Lalaloopsy

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Re: Lalaloopsy

Post autor: Mono »

Ja widziałam te duże w wystawie Smyka i cała się rozpływałam nad tym, jakie to słodkie są i jak dobrze byłoby mieć córeczkę, by jej taką sprawić :D Malutką mogłabym kupić sobie, ale tę dużą to już nie bardzo :hihi:

Reklama
http://www.youtube.com/watch?v=fa9GGns9qzw
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Byłam dziś w Smyku, i pod wpływem dyskusji skręciłam w stronę Lalaloopsy. No cóż, moje odczucia pozostają bez zmian.
Owszem, lalki są słodkie (zwłaszcza spodobała mi się niebieskowłosa Indianka), i budzą we mnie jakieś sentymenty, tęsknotę za dzieciństwem :>
Ale mam problem z samą lalką. Czy dziecko ( w sumie grupa docelowa) zechce mieć lalkę, której nie uczesze ani nie przytuli? Mnie jest ciężko zaakceptować te moldowane szwy i plastikowe włosy. Wersja materiałowa jest jak najbardziej OK :]

P.S czy ta dyskusja nie powinna się toczyć w dziale inne lalki?
Obrazek

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

O dzieci bym się nie martwiła - same są w stanie ocenić czym się zechcą bawić a czym nie. Sama, gdy byłam dzieckiem, miałam plastikową śliwkę z rączkami i nóżkami i nie przeszkadzało mi, że nie jest miękka i pluszowa. Nie każda zabawka musi się każdemu dzieciakowi podobać. Lalaloopsy na pewno znajdą tyle samo amatorów, co przeciwników i to niezależnie od grupy wiekowej.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

O właśnie, jak byłam mała to jedna z moich najukochańszych lalek była cała plastikowa. Ani nie dało się jej przebrać, ani uczesać, ani nawet posadzić ale ją uwielbiałam. A Lalaloopsy są przesłodkie, przeróżne i mają pełno dodatków.
Jednorożec pisze:Są małe w tesco ? ja widziałem tylko duże...
Tak, są też małe, nie ma zbyt dużego wyboru, są raczej zestawiki niż same lalki (np. z namiotem albo piżamkowa). Były drogie, kojarzy mi się coś koło 50pln ale może zmyślam.

Awatar użytkownika
Lena
Kontakt:

Post autor: Lena »

Nie widziałam tych lalek na żywo, ale bardzo podobają mi się jako malutkie laleczki dla Dali i Pullipów. ;)

Mnie też, przez te guziczki kojarzą się z bajką "Koralina". :)

Awatar użytkownika
nina85
Kontakt:

Post autor: nina85 »

Na szczęście nie każdemu z nas musi się podobać to samo... to czyni świat ciekawszym nie uważacie? ;) a to, że komuś się coś nie podoba to nie oznacza od razu, że jest "głupotą"!

Mi Lalaloopsy również nie kojarzyły się ze szmaciankami, bliższe są figurkom ;) przypominają mi trochę, oczywiście z zachowaniem proporcji starą wersję polly pocket.
O taką: http://www.flickr.com/photos/leoniesparnaay/3866628039/ w dzieciństwie miałam ich kilka i nie przeszkadzało mi to, że były z plastiku ;)

Awatar użytkownika
marshalka
Kontakt:

Post autor: marshalka »

Ja mojej córeczce kupię taką, ale materiałową, ma już dwie materiałowe - jedną po mnie, a drugą po mojej siostrze i zasypia z nimi. :)
http://marshalkasdolls.blogspot.com/ => Moje lalki, te duże i małe. :)

Zapraszam! ;)

Awatar użytkownika
gould
Kontakt:

Post autor: gould »

Ale sie watek rozwinal :-) Mi sie one podobaja, choc na zywo nie widzialam. Jutro planuje sie przejsc do tesco ;-) Chce szmaciane dzieciom kupic, w Polsce niestety nie widzialam (on-line), ale jesli ktos mialby namiar, to bardzo bardzo prosze!

MajaDoll
Kontakt:

Post autor: MajaDoll »

Słodkie są szczególnie te małe

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

Mi sie strasznie podobają te male jako lalka dla lalki. Estetyczne, sympatyczne i kolorowowłose. Tylko nie wyobrażam sobie dać więcej niż 15 zł za taką malą pierdółkę.
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Wreszcie doszła do mnie moja pierwsza mini Lalaloopsy (Meet Bułka) i muszę powiedzieć jedno: coś mi się wydaje, że na tej jednej się nie skończy. Są zbyt słodkie i zbyt urocze, żebym mogła się im przeciwstawić. (I mają cudowne akcesoria - na buteleczce z cynamonem nawet pisze cynamon)
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

KiciaKocia pisze:Wreszcie doszła do mnie moja pierwsza mini Lalaloopsy (Meet Bułka) i muszę powiedzieć jedno: coś mi się wydaje, że na tej jednej się nie skończy. Są zbyt słodkie i zbyt urocze, żebym mogła się im przeciwstawić. (I mają cudowne akcesoria - na buteleczce z cynamonem nawet pisze cynamon)
Jaka słodka! :serducho: Podoba mi się jej kolor i szałowe akcesoria :serducho:

Awatar użytkownika
Little-Owl
Kontakt:

Post autor: Little-Owl »

Ja dostałam materiałową pod choinkę http://www.flickr.com/photos/91512065@N ... hotostream
Zapraszam na mojego bloga o dynioglowkach : http://magic-dal.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Urshula
Kontakt:

Post autor: Urshula »

gdzie Twój Mikołaj dorwał materiałową??? Ja córce kupiłam duża Lalaloopsy - Syrenkę i powiem Wam,że jestem zachwycona!jest ciężka bardzo,głowa jej się kiwa na boki :) te nóżki dyndają fajnie :) ma włosy,które zmieniają kolor z różowych na fioletowe,jak się zimną wodą poleje :) ....No stało się - zachorowałam na malutką!!!

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Post autor: nmin »

Nie wiem jak na Allegro, ale na eBay jest duży wybór materiałowych pod hasłem "Lalaloopsy soft". Ceny do przeżycia (jeśli ktoś lubi te lalki, bo ja bym nie kupiła, chociaż są urocze).
Dolls Around The Corner [Blog] [Facebook]

ODPOWIEDZ