Steffi Love od simby

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Re: Steffi Love od simby

Post autor: reiha »

Bo to nie jest lekarz, tylko Doktor, który po zepsuciu przez dziecko po prostu regeneruje się z zombie w tego ciomkającego :bezradny:

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Nie wiem jak inni ale jako dziecko nigdy nie bawiłam się lalkami w dziecko (barbie) i mamusię (czyli mnie), tylko robiłyśmy z siostrą normalne scenki. Taki zestaw byłby świetny. Simba często ma lepsze pomysły niż Mattel, która to firma raczy dzieci salonem pięknosci dla konia lub przedszkolem dla pand : /
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Post autor: Daga »

http://www.simbatoys.de/en/brands__prod ... =105733398
Brunetkę widziałam dzisiaj we wrocławskim Tk.Maxxie i wygląda bardzo sympatycznie :)

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

Strasznie podobają mi się te ciemnowłose Steffi, mają takie słodkie twarze, ale po twojej metamorfozie jest już zupełnie przesłodka. Śliczne loczki, fajny ciuszek, a najlepsze ciałko, nie sądziłam, że Artsy będzie pasować. Moje schowane w ciemnym kącie Steffi strasznie zazdroszczą twojej, świetna robota.

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Dzięki, Leela :) Ja też byłam zaskoczona, że to ciałko pasuje - w sumie sprawdziłam to bez nadziei, że kolor się będzie zgadzał, bo po Stefce nie było tego widać. Jak będzie Ci się walało jakieś ciałko Arsty, to zachęcam :D A jakie ciemnoskóre Stefki Ty masz? Są dość rzadkie i każdej jestem ciekawa.

Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Post autor: Daga »

Jaka fajna :D Mówcie, co chcecie, ale te identyczne neutralne Steffki to fajny materiał pod OOAKi. W każdym razie pod większość :D

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Dzięki :D Te starsze Stefki jak najbardziej się nadają, ale (sama miałam na początku takie odczucie), jak można nakładać na ciałko fashionistkowe głowiznę taniego klona??? :P Teraz już mam ochotę pozbawić głów wszystkich moich fashionistek i oddać ciała na przeszczep dla mojego szpitala Stefek :D

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Ania, moim absolutnym marzeniem jest czarnoskóra Steffi, tych było malutko, ale miały nawet zawiasowe ciałko. Takie ciemne jak twoja wyglądają imho słodko, ale "przefarbowane" na czarno mogą już być dość dziwne (na żywo nie widziałam).

Mam Indiankę z zestawu 4-osobowej rodzinki (czy ktoś wie jak ta rodzina się nazywała?), "Esmeraldę" (też nie wiem jak oficjalnie nazywa się u Simby) i jeszcze dwie, z czego jedna ma czarne włosy a druga brązowe i jest zginaczkiem. Wszystkie z targu i mam straszny problem z ich identyfikacją. Kiedyś pokażę zdjęcia, taa...

Te pozornie identyczne Steffi naprawdę potrafią się różnić ;)
Ania, jeśli przeszczepisz jeszcze jakieś Steffi na fashionistkowe ciałka to pokaż koniecznie.

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Leela, to sporo ich masz! Ja mam tylko dwie i myślałam, że to już jakieś osiągnięcie :D Pochwal się nimi koniecznie! A jeśli chodzi o identyfikację, to ja bazuję na zdjęciach katalogów na Flickr i skanach Zizy:
http://ziza.blog.cz/0901/steffi-love-simba-1992
http://www.flickr.com/photos/smirky-bec ... 335059281/
http://www.flickr.com/photos/bluedressd ... 208787438/

No, i znalazłam tam jakąś Indiańską rodzinkę w scrapbooku użytkowniczki Smirky Becca, nazywa się po prostu Indian Love Family. To z tej serii pochodzi Twoja Indianka? :)

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Przepraszam za tak późną odpowiedź, ale próbowałam zrobić jakieś zdjęcia i wykończyłam 3 pary akumulatorów bez efektu.
Dzięki za przypomnienie linków, chyba wszystkie znałam, ale indiańskiej rodzinki nie znalazłam. Indian Love Family z katalogu to chyba coś w rodzaju Pocahontas + John Smith :)
Moja rodzinka wygląda tak:
Obrazek

Wszystko mają oryginalne, wciąż przyczepione plastikami ale niestety kupiłam je bez pudełka. Oznaczenia simbowe, no chyba że to był jakiś dziwny twór poboczny i dlatego nie ma ich w katalogach, niemniej Steffi jest bardzo podobna do Indian Princess itp. Mają dość stare ciałka.

A to moje ciemniejsze Steffi:
Obrazek

Dwie z lewej mają pyszczek Esmeraldy, jedna ma nawet jej korale ale obydwie mają zginaczkowe ciałka a "Esmeralda" miała zwykłe. Poza tym różnią się włosami, chyba, że ta z lewej została bardzo rozczesana. Ta po prawej ma brązowe włosy (tu tego nie widać) i ma je tak skręcone jak środkowa. Ogólnie są rozczochrane i dlatego takie sieroty. Też ma zginaczkowe ciałko i też nie wiem kim jest.

Aaa, i bielizna w środku też jest od Steffi, miałam taki cały dodatkowy zestaw bielizny, baardzo fajny :) Do tego cudowny zestawik wrotkowy "Flying Wheels" ale sprał się na śmierć, a resztę dokończyła młodsza siostra. Teraz nawet zdjęć nie mogę znaleźć. Kurcze, Simba robiła kiedyś takie fajne lalki i akcesoria :( Teraz akcesoria nadal są niezłe, ale tak obrzydliwie różowe.

Ania, i tak sobie patrzę jeszcze raz na twojego ooaka i ona ma bardzo ładny makijaż, kolorystycznie zupełnie inny niż te moje, jaśniejsze usta, inny cień.

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Ależ cudne są te ciemnowłose! Napatrzeć się nie mogę. A murzyneczki nigdy nie widziałam. no iteraz znowu czuję chcicę - bo taką ciemnoskóra "czekoladkę" to z radością bym przygruchała pod swój dach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Lalki Steffi

Post autor: Dampirg85 »

Cześć wszystkim, nie wiedziałem gdzie o tym napisać więc stworzyłem nowy temat. :zawstydzony:

Chciałem zapytać Was o opinie na temat lalki Steffi i jednego z najnowszych zestawów który niedawno miał swoją premierę.
Tak więc do rzeczy... Nie wiem czemu ale od czasu gdy zobaczyłem zestaw Stefi z deskorolką to kusi mnie by go zakupić. Do tego ma niewygórowaną cenę, bo kosztuję ok 42 zł. :mysli:
Jednak nie chcę tego zrobić z powodu laki (która moim zdaniem dupy nie urywa), a raczej wszystkich dodatków które posiada (okulary, deska, torba, słuchawki itp).
Proszę o radę i wasze opinie co do tego zestawu...

Tak prezentuje się Steffi na desce:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Re: Lalki Steffi

Post autor: privace »

Łączę z tematem o Stefkach ;)
A na Twoje pytanie- Stefki są dobrze wykonane, mają fajne ciuchy i dodatki, ciuszkami mogą spokojnie wymieniać się z Barbie. Mają jednak główny mankament- włosy bardzo złej jakości. Bez względu na to, czy to starszy typ Steffi, czy nowa- wszystkich włosy się szybko kosmacą i bardzo trudno (często wręcz jest to niemożliwe) doprowadzić je do porządku.

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Re: Lalki Steffi

Post autor: Dampirg85 »

privace pisze:Łączę z tematem o Stefkach ;)
Ooo Dzięki. :klaszcze:
Chyba wzrok mi szwankuję, bo nie zaóważyłem tego tematu. :D :zawstydzony:

ODPOWIEDZ