robią wiochę i szczycą się że z USA czy za granicy....

Awatar użytkownika
miumiu
Kontakt:

Post autor: miumiu »

ja się dziwię ze samych pudełek nie sprzedają:))) choć pewnie sprzedają
wszystsko co" kolekcjonerskie" ma pewną wartość

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Sprzedają! Kiedyś na allegro była aukcja pudelka po monsterce :rotfl: :rotfl: :rotfl: Nikt nie kupił, naprawdę nie rozumiem dlaczego, taka okazja.

Awatar użytkownika
miumiu
Kontakt:

Post autor: miumiu »

:)) pudełka po lalkach jak wino:)))

ODPOWIEDZ