Ajatoco dziękuje !! to teraz wiem dlaczego ja jej nie mogłam znaleźć bo ja myślałam że RF to skrót od Republiki Francuskiej XD
-- 6 gru 2012, o 20:30 --
Trzecia moja lala to Olga o certyfikacie T756, kupiłam ją około 6 lat temu. Artystą jest Ruth Treffeisen. Kosztowała mnie fortunę XD nawet zaciągnęłam kredyt w banku by ją kupić XD. Ponoć jest 20 sztuk tylko. Olgusia ma 61 cm wzrostu i jest nie ziemsko piękna. Mam ją w ogóle przed monitorem XD bo stoi na parapecie wśród orchidei. Zdjęcia, które robiła jej moja siostra jakimś super wypasionym aparatem i tak nie oddają jej piękna. Jedna z moich ulubionych. Wracając. Olguś kosztował mnie 5000 zł XD ale warto było.Olga ma perukę z jasnych naturalnych blond włosów. Jej oczy są z dmuchanego szła o kolorze niebieskim. Nosi ona delikatnie różową sukienkę, która u góry jest haftowana, zastanawiam się XD czy to jest drzewo wiśni. Pod sukienką znajduje się spódnica z delikatnie różowego tiulu. Z tego co pisze na certyfikacie, naszyjnik i kolczyki są z prawdziwych perełek kremowych. Wydaje mi się, że skarpetki Olgi jak i haft wykonane są ręcznie. Trochę butki schrzanili, są skórzane, różowe, ale o 2 cm za duże i jej zlatują!

ale to nic i tak są śliczne. Aha zapomniałam dodać, że lala stoi o własnych siłach

chyba za pomocą jakieś magii i rusza głową

można ją fajnie ustawiać.

Mój taki mały słodziak
-- 7 gru 2012, o 10:53 --
Teraz Wam przedstawię 3 śliczne bubelki

bez sygnatur, ale mają swój urok.

Kupiłam te 3 lalki podczas wycieczki do Pragi 2010 roku. Pierwsza to para dwóch starszych ludzi. Nogi porcelanowe, głowa i ręce. Jakiś czeski kretyn przykleił ich na stałe do ławki ;/, ja tam nie odklejam bo nie mam ani doświadczenia w naprawie lalek z porcelany ani talentu to naprawy ciuchów XD. Urzekła mnie w nich buzia

w sumie w Czechach pierwszy raz spotkałam się z lalkami z porcelanami przedstawiającymi starszych ludzi (nie licząc św.Mikołaja, i czarownic w Francji). Wracając. Lalki mierzą ok. 35 cm. Oboje mają szare moherowe włosy i noszą okulary. Babcia ma upięte te włosy w kok (chyba bo ta wełniana czapka też jest przyklejona). Oboje mają sweterki wełniane, babcia posiada dodatkowo szal

z tego samego koloru wełny co sweterek dziadka XD. Podobają mi się te dwa kwiatki też na babcinej czapce. I skarpetki dziadka XD gdyż są czarne XD. Pierwszy raz widziałam lalkę płci męskiej z czarnymi skarpetkami XD. Jeśli kogoś by interesowało więcej zdjęć to dopiero po 18 grudnia

bo lalki są u mamy mojej.
Kolejna lalka kupiona też w tym samym czasie na targu Czeskim to lalka na huśtawce. Zdjęcie nie zbyt mojej mamie się udało, ale to nic. Lalka mierzy 18 cm. Ma rude moherowe włosy. Kupiłam ją bo urzekły mnie 2 rzeczy w niej. Pierwsza to czapeczka i bluza na zamek, nie guziczki, tylko zamek

. A druga rzecz to na sukienkę naszyta jest sukienka wełniana udekorowana na górze misiem, i na dole jest rządek misiaków. Na zdjęciu tego nie widać, ale po 18 zrobię wam o wiele lepsze. I cudowne są wełniane buciki, które pod spotem też mają misiaka

.
-- 7 gru 2012, o 13:11 --
Siódmą lalę jaką Wam przedstawię została ściągnięta do mnie, aż z USA w 2000 roku, autorką jest Elly Knoops. W certyfikacie mój bobo ma na imię Kajta

mnie się nie podobało i przechrzciłam ją na MAJĘ XD. Maja jest moją ulubienicą

mój chłopak wręcz mówi, że przesadzam, bo jak robi się zimno na dworze to ją przebieram w ciuchu zimowe XD, które kupiłam w sklepie dla niemowląt. Ma parę takich ciuszków XD. Maja ma 54 cm wzrostu. Posiada naturalne rude włosy, które są delikatnie związane przeze mnie wstążeczką białą. Ubrana jest w bawełniane body i sukienkę oraz takie spodenki, do tej sukienki. Do lalki pasuje każdy smoczek

ten na zdjęciu oddała mi moja bratanica

udekorowałam wstążeczką i cudo

. Maja ma charakterystyczne dla niemowląt dołki, czerwoną skórkę w niektórych miejscach, pomarszczoną skórkę. Urzeka mnie w Mai, naturalność

jakby jeszcze płakała i śmiała się

to kto by poznał, że to lalka.
-- 7 gru 2012, o 20:58 --
8. Lalka została zakupiona 2 dni temu

czekam na to cudo z niecierpliwością. Lalka pochodzi z Leonardo Collection i mierzy 32 cm. Coś więcej powiem jak ją zbadam
A czy ktoś ma może stronę, informacje o Leonardo Collection ? Jest to moja pierwsza lalka z tej firmy i chciałabym się czegoś dowiedzieć więcej.