Ostrzegam przed tą lalką...

Luźne rozmowy o lalkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Ostrzegam przed tą lalką...

Post autor: Grażyna »

Może przyda się taki wątek, w którym będziemy się ostrzegać przed gigantycznymi wadami lalek? Chyba warto uniknąć późniejszego rozczarowania?

OK, to zaczynam:
Robecca Tancerkowa. Przez kwadrans wpatrywałam się w to zdjęcie, szukając jakiś dowodów, że lalka jest wyskubana do rerootu. Nic takiego nie znalazłam, wychodzi na to, że to jej fabryczne rootowanie :/
Obrazek
http://www.flickr.com/photos/67139196@N00/
Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Re: Ostrzegam przed tą lalką...

Post autor: Mangalarga »

Wręcz brakuje dziurek na włosy! O.o Takiego przypadku jeszcze nie widziałam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Zastanawiam się, czy jest to błąd fabryczny w tym jednym egzemplarzu, cz też Mattel stwierdził, że nie ma co marnować włosów na lalkę z tańszej linii (dodatkowo uczesaną w kucyk).
Obawiam się, że to drugie, i jest mi przykro z tego powodu :|
Obrazek

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Raaany :(
Ale przecież druga strona jest w miarę w porządku... Może to jednak błąd fabryczny?
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Post autor: nmin »

Wpatrywałam się w zdjęcie, myśląc "co te włosy tak sztucznie wyglądają?", zanim dotarło do mnie, że to tylko rzadkie kępki na pomalowanej na czarno skórze... O.o
Dolls Around The Corner [Blog] [Facebook]

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Blee.. wygląda jak u klona :/ Basicowa Robecca ma rzadkie włosy, a Mattel zawsze wszywa mniej włosów lalkom ze spiętymi fryzurami, więc nie liczyłabym na błąd fabryczny :/

Awatar użytkownika
marshalka
Kontakt:

Post autor: marshalka »

No i co, że to tańsza linia. Mattel powinien dbać o wizerunek swojej marki...
Miałam tak samo z zabawkami Mattela dla niemowląt, albo słabo grały, albo coś nie tak było z bateriami!

Szkoda, że taka ładna lalka ma taką wadę, bo nie ukrywajmy, że to wada i raczej działa to na minus marki.
http://marshalkasdolls.blogspot.com/ => Moje lalki, te duże i małe. :)

Zapraszam! ;)

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

masakra... ale chyba większość tak robi... skoro piszesz, że lalka miała kucyk... nawet Barbie Mackie mające kucyk, mają rzadsze włosy...
Kiedyś mi się nawet obiło o oczy, że Poppy parker, jesli ma kucyk, to pod spodem ma łyse, a włosy są rotowane na około... rozumię oszczędność ale bez przesady.... Niedługo może zacznąć oszczędzać na kończynach? Będą lalki bez rąk albo nóg./

Awatar użytkownika
Urshula
Kontakt:

Post autor: Urshula »

powiem tak - BLE! Mattelu!wstydź się!

Awatar użytkownika
kaoha
Kontakt:

Post autor: kaoha »

Hm.. Ciekawe czy u każdej Rebeccy tak jest.. Prawie każda lalka z kucykiem ma rzadkie włosy! Kiedyś, jak byłam młodsza, kupiłam sobie dużą głowę lalki przeznaczoną na robienie fryzur. Włosy miała spięte w kucyk i nie wyglądało to podejrzanie, ale w domu okazało się, że lalka w rozpuszczonych włosach wygląda okropnie - wręcz jak u tejże Rebeccy.. ;-;
Ja miałam wielkie rozczarowanie z dodatkową główką dla Barbie "Zmień swój styl"..
http://images.search.conduit.com/ImageP ... =35&pos=22
Chodzi o tą pierwszą na samej górze, z kucykami. Po kilku dniach, odkąd otrzymałam tą główkę, postanowiłam rozpuścić jej włosy. Zdjęłam kucyki i.. Nadal miała kucyki. ;-; Próbowałam zamoczyć w wodzie, rozczesać i nic! Kompletnie nic, nadal miała kucyki, bez gumki.. Zapięłam jej na gumkę, żeby w końcu wyglądały jak należy. Ale nienawidzę, kiedy dodają "lakieru" czy czegoś tam do włosów lalek, a potem okazuje się, że lalka może mieć tylko jedną i tą samą fryzurę.
Ale to nie była taka 'tragedia' jak z tą Rebeccą - tu, Mattelu przegiąłeś!

Awatar użytkownika
Magalita
Kontakt:

Post autor: Magalita »

kaoha pisze:Hm.. Ciekawe czy u każdej Rebeccy tak jest.. Prawie każda lalka z kucykiem ma rzadkie włosy! Kiedyś, jak byłam młodsza, kupiłam sobie dużą głowę lalki przeznaczoną na robienie fryzur. Włosy miała spięte w kucyk i nie wyglądało to podejrzanie, ale w domu okazało się, że lalka w rozpuszczonych włosach wygląda okropnie - wręcz jak u tejże Rebeccy.. ;-;
Ja miałam wielkie rozczarowanie z dodatkową główką dla Barbie "Zmień swój styl"..
http://images.search.conduit.com/ImageP ... =35&pos=22
Chodzi o tą pierwszą na samej górze, z kucykami. Po kilku dniach, odkąd otrzymałam tą główkę, postanowiłam rozpuścić jej włosy. Zdjęłam kucyki i.. Nadal miała kucyki. ;-; Próbowałam zamoczyć w wodzie, rozczesać i nic! Kompletnie nic, nadal miała kucyki, bez gumki.. Zapięłam jej na gumkę, żeby w końcu wyglądały jak należy. Ale nienawidzę, kiedy dodają "lakieru" czy czegoś tam do włosów lalek, a potem okazuje się, że lalka może mieć tylko jedną i tą samą fryzurę.
Ale to nie była taka 'tragedia' jak z tą Rebeccą - tu, Mattelu przegiąłeś!

A moczyłaś w bardzo gorącej wodzie czy tylko takiej ciepłej z kranu? Żeby odkształcić włosy po kucykach trzeba użyć bardzo gorącej wody - świeżo zagotowanej. Znam tą główkę i te włosy są bardzo podatne na prostowanie pod wpływem gorącej wody :) Spróbuj ;)
Zapraszam - blog pod nowym adresem! ----> http://summerdollstories.blogspot.com/
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Mam podobną głowę Barbie i włosy ładnie rozprostowały się po kuracji wrzątkiem :D (dokładnie ) Może nawet trochę mniejszym wrzątkiem, bo zmieszałam go z zimną wodą (wtedy bałam się, że coś rozpuszczę).

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Mattel znowu oszczędza :/ Aż strach cokolwiek kupić...

Obrazek
Bald much... by Monster Bro, on Flickr

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Dollbby, przecież pod zdjęciem jest napisane, że to Dance Class Lagoona (z tej samej serii co Robecca z pierwszego postu) Widocznie tancerkowa seria jest gorzej zrobiona, chociaż moja Howleen nie była aż taka łysa.

ODPOWIEDZ