La Lalla.

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Re: La Lalla.

Post autor: Lacrima »

musa99 pisze:Przyznam że to jest dobry pomysł wiec powinniśmy się cieszyc ze w ogole coś takiego wymyślili a co niektórzy mają jeszcze wymagania..
Ja nie widze powodu by się cieszyć, że zdzierają tyle za lalki ktore można kupić tu: http://milbi-zabawki.pl/paola-reina-c110.html z dużo większą ilością moldów i za pół ceny.
licja pisze:no niby nie można dobrać samodzielnie koloru oczu ale jednak wybór jest, z tego co widzę to szatynka ma ciemne oczka, blondynki są dwie z niebieskimi i brązowymi oczami a ruda ma niebieskie, wiec oczy można dopasować )
Ta.. wybór... jestem brunetką o szarych oczach, to by skorzystać z oferty tej firmy musiałabym kupić zbójecko drogą lalkę, oczy, zdjąc skalpa etc etc a wątpię by standardowy rodzic miał czas, wiedzę i umiejętności na customizację lalki.
Jestem na nie, jak ktoś się reklamuje jako "mini me" i daje taką cenę to powinien mieć minimum 4 moldy, 5 kolorów włosów (czarny! gdzie jest czarny?!), 5 kolorów oczu i 3 odcienie skóry i to z możliwością dowolnego mieszania składowych, a nie- pseudowybór gdzie wszystko jest odgórnie nakazane.
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

musa99 pisze:Ja uważam że bardzo fajnie robią lalki, widze ze niektórzy tutaj nie są zadowoleni..
Przyznam że to jest dobry pomysł wiec powinniśmy się cieszyc ze w ogole coś takiego wymyślili a co niektórzy mają jeszcze wymagania..
licja -> dobrze mówisz ;) ja również dołączam do zadowolonych klientek ;)
Pozdrawiam.
No prawda, jakim prawem można mieć wymaganie, przecież to PRL i bierze się wszystko co rzuca na półki. Jak dla mnie lalki są paskudne, tandetne, i pierwszy lepszy bobas czy zwyczajna duża lalka scustomowana przez kochającego rodzica będzie bardziej podobna do dziecka niż to drogie badziewie :) Tak, niesamowicie zezłościło mnie to zdanie o "wymaganiach" :)

Co wyboru kolorów - mam rude włosy i zielone oczy, do tego śnieżnobiała skórę, mam wybrać rude włosy + niebieskie oczy? I kogo to niby by "przypomniało" (piszę to w cudzysłowie, bo jak ta sama twarz ma być podobna do każdego, to jest podobna do nikogo), sąsiada?

musa99, udzielasz si też w innych tematach, czy też zarejestrowałaś się na forum, aby reklamować te lalki?
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

licja
Kontakt:

Post autor: licja »

no widze że zaczęło wrzeć ;) pomysł jak wiele innych jednym bardzo sie podoba bo im pasuje innym nie i tyle. Co do sklepu milbi to też widziałam te lalki przed zakupem, tylko tam jest po prostu lalka w konkretnej "konfiguracji", a wybrałam la-lalla.pl bo spodobał mi sie pomysł takich samych ubranek dla lalki i dziewczynki, w milbi takiej opcji nie ma, a ja nie mam czasu na kupowanie lalki i potem szukanie materiałów i próbowanie szycia takiego samego ubranka w wersji maxi, potrzebowałam nowatorskiego prezentu i kupiłam, nie chodziło mi o samą lalkę którą mogę kupić wszędzie bardziej lub mniej fajną.

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Lalki z Hiszpanii, tu szyte tylko ciuszki. Piszą o możliwości wybrania koloru oczu, a tego wyboru nie ma...
Pomysł bardzo fajny i przy większym wyborze cena byłaby ok- ale niestety wybór mały więc 159zł plus przesyłka za bobasa nieco podobnego plus kiecka dla dziecka to za dużo. Normalnie lalkę tego typu ok. za 20- 50 zł można kupić, kiecka dla dziewczynki też tyle samo (rzuciłam okiem na allegro, tak na oko przybliżone ceny podaję). Więc prawie 100 zł płaci się za dobranie dwóch sukienek- jednej dużej, drugiej małej- ubranie lalki w małą kieckę i zapakowanie. Trochę drogo.

Awatar użytkownika
laluna
Kontakt:

Post autor: laluna »

Pomysł fajny...ale bardzo kosztowny gdyby chcieć potraktować to poważnie. Myślałam kiedyś o tym żeby przerabiać monsterki pod konkretne osoby . Ilość moldów dałaby duże możliwości dopasowania, Mace-up robiony ze zdjęciem dziecka albo osoby do której ma być lalka podobna...ubranko to już najmniejszy problem. Może się kiedyś pokuszę ale tak dla własnej satysfakcji bo gdybym miała taką pracę wycenić to obawiam się że nikt by jej nie kupił...:(

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Jako, że założone zostało kolejne konto w celu reklamy tych lalek- przypominam, że w sprawie reklamy (PŁATNEJ) należy zgłosić się do Gzymona.

JoannaS
Kontakt:

Post autor: JoannaS »

Dobra, doszła dzisiaj lalka z tej lalli, na prezent ją zamówiłam. Lalka typowa Paola Reina mold jak u Carli, miała być platynowa blondynka a w sumie kolor włosów jest żółty bardziej. Ubranko jest starannie uszyte aczkolwiek nie bardzo pasuje mi kolor zielonkawo turkusowy do mocnego różu. Obrazek na moim monitorku bardziej niebieskie się zdawało. Dodatkowo trzeba dokupić lalce buty za około 20zł. Zestawy ubranek dla lalki i dziecka w dużej mierze są robione na podstawie tych które można kupić na Paolach Reinach. generalnie byłabym bardziej zadowolona gdybym wybrała inne ubranko a lalka miała rzeczywiście platynowe włosy. Zastanawiam się czy dla siostry tej dziewczynki nie wziąć na np. stronie Milbi lalki Claire , która ma inny mold, a u lalalli dokupić sam komplet ubrań, buchnąć Claire ubranka dla naszej domowej lalki z ciuchlandu.
Zdjęcie ze strony La lalla.

ODPOWIEDZ