sprzedaż gołych lalek
- Mangalarga
- Kontakt:
Re: sprzedaż gołych lalek
Tak, o ile się orientuję były chyba trzy Barbie RBD, mi najbardziej podobała się Lupita. Ale obecnie mi już przeszło na jej punkcie 
- astridnat
- Kontakt:
Patrzyłam na FLTE i sama Lupita 170 zł a w zestawie z Giovanim 150;)Mangalarga pisze:Tak, o ile się orientuję były chyba trzy Barbie RBD, mi najbardziej podobała się Lupita. Ale obecnie mi już przeszło na jej punkcie
- Leela
- Kontakt:
Lalki sprzedaje się w kawałkach z 2 przyczyn:
1) komuś podoba się odpowiednio albo tylko lalka albo tylko ubranko,
2) ktoś ma na względzie tylko i wyłącznie aspekt zarobkowy.
Pierwszy przypadek jest bardzo pożyteczny, ja też mam często ochotę tylko na ubranko lub na lalkę, nie mam ochoty kupować całości - bo jest za drogo i nawet nie chce mi się potem sprzedawać pozostałości.
Drugi przypadek mnie nie rusza bo tak jest w każdym hobby*. Jak ktoś chce całość to ruszy mózgiem i kupi taniej komplet. Problem pojawia się tylko gdy trzeba lalkę kompletować po kawałku bo nikt całości nie sprzedaje, ale takie rzeczy to gdy lalka wyszła już z normalnej dystrybucji. Zresztą i tu można czasem taniej złożyć komplecik z kawałków choć NRFB to to nie będzie
*np. kupuje się zestawy Lego Star Wars tylko po to, żeby sprzedać figurki, reszta klocków zostaje nam za darmo
1) komuś podoba się odpowiednio albo tylko lalka albo tylko ubranko,
2) ktoś ma na względzie tylko i wyłącznie aspekt zarobkowy.
Pierwszy przypadek jest bardzo pożyteczny, ja też mam często ochotę tylko na ubranko lub na lalkę, nie mam ochoty kupować całości - bo jest za drogo i nawet nie chce mi się potem sprzedawać pozostałości.
Drugi przypadek mnie nie rusza bo tak jest w każdym hobby*. Jak ktoś chce całość to ruszy mózgiem i kupi taniej komplet. Problem pojawia się tylko gdy trzeba lalkę kompletować po kawałku bo nikt całości nie sprzedaje, ale takie rzeczy to gdy lalka wyszła już z normalnej dystrybucji. Zresztą i tu można czasem taniej złożyć komplecik z kawałków choć NRFB to to nie będzie
*np. kupuje się zestawy Lego Star Wars tylko po to, żeby sprzedać figurki, reszta klocków zostaje nam za darmo
- Manhamana
- Kontakt:
Ja mam podejście do tematu takie- kupuje rozparcelowane tanio i świadomie to OK- mam kilka sztuk tak kupionych dla samej lalki. Jeżeli kupuję okaz "kolekcjonerski/limitowany" to ma mieć wszystkie dodatki bo w końcu za to płacę.
Natomiast denerwuje mnie, jak ktoś wciska "kolekcjonerski vel limitowany" model w kawałkach- goła lalka osobno, dodatki osobno, ciuchy osobno - dla mnie lalka "kolekcjonerska/limitowana" stanowi całość- lalka, ciuchy, dodatki ewentualnie certyfikat i pudło. Bo już i takie kwiatki widziałam- lalki obdarte z ciuchów , niewiele tańsze niż całosć.
Lalka taka wg mnie traci- to co pisała Porcelina- wielokrotnie strój lalki decyduje o wyjątkowości danego modelu - To tak jakby ktoś sprzedawał gołą Barbie Inspired by Gustaw Klimt, gdzie lalka bez kiecki ewidentnie traci, czy rozebraną Cher.
Natomiast denerwuje mnie, jak ktoś wciska "kolekcjonerski vel limitowany" model w kawałkach- goła lalka osobno, dodatki osobno, ciuchy osobno - dla mnie lalka "kolekcjonerska/limitowana" stanowi całość- lalka, ciuchy, dodatki ewentualnie certyfikat i pudło. Bo już i takie kwiatki widziałam- lalki obdarte z ciuchów , niewiele tańsze niż całosć.
Lalka taka wg mnie traci- to co pisała Porcelina- wielokrotnie strój lalki decyduje o wyjątkowości danego modelu - To tak jakby ktoś sprzedawał gołą Barbie Inspired by Gustaw Klimt, gdzie lalka bez kiecki ewidentnie traci, czy rozebraną Cher.
- Aida
- Kontakt:
Zgadzam się z powyższym. Nie miałabym oporów kupić gołej np. Basics ale nie wyobrażam sobie kupić rozebranej Hope Diamont czy innej gdzie strój jest integralny z lalką.
- dollbby
- Kontakt:
wielu jest na allegro takich sprzedawców... pisali ze lalka kolekcjonerska, taka też była, ale rozebrana do gołej d** za przeproszeniem... i co mi po tym skoro to lalka kolekcjonerska skoro straciła swoją wartość a płacę tyle ile dałbym za nówkę w pudle? A ciuch obok na aukcji za 2 razy tyle... Robią wiochę i szczycą się że z USA czy za granicy....
- miumiu
- Kontakt:
ja się dziwię ze samych pudełek nie sprzedają:))) choć pewnie sprzedają
wszystsko co" kolekcjonerskie" ma pewną wartość
wszystsko co" kolekcjonerskie" ma pewną wartość
- reiha
- Kontakt:
Sprzedają! Kiedyś na allegro była aukcja pudelka po monsterce
Nikt nie kupił, naprawdę nie rozumiem dlaczego, taka okazja.
- miumiu
- Kontakt: