La Lalla.

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

La Lalla.

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Serfując po sieci bez żadnego konkretnego celu, natknęłam się na stronę internetową dwóch pań, które wykonują lalki na zamówienie:

http://la-lalla.pl/

Ale nie takie całkiem zwyczajne - lalka ma być kopią jej przyszłej posiadaczki. Na dodatek panie wykonują ciuszek dla niej, a także dla dziecka. Cena to 199 zł za gotową lalkę i ubranko dla dziecka. Dodatkowo można dokupić osobne ubranko dla lalki i dziecka. Jak dla mnie pomysł całkiem ciekawy :D Lalki są całkiem ładnie, ciekawi mnie, kto je produkuje :)

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Re: La Lalla.

Post autor: dollbby »

Lalki same w sobie bardzo ładne. Ale widać, że każda ma taką samą buzie... albo mi się zdaje. pomysł nie głupi. Widziałem gdzieś bloga, jaka taka pani szyła szmacianki na wzór ludzi! To był dopiero pomysł :D

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Lalki mają sympatyczne pyszczki i ubranka.
Pomysł dla mnie dziwny, ja sama nigdy nie chciałabym mieć lalki wyglądającej jak ja. Czułabym się chyba dziwnie w takim towarzystwie (już nie mówiąc o tym jakie Voodoo pomysły przychodzą mi teraz do głowy ;) )

Sama strona jest fatalna, rozumiem, że gimbaza może nie umieć używać imiesłowów i przecinków. U kogoś prowadzącego biznes wymagam większej staranności. Już trzyminutowa wizyta na stronie sprawiła mi ból i uruchomiła moje wewnętrzne Grammar Nazi.
Obrazek

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

hahaha.... no pięknie, dojrzałem - stwórz swoją lalka - identyczne, i wygląda jakby firma stawiała na to, że wszytskie dzieci są identyczne...Trochę słobo.
Niby opcja personalizacji jest... O.o

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Personalizacja jest bardzo ograniczona. Chyba można jedynie wybrać kolor i długość włosów.
Nie ma opcji wyboru kolory oczu (co, wydaje mi się, jest dosyć ważne)
Obrazek

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

"Naszym pomysłem jest Lalka wyglądająca dokładnie jak dziecko, będąca najlepszą przyjaciółką, bliźniaczką Twojej córki.

Aby stworzyć lalkę bliźniaczkę dajemy naszym klientom możliwość personalizowania produktu, dobierając kolor oczu, włosów, rodzaj i długość włosów, a także ubranie identyczne dla lalki i dziewczynki.
"

... Możliwość jest, ale dużo to raczj nie da... ciekawe czy są dodatkowe koszty...

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Tak tylko piszą. Gdy wejdziesz w zakładkę STWÓRZ SWOJĄ LALKĘ jest tylko opcja wyboru długości włosów. O oczach nie ma ani słowa :P
Obrazek

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Post autor: nmin »

Pomysł nie jest zły, mimo, że każda lalka ma taką samą twarz. Pewnie i tak każda dziewczynka będzie zachwycona, ale za tę cenę mogłaby chociaż być możliwość wyboru koloru oczu...
Dolls Around The Corner [Blog] [Facebook]

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Post autor: Manhamana »

Problem polega na tym, że autorki ograniczają się na dobrą sprawe do szycia ubranek, co sprytna mama może dla swojej pociechy zrobić dużo tańszym kosztem - wystarczy dopaść ładną lalkę i uszyć dla dziecka i lalki taki sam ciuszek, lub odtworzyć ulubione ubranko dziecka
Tu użyte są fabryczne lalki, więc kolor oczu zależy tak na dobrą sprawę od koloru włosów- buziaczki sympatyczne.
Pomysł fajny, ale o wiele bardziej podobają mi się lalki szmaciane szyte na podobieństwo osoby obdarowywanej ;)
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

licja
Kontakt:

Post autor: licja »

tak czytam i musze przyznać, że mam już taka lalkę i apropo oczu:
no niby nie można dobrać samodzielnie koloru oczu ale jednak wybór jest, z tego co widzę to szatynka ma ciemne oczka, blondynki są dwie z niebieskimi i brązowymi oczami a ruda ma niebieskie, wiec oczy można dopasować - ja dobrałam dla córki i chrześnicy i niby obie blondynki a lalki są zupełnie inne i faktycznie z odpowiednią fryzura przypominają moje małe ksieżniczki :)

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Średnio podoba mi się ten pomysł, nigdy do mnie nie trafiały te wszystkie "mini me".
Lalki takie same, różnią się tylko fryzurą i ubrankiem, dla mnie to zdecydowanie za mało :/ Może jestem zbyt wymagająca, ale za takie pieniądze powinni się bardziej postarać. Już lepiej samemu kupić lalkę z podobną fryzura i uszyć ubranko dla niej ubranko na wzór ubranka dziecka.
Widzę, że w firmie nie ma opcji na zielone oczy, więc nawet gdyby te lalki jakimś cudem były dla mnie ładne to i tak odpadają, nie byłoby opcji "rude włosy + zielone oczy".
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

licja
Kontakt:

Post autor: licja »

dziewczyny, poszperałam i znalazłam taki pomysl w usa i z tego co widze to, żeby lalka byla dokładnie robiona pod wydgląd dziecka to musiałaby kosztowac dwa razy tyle! Myśle, ze te Panie dopiero zaczynają, a ta firma która znalazłam w usa posiada swoją ogormną fabrykę lalek wiec mogą robić każdy odlew buzi na zamówienie, więc myśle Jewelsnake że jestes zbyt wymagając :P
no nic ja nie promuje tej firmy bo nic z tego nie mam ale jako ich klientka bronię ceny szczególnie, ze widzę i dotykam wysoką jakość wykonania :)

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Nikt nie mówi, że każdy odlew był robiony specjalnie na zamówinie. Za to mogły by mieć powiedzmy ze trzy, cztery moldy do wyboru plus możliwość wyboru koloru oczu, zmiast koloru przypisanego do włosów.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

musa99
Kontakt:

Post autor: musa99 »

Ja uważam że bardzo fajnie robią lalki, widze ze niektórzy tutaj nie są zadowoleni..
Przyznam że to jest dobry pomysł wiec powinniśmy się cieszyc ze w ogole coś takiego wymyślili a co niektórzy mają jeszcze wymagania..
licja -> dobrze mówisz ;) ja również dołączam do zadowolonych klientek ;)
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ