Marzenia do spełnienia

Luźne rozmowy o lalkach

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Re: Marzenia do spełnienia

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Grażyna pisze:O Mamuniu, zakochałam się :serducho:
http://allegro.pl/fotel-nietoperz-monst ... 77879.html
Fajowski :D I w sumie nietrudny do wykonania samemu :)

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

A kupował ktoś z was kiedyś mebelki od tej sprzedającej od nietoperzowego fotela? Te szyte w większości mi się nie podobają, ale drewniane wyglądają bardzo dobrze i bardzo często się nad nimi zastanawiam (powstrzymuje mnie jak zwykle bieda ;)).
Manhamana pisze:Za mną chodzi gadający Indiana Jones......
Ten z Hasbro? On się rozpada. Nie wiem od czego to zależy ale guma na paszczy mu pęka i nie jest to pojedynczy przypadek. Mój trzyma się bardzo dobrze i nic mu nie jest, ale gdybyś chciała go kiedyś kupić to tylko jeśli będą prawdziwe zdjęcia, żadnych stockowych. Poza tym jest zupełnie niepodobny do Indiany ale opcja ruchomej mordki z pełnym uzębieniem jest super :D Funkcja mówienia się sprawdza i jest git.

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Post autor: Manhamana »

Manhamana pisze:Za mną chodzi gadający Indiana Jones......
Ten z Hasbro? On się rozpada. Nie wiem od czego to zależy ale guma na paszczy mu pęka i nie jest to pojedynczy przypadek. Mój trzyma się bardzo dobrze i nic mu nie jest, ale gdybyś chciała go kiedyś kupić to tylko jeśli będą prawdziwe zdjęcia, żadnych stockowych. Poza tym jest zupełnie niepodobny do Indiany ale opcja ruchomej mordki z pełnym uzębieniem jest super :D Funkcja mówienia się sprawdza i jest git.[/quote]

O to wielkie dzięki za info! W sumie to mi zależy na pełnowymiarowej figurce /lalce gadać koniecznie nie musi ale jedyny jakiego widziałam w barbiowej skali to ten od Hasbro ;) bardziej sobie marudzę że chcę , ale może kiedyś trafi mi się jakiś porzucony w SH ;) wersję mikro na pocieszenie już mam ;)
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

Przy okazji Królestwa Kryształowej Czaszki wyszły 2 figurki od Hasbro, jedna gadająca a druga strzelająca biczem :)
Tez biczem po lewej, mówiący po prawej:
Obrazek
Mówiący jest tego samego wzrostu tylko tak go rozkraczyłam na zdjęciu. Fotka nędzna ale widać, że jeden podobny a drugi nie :) Ten z biczem ma przycisk na plecach co przeszkadza w ubieraniu. Żadnego bez gimmicków wtedy nie wyprodukowali (aczkolwiek są z innych firm).

I żeby nie było, że off-topic, to u mnie na życzenioliście jest Arka Przymierza w skali 1:6 - dawali ją za darmo przy zakupie figurek (trzeba było wysłać naklejki) ale niestety tylko w USA.

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Post autor: Manhamana »

Aaaaaa to ja na tego z biczem polować będę ;) jak się uda - cudni obaj ;) od razu widać na pierwszy rzut oka kto to - jak nie z gęby to z ciuchów i kapelusza ;) - wielkie dzięki za dodanie fotki!
Ech podsycasz moją chęć polowania! ( myślę że przydałby się wątek z lalkami celebrity wszelkiej maści w dziale inne lalki)
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

Awatar użytkownika
Cola342
Kontakt:

Post autor: Cola342 »

Mnie po głowie chodzi artykułowana livka i monsterka a konkretnie Draculaura Deat Tired 1 i Venus McFlytrap.

Awatar użytkownika
Majulika
Kontakt:

Post autor: Majulika »

banalne a finansowo odległe - powtórze się , ale może św Mikołaj usłyszy .
pukifee Ante i barbie Christobelle
jak nie to to są plany na rok następny a w prezencie sama sobie kupię jakąś długowłosą Tonnerkę

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

Ja chce Venus... <33
tonnerke, mase vintage i całlłą mase innych lalek... boże co ze mną jest!!! xD

Awatar użytkownika
marshalka
Kontakt:

Post autor: marshalka »

dollbby pisze:Ja chce Venus... <33
tonnerke, mase vintage i całlłą mase innych lalek... boże co ze mną jest!!! xD
A nie potrzebujesz jakiś ubranek? Robię czystki i coś mogę przesłać. :)
http://marshalkasdolls.blogspot.com/ => Moje lalki, te duże i małe. :)

Zapraszam! ;)

Awatar użytkownika
Maura
Kontakt:

Post autor: Maura »

Mi się marzy Moxie Teenz Arizona, Barbie City Shopper i kilka monsterek. Jedna z nich zamieszka u mnie już niedługo, na Święta :hura:

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Jak wszyscy dzielą się marzeniami, to i ja! :P
Chcę monsterkową Spectrę, może być ta od fearbooka.
I już :D

A za milion lat chcę lalkę z lepszą artykulacją, jak już zedrę całe zęby od zgrzytania na monsterki, które nie chcą pozować tak jak trzeba. Chciałabym zrobić z nią jakąś naprawdę dobrą animację (lepić z plasteliny nie potrafię, szyć nie potrafię, więc do eskperymentów fotograficznych zaangażowałam lalki:P), ale na razie jestem całkiem wyprana z pomysłów. Megalalka może poczekać :P
I gdyby była jednak mniejsza od monsterek, byłoby idealnie.

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Post autor: nmin »

Przeglądając Allegro w poszukiwaniu artykułów dla Kelly pasujących dla mojej Zofii trafiłam na Barbie o nazwie "Grace Kelly Rear Window" (nawet nie wiem, co jest tu nazwą lalki, a co czymś innym :pudło: ), to w sumie nie jest moje marzenie do spełnienia, ale nie miałam jej gdzie wrzucić w odpowiednim dziale, bo nie mam pojęcia, z jakiej jest serii. Tak, jak nie lubię Barbie i ogólnie Mattel mógłby dla mnie nie istnieć (bez urazy, co kto lubi), tak tę lalkę mogłabym mieć i po prostu na nią patrzeć :serducho: Ale 180 zł w "Kup Teraz" to na pewno nie jest kwota, którą wydałabym na Barbie.

Piękna, elegancka...

Obrazek
Dolls Around The Corner [Blog] [Facebook]

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

nmin pisze: ogólnie Mattel mógłby dla mnie nie istnieć (bez urazy, co kto lubi)
Dla mnie to okropnie głupie myślenie, różnorodność lalek jest właśnie tym, co jest w nich najfajniejsze. Już pomijając to, że Mattel produkuje też inne zabawki.

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

reiha pisze:Dla mnie to okropnie głupie myślenie, różnorodność lalek jest właśnie tym, co jest w nich najfajniejsze. Już pomijając to, że Mattel produkuje też inne zabawki.
Ale dlaczego? Różnorodność jest fajna, bo każdy ma inny gust i może coś sobie podpasować, ale jak już sobie podpasuje owo coś, to reszta może spokojnie dla niego nie istnieć. Dla mnie spokojnie może wyparować integrity, są mi obojętni i nie widze w tym nic głupiego.

Wracając do tematu, ja chcę ciucha od Theodory z Imperium park i od Delilah debutki fioletowy.... ale jak nie było tak nie ma :(
No i Ellowyne case of the blues i boo who?

Dlaczego jak już coś kupię to odrazu na to miejsce musi wskoczyc 10 innych chciejów? :facepalm:
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

ODPOWIEDZ