Główki od Angel Gate

Wszystko o tych azjatyckich pięknościach
Awatar użytkownika
elianka
Kontakt:

Re: obitsu

Post autor: elianka »

kamcia-xd pisze::co?: Czy na Obitsu głowę Angle Gate? Czy na głowę AngleGate można założyć wig? I czy chipsy można do nich włożyć? Z góry dziękuje za informacje. :D Trochę mi wstyd :pudło: się pytać ale wolę wiedzieć a nie mieć pustkę w głowie. :lapka:
Lepiej się spytać i wiedzieć, niż się wstydzić i nie wiedzieć :D
Wiem, ze to literówka, ale chyba też zacznę nazywać chipy chipsami :lol:

Mad telepath wszystko powiedziała, od siebie dodam tylko tyle, że te główki niczym się nie różnią od pullipowych, poza brakiem mechanizmu.
Nie jestem dziwna. Jestem po prostu z edycji limitowanej.

Mój lalkowy blog

kamcia-xd
Kontakt:

Re: Główki od Angel Gate - co sądzicie?

Post autor: kamcia-xd »

A taki mechanizm można dodać?
Ktoś ma do sprzedania głowę pullip?

Awatar użytkownika
Darcy
Kontakt:

Re: Główki od Angel Gate - co sądzicie?

Post autor: Darcy »

No nie masz jak zamontować, wystarczy poczytać wcześniejsze wypowiedzi w wątku...
Co do tego drugiego, proponuję regularnie przeglądać ebay, na pewno się coś trafi.
"You put your arms around me and I'm home..."
Zapraszam do mojego lalczanego domu:
http://cute-candies.blogspot.com/

wilkena@onet.pl
Kontakt:

Oczy u AngleGate

Post autor: wilkena@onet.pl »

Dzień dobry.
Mam pytanie jak przyczepić/przykleić oczy do główki AngleGate? Jaki kształ oczu wziąć? Są ich jakieś specialne rozmiary(oczu)?
Kamci@

Awatar użytkownika
oleg
Kontakt:

Re: Jak? AngleGate

Post autor: oleg »

Przykleić możesz na klej albo na taką specjalną masę, podobną do plasteliny. Kształt oczu raczej obojętny, bo w środku zmieści ci się zarówno kula, jak i jej połowa. Co do rozmiarów, to nie wiem.

Awatar użytkownika
IHime
Kontakt:

Re: Oczy u AngleGate

Post autor: IHime »

Mają ten sam rozmiar co Pullipy, czyli 22 lub 24. AG mają duuużo miejsca w głowie, więc jak Oleg już napisał, kształt dowolny. Niektórzy wklejają klejem na ciepło, tylko trzeba pamiętać, że jak są wklejone, to ciężko poprawić ustawienie oczu. Masę, używaną najczęściej do Dollfów, można kupić na ebayu albo u Villemoart, nazywa się "eye putty" albo "eye mud", kosztuje od kilkunastu zł. Lepiej nie używać plasteliny, modeliny, itp., bo z czasem wżerają się w plastik, niszczą oczy i główkę.

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Post autor: nmin »

To ja spytam przy okazji - taka masa będzie dobra? http://www.ebay.com/itm/For-AOD-DOD-DZ- ... 257a12815e

O, albo taka? http://www.angelesque.co.uk/products/ac ... eye-putty/

Potrzebuję dosłownie odrobiny do oczek Little Dal. Nie wiedziałam, jak się to nazywa, i zamierzałam użyć plasteliny "bo co się może stać", ale skoro mówisz, że się wżera...
Dolls Around The Corner [Blog] [Facebook]

Awatar użytkownika
oleg
Kontakt:

Post autor: oleg »

Taka masa powinna być dostępna w zwykłym papierniczym. :)

Awatar użytkownika
IHime
Kontakt:

Post autor: IHime »

nmin, tak, to jest ta masa.

oleg, serio? Byłoby świetnie, ale ja nigdy nie widziałam. To nie jest modelina ani glinka, ta masa jest nietłusta, słabo się klei, ale do oczu przywiera dobrze i nigdy nie zasycha, zawsze pozostaje miękka.

Awatar użytkownika
lijevne
Kontakt:

Post autor: lijevne »

U mnie w mieście w takim sklepie hobbystycznym jest taka biała masa przeznaczona do przyklejania obrazków na ścianę (niebrudząca jej), jest tego dosyć sporo, a kosztuje kilka złoty. Niedawno na którymś z blogów lalkowych widziałam, że kobieta użyła takiej do oczu swoich lalek ^^

Awatar użytkownika
borze
Kontakt:

Post autor: borze »

Ja dokładnie czegoś takiego używam do klejenia oczu i wiga, nie wiem jak to reaguje na plastik, ale żywicy nic się nie dzieje. Nazywa się to dokładnie "Blu Tack", kupione w pierwszym lepszym papierniczym.

Awatar użytkownika
Urshula
Kontakt:

Post autor: Urshula »

potwierdzam! Blu Tack mam przywiezione z UK,tego można używać do przyklejania np. obrazków do tapety :) sama też używam tego do chipów pullipowych,jeśli nie chcą się trzymać same z siebie i można tym też wiga (TAK!!) przykleić do czerepa :)

Awatar użytkownika
LolitaDolls
Kontakt:

Re: Główki od Angel Gate

Post autor: LolitaDolls »

Mam okazję super, więc za 100 zł z przesyłką kupuję dwie mordki ^u^
elianka pisze: Mad telepath wszystko powiedziała, od siebie dodam tylko tyle, że te główki niczym się nie różnią od pullipowych, poza brakiem mechanizmu.
A to trochę nie prawda, bo ja się przyjrzeć to Pullipy mają bardziej realistyczny kształt ust. I jeszcze AG wewnątrz nie mają tych takich "rusztowań" coby się mechanizm dało przyczepić.

Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Post autor: LuLu »

LolitaDolls pisze:
elianka pisze: Mad telepath wszystko powiedziała, od siebie dodam tylko tyle, że te główki niczym się nie różnią od pullipowych, poza brakiem mechanizmu.
A to trochę nie prawda, bo ja się przyjrzeć to Pullipy mają bardziej realistyczny kształt ust. I jeszcze AG wewnątrz nie mają tych takich "rusztowań" coby się mechanizm dało przyczepić.
O braku mechanizmu było powiedziane. Fakt jest taki, że Angel Gate nieco się różnią. Są łudząco podobne, ale różnice jednak są.
Broken Doll in the Middle of Chaos...

Awatar użytkownika
Mad-Telepath
Kontakt:

Post autor: Mad-Telepath »

Tu ładnie widać podobieństwa i różnice:
Obrazek
Obrazek
Źródło: https://flic.kr/p/cFxQLC
Kłopot z myśleniem polega na tym, że kiedy już się zacznie, niełatwo przestać.
Terry Pratchett

Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/

ODPOWIEDZ