Ktoś już robił takie eksperymenty? Proszę o porady
Kolczyki/piercing
- Grażyna
- Kontakt:
Kolczyki/piercing
Postanowiłam zrobić piercing jednej z Monsterek. I teraz pytanie - jak się do tego zabrać? Czy może raczej czym? Chciałabym uniknąć przebarwień, więc zwykła szpilka chyba odpada? Czy stal chirurgiczna, stosowana do ludzkiego piercingu, odbarwi mi lalkę?

-
ajatoco
Re: Kolczyki/piercing
Zanim "okaleczysz" lalkę wypróbuj może naklejki na paznokcie(są perełki, jakieś diamenciki i inne badziewie), gdzieś już w jakimś temacie chyba ta rada się pojawiła.
Swoją droga ciekawa jestem jaki rodzaj piercingu chcesz jej zafundować...
- Leela
- Kontakt:
Niby zwykła szpilka to zły pomysł, ale mam lalkę z zainstalowanym szpilkowym piercingiem od ładnych kilku lat i nic jej nie jest
(ma kolczyki w nosie i brwi). Stal chirurgiczna brzmi ciekawie, może faktycznie by nie zzieleniała, ale czy znajdziesz coś wystarczająco malutkiego? Szpilki na mojej lalce też są za duże, ale w przypadku lalki z większą głową mogą wyglądać dobrze. Zawsze jest jeszcze tytan, imho to już nie powinno ruszyć lalki.
- Grażyna
- Kontakt:
Nic ekstremalnego - kolczyk w nosie i w brodzieajatoco pisze:Zanim "okaleczysz" lalkę wypróbuj może naklejki na paznokcie(są perełki, jakieś diamenciki i inne badziewie), gdzieś już w jakimś temacie chyba ta rada się pojawiła.
Jak pamiętam, to wszystkie moje lalki z dzieciństwa były okolczykowane ozdobnymi szpilkami mamyLeela pisze:Niby zwykła szpilka to zły pomysł, ale mam lalkę z zainstalowanym szpilkowym piercingiem od ładnych kilku lat i nic jej nie jest(ma kolczyki w nosie i brwi). Stal chirurgiczna brzmi ciekawie, może faktycznie by nie zzieleniała, ale czy znajdziesz coś wystarczająco malutkiego? Szpilki na mojej lalce też są za duże, ale w przypadku lalki z większą głową mogą wyglądać dobrze. Zawsze jest jeszcze tytan, imho to już nie powinno ruszyć lalki.
No i jak zwylke pozostaje kwestia skali - gdzie bym mogła znaleźć coś tak malutkiego z tytanu?

- Mangalarga
- Kontakt:
Może kolczyki do nosa, takie maleńkie kuleczki? Nie znam się na takich za bardzo, ale może robią takie również z tytanu.Grażyna pisze:No i jak zwylke pozostaje kwestia skali - gdzie bym mogła znaleźć coś tak malutkiego z tytanu?
- Leela
- Kontakt:
Co mi przypomniało, że faktycznie, nie dość że wszystkie moje lalki miały kolczyki ze szpilek to nawet jeszcze częściej nosiły pineski w uszachGrażyna pisze:Jak pamiętam, to wszystkie moje lalki z dzieciństwa były okolczykowane ozdobnymi szpilkami mamy
Po szybkim przeglądzie piercingów ludzkich widzę, że praktycznie wszystkie tytanowe pręty mają 1,6mm, ale z innych materiałów można znaleźć 1,2mm, 1mm (a czasem nawet 0,8mm) co na Monsterkach nie powinno źle wyglądać. Kwestia dopasowania rozmiaru kulki. Z tytanu nic małego nie będzie ale są kolczyki ze stali chirurgicznej o grubości 1mm z kulkami 2,5mm lub dyskami/ozdóbkami od 2,3mm (ja osobiście najbardziej lubię płaskie).
I tak sobie myślę, że jest Bioplast, od tego nic lalkom nie powinno się stać nawet podczas długoletniego zakolczykowania, sam w sobie brzydki ale kulki możesz dać metalowe (Bioplast jest tańszy od tytanu ale droższy od stali).
- astridnat
- Kontakt:
Czy ktoś wie jak skutecznie, usunąć kolczyki Fashionistas Wild? Próbowałam je po prostu wyjąć ale nijak nie idzie nawet kombinerkami. Czy ktoś wie jak są zamocowane?
- Pat
- Kontakt:
Nie wiem jak to jest w. przypadku Wild ale myślę że mają haczyk na końcu pręcika skoro nie da się ich wyjąć (ile ja się namęczyłem z kolczykami scenek....).
Dolls... Dolls everywhere...
- astridnat
- Kontakt:
- Pat
- Kontakt:
Spróbuj kombinerkami chwycić pręcik kolczyka i kręcąc nim delikatnie wyszarpnąć. Trzeba mieć cierpliwość (żeby kolczyka nie ułamać), ja musiałem trochę głowę ścisnąć ale w końcu wyszedł.
Dolls... Dolls everywhere...
- astridnat
- Kontakt:
- Pat
- Kontakt:
- Kamila Wonka
- Kontakt:
Ja robiłam kolczykiem i się udałoPat pisze:Nie ma za co