Fairy Tale High

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Fairy Tale High

Post autor: reiha »

Fairy Tale High, to lalki produkcji nowej firmy, S-K Victory. W założeniu mają przedstawiać księżniczki z tradycyjnych bajek jako licealistki (to taakie oryginalne :P). W serii mają ukazać się nastoletnie: Kopciuszek, Śnieżka, Roszpunka, Bella, Śpiąca Królewna, Dzwoneczek, Alicja z Krainy Czarów i Mała Syrenka. Wszystkie poczynania księżniczek można śledzić w serialu na kanale Youtube - link.

Lalki w pudełkach:
Alicja
Obrazek

Mała Syrenka
Obrazek

Śpiąca Królewna:
Obrazek

Roszpunka
Obrazek
Zdjęcia i informacje pochodzą z http://amazevista.com/.

Pozostałe lalki można podejrzeć na filmiku z Toy Fair klik klik

Podoba mi się w nich tylko to, że są artykułowane. Twarze są nieciekawe i pospolite. Ubrania też mnie jakoś nie zachwyciły :/

Awatar użytkownika
Ciasteczkowa
Kontakt:

Re: Fairy Tale High

Post autor: Ciasteczkowa »

Ciałka artykułowana to chyba faktycznie jedyny plus, bo lalkom ewidentnie brak "tego czegoś". Nie podobają mi się :no:

Awatar użytkownika
Madelaine
Kontakt:

Post autor: Madelaine »

Mogli mieć chociaż odrobinę fantazji i Śpiącą Królewnę zrobić z przymkniętymi oczami ;)
Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie
---
http://drugiezyciemad.blogspot.com/

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Post autor: mobe »

Bardzo podoba mi się sukienka Alicji i nic poza tym.

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Małą syrenę poznałam tylko po podpisie. A gdzie ogonek?
W sumie to, że te lalki starają się być podobne do postaci Disneyowskich, to dla mnie duży minus - fajnie byłoby żeby jakaś firma odcięła się od tego trendu. Czy każda Śnieżka musi wyglądać jak ta z filmu animowanego? Przecież to niemal klonowanie. Co by szkodziło, żeby byla dlugowłosą blondynką o niebieskich oczach?
Obrazek

Awatar użytkownika
Madelaine
Kontakt:

Stary_Zgred pisze:Co by szkodziło, żeby byla dlugowłosą blondynką o niebieskich oczach?
Właściwie nic poza tym, że odbiegałaby wtedy nie od filmowego, a literackiego pierwowzoru. Wg Grimmów - jeżeli nie pamiętacie - matka Śnieżki skaleczyła się siedząc w oknie, a kropla krwi upadła na śnieg - stąd jej życzenie, że chciałaby mieć córkę o cerze białej jak śnieg, ustach czerwonych jak krew, a włosach czarnych jak heban (ramę okienną miała z hebanu? arystokratka jedna ;) ).
Ale poza tym jednym zastrzeżeniem zgadzam się z Tobą, stworzenie postaci od nowa, bez opierania się na kreskówkach, mogłoby być ciekawe. Na pewno zyskałaby na tym chociażby Alicja.
---

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Post autor: mobe »

Madelaine pisze:
Stary_Zgred pisze:Co by szkodziło, żeby byla dlugowłosą blondynką o niebieskich oczach?
Właściwie nic poza tym, że odbiegałaby wtedy nie od filmowego, a literackiego pierwowzoru. Wg Grimmów - jeżeli nie pamiętacie - matka Śnieżki skaleczyła się siedząc w oknie, a kropla krwi upadła na śnieg - stąd jej życzenie, że chciałaby mieć córkę o cerze białej jak śnieg, ustach czerwonych jak krew, a włosach czarnych jak heban (ramę okienną miała z hebanu? arystokratka jedna ;) ).
Ale poza tym jednym zastrzeżeniem zgadzam się z Tobą, stworzenie postaci od nowa, bez opierania się na kreskówkach, mogłoby być ciekawe. Na pewno zyskałaby na tym chociażby Alicja.
Jak teraz się nad tym zastanawiam, to czy w oryginale Alicja nie miała brązowych włosków? Albo pomyliłam ją z kimś innym.

Awatar użytkownika
ploka
Kontakt:

Post autor: ploka »

a ja muszę się przyznać, że Arielka mi się podoba i jeśli będzie w jakiejś fajnej cenie to kupię ją z chęcią (a jeżeli wszystkie będą w super hiper cenach to kupię je na ciałka:D)

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

mobe pisze: Jak teraz się nad tym zastanawiam, to czy w oryginale Alicja nie miała brązowych włosków? Albo pomyliłam ją z kimś innym.
Nie. Na oryginalnych ilustracjach Alicja jest blondynką.

Jeśli chodzi o mnie to chyba podobają mi się bardziej niż EAH - makijaże może mają mniej interesujące, ale też nie mają tych tłustych, nalanych twarzy jakie mają EAH. Jeśli cena będzie znośna i się w ogóle pojawią z Polsce to z chęcią kupię Alicję (lub Alicję i Roszpunkę) i ewentualnie wyżyję się na nich OOAKowo.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
kenereri
Kontakt:

Post autor: kenereri »

Ich twarze wyglądają jak te u lalek za 5zł z odpustu :no:

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

kenereri pisze:Ich twarze wyglądają jak te u lalek za 5zł z odpustu :no:
Zgadzam się... Twarze są okropne. Pierwsza myśl jak je zobaczyłam - kolejne wcielenie Super Model od Simby ;)

Awatar użytkownika
Madelaine
Kontakt:

KiciaKocia pisze:
mobe pisze: Jak teraz się nad tym zastanawiam, to czy w oryginale Alicja nie miała brązowych włosków? Albo pomyliłam ją z kimś innym.
Nie. Na oryginalnych ilustracjach Alicja jest blondynką.
Na oryginalnych ilustracjach Alicja ma włosy koloru ołówka ;)
http://djelibeibi.unex.es/libros/Tenniel/

Alice Liddell wyglądała tak:

Obrazek
(zdjęcie z wikipedii)
---

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Fajnie, że są zginalne! Ciekawe, czy sa tej samej wysokości co Barbie.
Rapunzel ma świetne szorty i rajstopy, Arielka ma absolutnie genialne buty, sukienka Alicji tez nie jest zła.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Alice Liddell była pierwowzorem postaci książkowej (jakby ktoś nie wiedział). Jeśli dobrze pamiętam, to w samej książce nie ma wzmianki o kolorze włosów Alicji. Ale chyba na pierwszych kolorowych ilustracjach zrobili z niej blondynkę.
Obrazek

ODPOWIEDZ