Monster High

Wszystko o Monsterkach
Awatar użytkownika
Pariflora306
Kontakt:

Re: Monster High

Post autor: Pariflora306 »

kocham zestawy Cam!
Kupiłam przedwczoraj taki używany totalny mix cam

http://allegro.pl/lalki-monster-high-i3396599321.html

Ok to się trochę pochwaliłam a teraz do sedna
Mangalarga chyba kiepsko sprawdziłaś mi od razu wyskoczył ten sprzedawca i ma wyraźnie napisane że można złożyć dwie kompletne lalki i na zdjęciach też są dwa korpusy

http://allegro.pl/monster-high-stworz-w ... 96856.html

jak kupisz to się pochwal fotkami ;)
Raz się żyje! Dlaczego mam sobie odmówić lalki, która mi się podoba i sprawia że się uśmiecham? Ja również nie widzę przeciwwskazań ;)

Wszystkich miłośników lalek zwłaszcza Monster High i Pullip zapraszam na mój blog

http://pariflora.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

No faktycznie, chyba zbyt pobieżnie sprawdzałam :zawstydzony:
Na pewno będę się chwalić, tylko muszę dojrzeć do decyzji i wykombinować finanse. A lalki CAM mają ogromny potencjał - można przecież stworzyć zupełnie nowe postaci niemal od zera! I do tego mają unikalne twarze. No i wychodzi dość tanio za dwie lalki :hyhy:
Obrazek

Awatar użytkownika
Pariflora306
Kontakt:

Z CAM posiadam pięknego owada, ale niestety nie ma gdzie kupić żółtego ciałka :(
Kombinowałam z ciałkiem od podróbki MH i żółtą farbą, ale wyszła lipa wszystko zlazło poza tym malowało pędzlem więc wyszły smugi, teraz chce zrobić drugie podejście z inną farbą i gąbeczką, jak mi coś wyjdzie to się pochwalę :rotfl:
Raz się żyje! Dlaczego mam sobie odmówić lalki, która mi się podoba i sprawia że się uśmiecham? Ja również nie widzę przeciwwskazań ;)

Wszystkich miłośników lalek zwłaszcza Monster High i Pullip zapraszam na mój blog

Awatar użytkownika
laluna
Kontakt:

Post autor: laluna »

jeśli i to nie wyjdzie dobrze to spróbuj farbą w aerozolu (jeśli dopasujesz odcień)

Awatar użytkownika
Pariflora306
Kontakt:

Właśnie farbą w sprayu byłoby najprościej, ale owad ma taki nietypowy kolor to jest bardzo jasny jaskrawy żółty, ale złamany odrobiną zieleni. Nie wiem czy to co napisałam ma wgl sens :D ale jak mieszałam farby to wychodził kolor taki jak na łebku dopiero jak dałam nieco jasno zielonego.
W OBI i brico takiego sprayu nie znalazłam a z allegro nie chce zamawiać, bo kolory mogą być inne niż na zdjęciach, więc się z farbkami męczę :bezradny:

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Pariflora306 pisze:Z CAM posiadam pięknego owada, ale niestety nie ma gdzie kupić żółtego ciałka :(
Żółty korpus jest w sprzedaży tylko w komplecie razem z pozostałymi 4 LINK
Obrazek

Czasami ktoś sprzedaje osobno, ale i tak wychodzi drogo LINK

Awatar użytkownika
Pariflora306
Kontakt:

no to teraz mam dylemat :P
Chciałam tylko żółte, ale jak patrze na pozostałe to każde też by mi się przydało, no może oprócz szarego bo mam już dwa :bezradny:

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Kolejne komentarze do Roszelki :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
z candivase.tumblr.com

Obrazek
z tlm02.tumblr.com

Awatar użytkownika
Rudy Królik
Kontakt:

Post autor: Rudy Królik »

Ja korpus mojej Pszczoły pomalowałam, akrylem w sprayu i na czarno. Oczywiście wiem, że żółty byłby lepszy, ale czarny też daje radę. Zwłaszcza, że lalka dostała ode mnie żółtą kieckę.

Komiksy zrobiły mi dzień :lol:

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Pisałam w ogólnym wątku, że przyszła moja Lagoona Pikachu :serducho: Chciałam zrobić wpis z cyklu "rzeczy, które chcielibyście wiedzieć, ale jest ich pełno w internecie, więc nie warto ich wrzucać kolejny raz", ale część zdjęć wyszła prześwietlona.
To nic, i tak wrzucę.

Pudełko jest po polsku, więc można już wypatrywać Trzynastek w sklepach. Moja Lagoona przyszła trochę rozczochrana z ulepioną grzywką, nie wydaje mi się, żeby była zezowata, jak coś zauważycie to na wszelki wypadek NIE PISZCIE MI TEGO :P Nie jest tak ciemna jak myślałam, ale jednak standardowa Lagoona jest duużo bledsza ;)

Może tego nie będzie widać, ale na zdjęciach wychodzi szałowo :D Ma bardzo żółte włosy (lubię żółty! :serducho:) i różowe dodatki, co daje fajny efekt :D
Zapomniałam zrzucić zdjęcia rybki, jest gumowa, więc można łatwo odginać jej płetwy. I jest urocza, bardzo :serducho: Zawsze chciałam mieć tę akwariową torebkę :serducho:

Obrazek
Obrazek

Teraz będą oczywiste oczywistości ilustrowane zdjęciami złej jakości ;)
Ma dwa takie same kolczyki z ważkami, są śliczne :serducho:
Obrazek
(rybi ogon trochę się rozwalił :< w ogóle nie wydaje mi się, żeby miała dużo włosów :P)
Na goglach ma ważkę, fale i jakieś kwiatuszki, wzór jest taki sam z prawej i lewej strony. Nie chodzi mi o spód :P

Reszta biżuterii
Obrazek
Obrazek

Sukienka jest bardzo krótka i z takiego trochę majtkowego-rozcioągliwego materiału, wierzchnia część jest sztywna i sparkląca. Wydaje mi się, że wzór ma przedstawiać fale na wodzie.
Obrazek

Buty!
Nie zdejmowałam ich jeszcze, ale wydaje mi się, że są z tych twardszych, nie miękkich-gumowych.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Standardowa Lagoona wygląda przy niej na trochę przyćpaną, ale może to wina mojego egzemplarza :P
Obrazek
musiałam bardzo je wyostrzyć, bo wyszło rozmazane :<
Płetwy też są ciemniejsze (w obu lalkach są niebieskie, ale w połączeniu z żółtą ścianą robią się zielone :P)
Obrazek
Obrazek

Zobaczcie co polski Mattel zrobił z jej pamiętnikiem :< Na wszystkie strony o tym, jak Lagoona Pikachu zgłupiała, został tylko fragment o szukaniu nowych ciuchów :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Pariflora306
Kontakt:

urzekły mnie japonki i naszyjnik z rybką :slinka: Samej lalce nieco za bardzo podkręcili kontrast aczkolwiek ma swój urok ;)
PS próbowałaś lub masz w planach rozpuścić jej włosy?

-- 17 lip 2013, o 11:23 --

Nie wiem czy już coś o tym bylo jak tak to przepraszam ale wiecie może kiedy i gdzie takie sety będzie można kupić ?

Obrazek

źródło https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... nt_count=1

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Post autor: Lukrecja »

Reiha gratuluję brzydactwa! Jest śliczna na swój sposób ;) Moja ma grzywkę przylepioną do czoła :P
Pariflora306 pisze:i naszyjnik z rybką
Wydaje mi się, że naszyjnik i bransoletka są z żółwiem.
Pariflora306 pisze:Nie wiem czy już coś o tym bylo jak tak to przepraszam ale wiecie może kiedy i gdzie takie sety będzie można kupić ?
Było. Wątpię żeby takie duże zestawy były do dostania w Polsce, ale trzeba mieć nadzieję :bezradny:

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Mam w planach rozpuścić jej włosy, ale na razie chcę się nacieszyć krzywym ogonem :D Jeśli po umyciu grzywka dalej będzie odstająca, potraktuję ją lakierem do włosów (na Pingerze czytałam, że w takim przypadkach polecane jest uciapkać włosy lalki lakierem DO PAZNOKCI :hyhy:). Przyszła o 9:30, więc jeszcze nie miałam okazji zrobić z nią czegokolwiek ;) Parifloro, jeśli ciekawi Cię rozpuszczona Lagoona, to tutaj jest ładna. W ogóle wydaje mi się, że jest tak samo ciemna jak Abbey, tylko bardziej zielona.

Nie wczytywałam się w komcie pod CAM, ale czy to nie jest tak, że oni nie mieli w ogóle tych zestawów, dlatego dostali jeden duży?

Nie było jeszcze zakręconej Gigi? :hyhy:
Obrazek
z kirbily.tumblr.com

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Lagoona Pikachu-Żółtaczka-Smerfetka-Żółtko-Brzydactwo... chyba żadna Monsterka nie miała tylu ksywek. xD

Te duże zestawy CAM były dostępne niestety tylko w Australii.

Venus wygląda w ciuchach Briar jakby były na nią.
Obrazek
źródło

Awatar użytkownika
mangusta
Kontakt:

Post autor: mangusta »

reiha pisze:Pisałam w ogólnym wątku, że przyszła moja Lagoona Pikachu :serducho:
Teraz mi się wydaje dużo mniej brzydka niż na zdjęciach promo. A właściwie to jest całkiem ładna :)

W jakim języku mieliście książeczki od Jinafire? Moja była kupiona w Carrefourze, a języki w książeczce są li i jedynie skandynawskie :/

Zablokowany