OOAK - projekt "Ruda"

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

OOAK - projekt "Ruda"

Post autor: Mangalarga »

Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie stworzenie lalki na podstawie postaci, którą wymyśliłam już jakiś czas temu. No i mam problem jaką lalkę przerobić. Dlatego liczę na to, że mi trochę pomożecie :]
Będę w tym wątku na bieżąco informować o postępach tego "projektu" :)

Mam już właściwie wszystko obmyślone, łącznie z imieniem (ale wyjawię je jak lalka będzie skończona ;) ). Na dniach zrobię jakiś szkic ilustrujący mniej więcej moje wyobrażenie o niej. Na razie wymienię tylko moje wymagania.
- docelowo będzie miała długie, proste, rude włosy (na pewno zrobię reroot, więc wyjściowy kolor włosów lalki nie ma znaczenia), najlepiej, żeby przedziałek był z boku;
- karnacja ma być jasna, a jeszcze lepiej blada - na pewno ma być jaśniejsza niż standardowa Fashionistka;
- marzy mi się na ciałku pivotal - ma być "długa" i bardzo szczupła;
- chcę, żeby wyglądała na 18-25 lat;
- oczy będą zielone, niebieskie, albo będzie miała heterochromię (jedno oko zielone, drugie niebieskie) - jeszcze nie zdecydowałam, ale na pewno nie obejdzie się bez repaintu;

Pierwotnie chciałam wykorzystać łepetynkę nowej Skipper na fashionistkowym ciałku:
Obrazek
Doszłam jednak do wniosku, że chcę, żeby miała jaśniejszą karnację, nawet kosztem fajnej buźki.
Zastanawiam się nad moldem Aphrodite, ma dość młodzieńczy wygląd, ale z drugiej strony mam już dwie lalki o tej twarzy i chciałabym większą różnorodność... A może Becky/Teen Skipper? Ale nie wiem, czy będzie jakaś odpowiednio jasna.
Jakieś propozycje? :prosi:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Re: OOAK - projekt "Ruda"

BarbieDream, chyba nie ten link, bo wyskakuje mi Raquelle ;)

Też o niej myślałam, ale nie wiem która lalka o tym moldzie ma dostatecznie jasną karnację, no i nie jest koszmarnie droga.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

No właśnie ta konkretna jest za ciemna.
Znalazłam bladą lalkę o tym moldzie, Velmę ze Scooby-Doo - niestety, jej cena jest zdecydowanie za wysoka :/

Chyba zostanę przy Aphrodite, jest dostępna w jasnych karnacjach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

O właśnie, zapomniałam o niej! Niestety, nie widziałam jeszcze fotek niekatalogowych. Jeśli będzie odpowiednio jasna, to może jej poszukam. A teraz lecę na eBay szukać fotek, może już będą :D

EDIT: Znalazłam jakieś fotki, nie wydaje się być za ciemna, ale poczekam na jakieś lepsze fotki.
Obrazek

ajatoco

Post autor: ajatoco »

A co powiedziałabyś na Delancey z Akademii Księżniczek?
Ma jasną cerę, przedziałek na boku i nawet rudawe włosy.

http://www.amazon.de/V8703-Barbie-Princ ... =8-5-spell

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Niestety, nie podoba mi się ten mold.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Jeśli bladość jest dla ciebie najważniejsza, to któraś ze zmierzchowych panien by się nadała. Ale tu pojawia się niestety problem z ceną :no:
Obrazek

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

Grażyna pisze:Jeśli bladość jest dla ciebie najważniejsza, to któraś ze zmierzchowych panien by się nadała. Ale tu pojawia się niestety problem z ceną :no:
I z ciałem - aż tak jasnego ciałka pivotal chyba nie ma...

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Tylko zmierzchowe panny mają z kolei za bladą cerę, nawet najjaśniejsze ciałko pivotal jest dla nich za ciemne :|

Muszę jeszcze raz przemyśleć koncepcję tej lalki, może znajdę inną twarz, która się dla niej nada. Szkoda, że nowa Skipper jest taka ciemna, byłaby idealna :/
W każdym razie dzięki za propozycje!
Obrazek

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Bo to ruchome ma być? Ups, nie doczytałam :pudło:
DisneyStore ma parę zginaczkowych bladych księżniczek - Meridę, Kopciuszka i Śnieżkę, ale tu headmoldy są chyba zbyt charakterystyczne, by można było coś z nich zrobić...
Obrazek

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

A Azura?
Obrazek
Ona może wygląda, że ma zwykłą karnację, ale uwierz, jest naprawdę blada. Nawet nie wiem, czy ciałko Raquelle by jej pasowało, ale livkowe od Hayden na pewno. (Livki mają 3 lub 4 odcienie ciałek)
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Zablokowany