[MH] Picture Day i New Scaremester

Wszystko o Monsterkach
Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

[MH] Picture Day i New Scaremester

Post autor: reiha »

Picture Day, na forum znane jako seria Upiorne Focie ;) Za to w ulotkach realowskich pojawia się jako Upiorni uczniowie.

Pierwsza seria
Draculaura:
Obrazek

Cleo de Nile:
Obrazek

Abbey Bominable:
Obrazek

Spectra Vondergeist:
Obrazek
W tej serii Spectra pojawia się z nowym moldem twarzy obrazek źródło obrazka i z tymi samymi kolczykami, co w serii Dot Dead Gorgeous.

Druga seria
Operetta:
Obrazek

Frankie Stein:
Obrazek

Lagoona Blue:
Obrazek

- - -
Garść informacji:
Lalki z tej serii pojawiły się w odcinku Lekcja wampi-stylu.
Oraz zasłyszana plotka: lalki w tej serii miały zastąpić swoje niedostępne już wcielenia z serii basic. Źródła niestety brak!
Ostatnio zmieniony 02 lip 2014, 15:09 przez privace, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytułu wątku

Awatar użytkownika
Ina
Kontakt:

Re: [MH] Picture Day

Post autor: Ina »

Mam Operettę i niestety maskę ma jak basic :(
A już zupełnie różni się od mojej Operetty dance class, jej buźka jest bardziej fioletowa i kwadratowa niż ta w dance class, niby ten sam model a różnica naprawdę duża ;/
http://mouse-must-die.blogspot.com/ -----> trochę kocio, ciut lalkowo :)

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Czytam czasem analizy opowiadań z blogów, pamiętam, że było jedno, w którym Hermiona zaokrągliła się przez lato... Z Operettą fociową stało się to samo :P
Obrazek
Picture Day Operetta 28 by zireael2005, on Flickr
(ciekawe, czy też okaże się, że jest córką Voldemorta?)

Awatar użytkownika
Nailini
Kontakt:

Post autor: Nailini »

Imho, ta buźka Spectry jest ładniejsza. Wybadałam w sklepie wszelkie dostępne wersje ;)
Mam Frankę z tej serii. Chyba jest najbardziej podobna do basic ze wszystkich jakie wyszły po basic, pomijając "upiorki żyją", bo nie lubię takich świecących wynalazków.

Awatar użytkownika
borze
Kontakt:

Post autor: borze »

A dla mnie Spectra bez tych zapadniętych policzków to nie Spectra. Ale ubranka ma świetne...
Poza tym - serio Operetta różni się kształtem twarzy i kolorem od poprzednich serii? Bo też mi się ta z Dance Class (i jeszcze któraś, chyba kropkowa albo rolkowa albo obie) wydawała bardziej trójkątna... Ina, skoro masz obie, mogę prosić o porównanie zdjęciowe? ^^"

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Chciałabym zapadniętą Spectrę, ale nie za bardzo podoba mi się kropkowa (nie lubię jej pasemek), a basic jest niedostępna... Czekam na piżamkową, oby nie zmienili jej moldu na stary. Ta z remizy jest brzydko-ładna, ale nie chcę zestawu, a nie mam konta na Allegro, żeby czatować na samodzielną lalkę :/

borze, na razie mogę dać Ci namiary na blog, którego właścicielka ma wszystkie Operetty, tutaj PD i kropkowa, a tutaj jest malutkie zdjęcie (po kliknięciu się powiększa) z tancerkową.

Awatar użytkownika
borze
Kontakt:

Post autor: borze »

Dzięki! :) Chociaż teraz to im dłużej się im przyglądam, tym bardziej wydaje mi się, że każda ma jakąś inną tą mordkę... o_O

Awatar użytkownika
Nailini
Kontakt:

Post autor: Nailini »

Haha, widać mam niszowy gust jeśli chodzi o Spectrę ;)

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

borze pisze:Dzięki! :) Chociaż teraz to im dłużej się im przyglądam, tym bardziej wydaje mi się, że każda ma jakąś inną tą mordkę... o_O
Możliwe :rotfl: Pewnie mają oczy w innym kształcie, podobno któraś jest ciemniejsza, a Killer Style ma inne dłonie :D
Nailini pisze:Haha, widać mam niszowy gust jeśli chodzi o Spectrę ;)
:D
Naprawdę lubię swoją fociową, ale jednak chciałabym drugą Spectrę ze starym moldem :D

Awatar użytkownika
Kiryuu
Kontakt:

Post autor: Kiryuu »

wczoraj będąc w Carrefourze widziałam fociową Operettę, ale nie miała maski-pajęczynki, tylko taką jak basic... błąd fabryczny, czy może ktoś coś podmienił? :P

Awatar użytkownika
Pat
Kontakt:

Post autor: Pat »

Wszystkie mają takie maski. Kolejny przykład różnic między promo a rzeczywistością.
Dolls... Dolls everywhere...

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Wygląda na to, że Operetta niedługo dostanie maskę ze zdjęcia promo:
Obrazek

Awatar użytkownika
Pariflora306
Kontakt:

Post autor: Pariflora306 »

I co wypuścili ileś tam tysięcy z maską basic a reszta będzie poprawiona ? Co im to dało?
Raz się żyje! Dlaczego mam sobie odmówić lalki, która mi się podoba i sprawia że się uśmiecham? Ja również nie widzę przeciwwskazań ;)

Wszystkich miłośników lalek zwłaszcza Monster High i Pullip zapraszam na mój blog

http://pariflora.blogspot.com/

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Gdzieś czytałam, ale to było bardzo dawno temu i nie mogę podać źródła, i nie wiem, czy mi się nie przywidziało :P że nowa maska nie przeszła jakichś testów bezpieczeństwa, a gonił ich termin wydania lalki, więc dali jej starą maskę.

Awatar użytkownika
Pariflora306
Kontakt:

Post autor: Pariflora306 »

W sumie...
Dla nas to nowa wersja lalki do kolekcji w ciekawej masce a dla nich jakby nie patrzeć zabawka przeznaczona dla dzieci i musi przejść wiele zanim trafi do sprzedaży
Raz się żyje! Dlaczego mam sobie odmówić lalki, która mi się podoba i sprawia że się uśmiecham? Ja również nie widzę przeciwwskazań ;)

Wszystkich miłośników lalek zwłaszcza Monster High i Pullip zapraszam na mój blog

http://pariflora.blogspot.com/

ODPOWIEDZ