Ever After High
- marshalka
- Kontakt:
Re: Ever After High
Info stąd: https://www.facebook.com/dg.barbiedolls
Smutne, bo te lalki były takie ładne. Mattel strzelił tym sobie w głowę!
Smutne, bo te lalki były takie ładne. Mattel strzelił tym sobie w głowę!
- Szklanooka
- Kontakt:
Nieeee
Z jednej strony rozumiem, że im później wyjdą, tym z większym hukiem, bo będą już popularne - ale nasze oczekiwania wobec lalek też będą dużo większe, będzie ciężko będzie Mattelowi im sprostać.
Te dwa zdjęcia Raven i Apple, które wyciekły - były nielegalne, więc to może dopiero prototypy (?) na prawdziwe fotki jeszcze sobie poczekamy...
Te dwa zdjęcia Raven i Apple, które wyciekły - były nielegalne, więc to może dopiero prototypy (?) na prawdziwe fotki jeszcze sobie poczekamy...
Jak to napisał ktoś pod odcinkiem: "Rest in peace to ALL of my money"Mangalarga pisze:coraz bardziej kusi mnie myśl o zbieraniu lalek EAH...
- dextella
- Kontakt:
tak mi źle na tą wieść, a nie mam nawet salcesonu do pociecia sie
jedno co dobre to ze mam na lalki specjalny fundusz uzbiera sie i od razu kupie wszystkie jesli wyjda
jedno co dobre to ze mam na lalki specjalny fundusz uzbiera sie i od razu kupie wszystkie jesli wyjda
- Szklanooka
- Kontakt:
Mam kilka luźnych myśli po obejrzeniu animacji:
- Bardzo zgrabnie i klimatycznie im to wyszło. Uwielbiam wszystkie bohaterki z "Alicji"
- Osoba z portretu wygląda jak David Bowie.

- Jeżeli dobrze zrozumiałam, do grupy Royal zaliczają się ci, którzy zdecydowali się "podążać za swoim przeznaczeniem" a ci z Rebel to buntownicy - w takim razie ciekawe przeciwko czemu będzie się sprzeciwiać np. Maddie, bo jak na razie idealnie gra swoją rolę. Chyba, że okaże się, że wcale nie lubi herbaty i tak naprawdę popija colę dla niepoznaki z filiżanki...
- Bardzo zgrabnie i klimatycznie im to wyszło. Uwielbiam wszystkie bohaterki z "Alicji"
- Osoba z portretu wygląda jak David Bowie.

- Jeżeli dobrze zrozumiałam, do grupy Royal zaliczają się ci, którzy zdecydowali się "podążać za swoim przeznaczeniem" a ci z Rebel to buntownicy - w takim razie ciekawe przeciwko czemu będzie się sprzeciwiać np. Maddie, bo jak na razie idealnie gra swoją rolę. Chyba, że okaże się, że wcale nie lubi herbaty i tak naprawdę popija colę dla niepoznaki z filiżanki...
- reiha
- Kontakt:
Nieeeeee
Jak ktoś zdobędzie TARDIS, to pierwsze co zrobi, to niech poleci do przyszłego roku i przyniesie nam trochę lalek :<Fundusz lalkowy to całkiem sensowny pomył, też muszę tak zrobić...
Przecież w każdej bajce najlepsi są złole!mobe pisze:ja wciąż uparcie trzymam się Drużyny Raven, serial na dobre się nie zaczął, a nie macie pojęcia jak jej kibicuję : D
Kibicuję Raven (Team Raven
- Szklanooka
- Kontakt:
Team Rebel ewryłan! 
Podoba mi się pomysł, że zwierzątko Raven, prawie napewno kruk - będzie mieć na imię Nevermore.
To mi przypomina fragment opowiadania "Złote Popołudnie", tylko tam kruk nazywał się Edgar (też blisko)
Podoba mi się pomysł, że zwierzątko Raven, prawie napewno kruk - będzie mieć na imię Nevermore.
To mi przypomina fragment opowiadania "Złote Popołudnie", tylko tam kruk nazywał się Edgar (też blisko)
Andrzej Sapkowski pisze:- Jestem kotem.
- Byłbym zapomniał. Jesteś Kotem z Cheshire. Spotkamy się jeszcze kiedyś? Jak sądzisz?
Nie odpowiedziałem.
- Spotkamy się jeszcze kiedyś? - powtórzył.
- Nevermore - powiedział Edgar.
- reiha
- Kontakt:
Sapkowski!
Ale czy Nevermore nie nawiązuje do Edgara Allana Poe? Wstyd się przyznać, zupełnie się na tym nie znam
(albo źle zrozumiałam Twój post...
)
Na tumblerze wisi idealny gif

(albo źle zrozumiałam Twój post...
Na tumblerze wisi idealny gif

- Szklanooka
- Kontakt:
Reiha, Nevermore nawiązuje oczywiście do "Nevermore" Edgara Allana Poe a ja nawiązałam do nawiązania Sapkowskiego, bo on tam też połączył "Alicję..." i wyżej wspomniany poemat. Nie za bardzo umiem tłumaczyć o tej porze. 
"Złote Popołudnie" jest genialne, to jedno z moich ulubionych opowiadań, polecam przeczytać.
Legalnie całość można znaleźć tutaj LINK razem z przypisami dla osób, które nie znają francuskiego, łaciny czy szczegółów z książki Lewisa Carrolla.
"Złote Popołudnie" jest genialne, to jedno z moich ulubionych opowiadań, polecam przeczytać.
Legalnie całość można znaleźć tutaj LINK razem z przypisami dla osób, które nie znają francuskiego, łaciny czy szczegółów z książki Lewisa Carrolla.
- reiha
- Kontakt:
Widać moją głupotę
(nie pierwszy raz zresztą)
Do Sapkowskiego na pewno zajrzę, tylko zdecydowanie jutro. Chociaż biorąc pod uwagę to, że jest już 4, to mogę śmiało napisać, że dzisiaj
Do Sapkowskiego na pewno zajrzę, tylko zdecydowanie jutro. Chociaż biorąc pod uwagę to, że jest już 4, to mogę śmiało napisać, że dzisiaj
- Grażyna
- Kontakt:
Moim zdaniem to podpucha. Myślę, że lalki powinny wyjść późną jesienią. Mattel byłby niesamowitym frajerem, gdyby nie wykorzystał wielkiej narodowo-amerykańskiej histerii na punkcie prezentów świątecznych.
Wszyscy wiemy, że Mattel doskonale zdaje sobie sprawę, jak zdobywać pieniądze :-) i nie przepuściłby takiej okazji ;-)
No, ale to tylko taka moja teoria spiskowa, usnuta w autobusie do pracy ;-)
Wszyscy wiemy, że Mattel doskonale zdaje sobie sprawę, jak zdobywać pieniądze :-) i nie przepuściłby takiej okazji ;-)
No, ale to tylko taka moja teoria spiskowa, usnuta w autobusie do pracy ;-)

- Szklanooka
- Kontakt:
Grażyna, fajnie by było gdybyś miała rację. Pierwszy odcinek Monster High pojawił się na początku maja 2010, a lalki na początku lipca tego samego roku - tylko, że na ich ciałkach widnieje data 2008, czyli były przygotowane już dużo wcześniej. Słyszałam też plotki, że lalki EAH były gotowe już w 2012...
- Grażyna
- Kontakt:
Po prostu uwielbiam doszukiwać się we wszystkim drugiego dnaSzklanooka pisze:Grażyna, fajnie by było gdybyś miała rację.
Wymyśliłam jeszcze dwa argumenty na poparcie tezy, że lalki będą jednak w tym roku
argument nr 1)
O właśnie to. Stroma EAH ruszyła w maju 2013, więc niemożliwe jest, aby lalki ukazały się w 2014. Jest zbyt długi odstęp czasu między jednym i drugim. Parę kreskówek nie utrzyma zainteresowania milionów na długoSzklanooka pisze:Pierwszy odcinek Monster High pojawił się na początku maja 2010, a lalki na początku lipca tego samego roku - tylko, że na ich ciałkach widnieje data 2008, czyli były przygotowane już dużo wcześniej. Słyszałam też plotki, że lalki EAH były gotowe już w 2012...
Zresztą, nie wierzę, że mattel uruchomiłby stronę internetową, nie mając wszystkiego gotowego, powiedzmy na 87%.
argument nr 2) bardzo często (prawie zawsze) deklaracje mattela o dostępności lalek rozmijają się z rzeczywistością. Już się nauczyłam, że jeśli coś jest ogłaszane na "spring" jest na ebayu grubo przed Gwiazdką
Mogę się oczywiście mylić, to tylko takie teorie snute dla rozrywki ;-)
Jeśli EAH będą naprawdę w 2014, to przynajmniej odbuduję mój fundusz lalkowy. Nie wiem jeszcze, czy je chcę, ale ze dwie kupię na pewno. Jedna po to, aby urwać jej łeb i zrobić córkę Bezgłowego Jeźdźca (Dyrektorka wybitnie mi nie podchodzi). Druga na OOAK, który mi się marzy od półtora roku - córka Króla Goblinów z Labiryntu

- Szklanooka
- Kontakt:
Oj nie... już widzę ile osób ma świra na ich punkcie (patrz posty w tym wątku)Grażyna pisze:Parę kreskówek nie utrzyma zainteresowania milionów na długo, jeśli Mattel będzie kazał ludziom zbyt długo czekać, ci się znudzą i pójdą do konkurencji
![]()
Co do reszty się zgadzam, też mi się wydaje, że powinny wyjść wcześniej. Tym bardziej, że ktoś popsuł Mattelowi premierę i wrzucił nielegalne fotki skończonych zapudełkowanych lalek już teraz - więc wiemy, że przynajmniej dwie są gotowe. Doczytałam, że Mattel kasuje i prosi o usuwanie tych zdjęć, ale nie znam źródła tej informacji.
Ile Monsterek wyszło za pierwszym razem? Draca, Frankie, Clawdeen, Lagoona, Ghoulia, Cleo + Deuce = 7 czy kogoś pominęłam?
- Grażyna
- Kontakt:
Sześć przed SDCC. Na ComicConie pokazano prototyp Ghoulii i Holta (niebieskiego didżeja). Te dwie lalki wyszły na jesieni, świetnie wpisując się w przedświąteczną gorączkę.Szklanooka pisze:Grażyna pisze: Ile Monsterek wyszło za pierwszym razem? Draca, Frankie, Clawdeen, Lagoona, Ghoulia, Cleo + Deuce = 7 czy kogoś pominęłam?

- Szklanooka
- Kontakt:
Które z EAH obstawiacie, że wyjdą jako pierwsze?
Apple, Raven, Maddie, Briar na pewno, kto następny? Chyba, że wyjdą tylko 4.
Ha, kolejna seria po basic to może być "Legacy Day", bo wiemy nawet jak będą wyglądać:

Apple, Raven, Maddie, Briar na pewno, kto następny? Chyba, że wyjdą tylko 4.
Ha, kolejna seria po basic to może być "Legacy Day", bo wiemy nawet jak będą wyglądać: