[EAH] Serial

Wszystko o Everkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

[EAH] Serial

Post autor: reiha »

Jest już zapowiedź nowego odcinka! :serducho: link

- - -
Dla wszystkich nowych i niezorientowanych w temacie dopiszę, że odcinki można oglądać na oficjalnej stronie serii http://www.everafterhigh.com/en-us/videos, albo przetłumaczone na język polski przez Szklanooką tutaj.
Oryginalne odcinki na pewno można znaleźć na youtube, ale nie wiem czy mają oficjalny kanał, czy ktoś je po prostu tam przekleił ze strony.

- - -

Może i mało lalkowe, ale zawsze wrażenia z serialu trafiały do everkowo-lalkowego działu XD

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Re: [EAH] Serial

Post autor: Szklanooka »

Tak, na youtube jest oficjalny kanał LINK Odcinki wychodzą w co drugi wtorek.
Podoba mi się ta animacja - klimatyczne światło, bajkowa scenografia i naprawdę fajne projekty postaci.

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Super, Szklanooka, że tłumaczysz <3 Miałam ochotę to obejrzeć, ale nie wszystko rozumiałabym z angielskiego, więc tłumaczenie na polski to supersprawa. Dzięki!
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Post autor: mobe »

Szczerze uwielbiam ten serial. Monsterkowy srednio mi sie podobal, ogladalam tylko ze wzgledu na Ghoulie, a EAH przypadl mi bardzo do gustu. Moim zdaniem jest ciekawszy, bo jest tu jakis watek glowny (Raven sie zlamie czy tez nie) i poboczne, czyli fabula odcinkow. W MH za kazdym razem bylo po prostu cos innego, ew walka miedzy wampi i wilkami, ale nie mozna tego wysunac na pierwszy plan.

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Post autor: Lukrecja »

Bardzo lubię serial EAH, a tłumaczenie Szklanookiej, to dla mnie rewelacja :serducho: Słabo rozumiem angielski ze słuchu, a wszystko przez to,
że przez lata miałam kontakt głównie z językiem pisanym i z lenistwa mojego oczywiście też.

W związku z powyższym mam dwa pytania, do Szklanookiej, w sprawie serialu, a mianowicie:
- skąd bierzesz listę dialogową? Pytam, bo ta automatyczna, którą wyświetla Youtube, to jakieś masakryczne bzdury: np. jak w dialogu pada
" o ok." to w liście dialogowej pojawia się coś w stylu "cocaine", itp. głupoty :rotfl: Zresztą, nie wszystkie teksty pojawiają się na tej liście,
co oczywiście w świetle mojej wcześniejszej wypowiedzi niema już zasadniczo większego znaczenia.

I pytanie drugie:
- kiedy będzie opublikowana opowieść Apple z Twoim tłumaczeniem?
Przepraszam, nie chcę być upierdliwa.....no nie mogę się doczekać :zawstydzony:

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Mono, Lukrecja, reiha - Obrazek

Pierwszy odcinek tłumaczyłam ze słuchu (dobre ćwiczenie), ale znalazłam transkrypcję odcinków na everkowej wiki i poprawiłam kilka rzeczy. Przykładowo Maddie mówi "peas and crackers" a ja usłyszałam "peace and crackers" :face: zmienia to nieco sens wypowiedzi.
Czas napisów wbijam ręcznie, więc zanim się w tym wprawię to idzie mi trochę powoli.

Postaram się dodać odcinek o Apple dzisiaj! Reszta pójdzie szybciej, bo są krótkie. ;)

Awatar użytkownika
Ina
Kontakt:

Post autor: Ina »

:serducho: Jeszcze nie widziałam żadnego odcinka, ale po gifach mogę stwierdzić, że bardzo podoba mi się kreska :serducho:
http://mouse-must-die.blogspot.com/ -----> trochę kocio, ciut lalkowo :)

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Post autor: mobe »

Ina pisze::serducho: Jeszcze nie widziałam żadnego odcinka, ale po gifach mogę stwierdzić, że bardzo podoba mi się kreska :serducho:
Dziewczynooo. Siadaj i nadrabiaj, duże tego nie ma.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Kreska jest świetna :D Monsterkowego serialu, a tym bardziej filmów, nie potrafię oglądać, jakoś nie interesuje mnie życie lalek, za to everkowy oglądam z przyjemnością :D Boję się, żeby tylko Everek nie zrobili w tym okropnym 3D.

Odcinek już jest, dziady nie dali mi ani jednego punkta za obejrzenie, hmfr! :P
Jak mogłam wcześniej nie zauważyć pięknej spinki Pinokii! :serducho:

Nie potrafię pisać, bo umieram z głodu. Od rana nic nie jadłam :| Idę się czegoś napchać, bo zaraz padnę :P

Awatar użytkownika
verrin
Kontakt:

Post autor: verrin »

reiha pisze:Kreska jest świetna :D Monsterkowego serialu, a tym bardziej filmów, nie potrafię oglądać, jakoś nie interesuje mnie życie lalek, za to everkowy oglądam z przyjemnością :D
Mam tak samo. Tyle monsterek przewinęło się przez moje ręce a obejrzałam tylko fragment 1 monsterkowego odcinka i dałam za wygraną. Za to everkowy uwielbiam i jestem na bieżąco, a teraz chyba obejrzę ponownie z tłumaczeniem Szklanookiej :)

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

A ja wręcz przeciwnie. O ile Monster High oglądam tak EAH uważam za maksymalnie nudne, miałkie i nijakie. Jedyne co się w EAH broni to ładniejsza kreska i w sumie fajniejsza muzyczka w czołówce. (Którą i tak zawsze przeklikuję, więc to żadna zaleta)
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Obiecany odcinek o Apple:
Obrazek
Gdyby ktoś znalazł jakieś błędy dajcie znać.

-- 31 lip 2013, o 11:17 --

i następny odcinek:

Obrazek

Awatar użytkownika
Ina
Kontakt:

Post autor: Ina »

mobe pisze: Dziewczynooo. Siadaj i nadrabiaj, duże tego nie ma.
Właśnie wczoraj siedziałam i oglądałam na yt ;D
http://mouse-must-die.blogspot.com/ -----> trochę kocio, ciut lalkowo :)

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Post autor: Lukrecja »

Szklanooka, ale się rozkręciłaś! Cuuudownie! Super Ci to tłumaczenie wychodzi i ogląda się z przyjemnością.
Niech Cię Ra w lalkach wynagrodzi! :*

A będziesz jeszcze tłumaczyła tego wstępniaka? https://www.youtube.com/watch?v=I1JcWRqBq9c

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Lukrecja pisze:A będziesz jeszcze tłumaczyła tego wstępniaka? https://www.youtube.com/watch?v=I1JcWRqBq9c
Hmm, zapomniałam o tym. Większość rzeczy się tam powtarza z tego co było w odcinkach... tłumaczyć to też?

ODPOWIEDZ